Uredništvo Braniteljskogportala.ba u obiteljskoj kući na Kočerinu obavilo je razgovor s Božom Sutonom, živim svjedokom II svjetskog rata, poraća, Domovinskog rata i vremena nakon njega. U i djelu razgovora se razgovaralo o njegovoj borbi kroz život, njegovom sretnom braku u kojemu je već 65 godina sa svojom suprugom s kojom ima dvoje djece. Isto tako razgovarali smo i o partizansko-četničkim zločinima u Širokom Brijegu te njegovom zatvaranju zbog njegovog pjevanja hrvatskih domoljubnih i vjerskih pjesama, te o prekršaju koji je u onom sustavu imao sva obilježja kaznenog djela kada je sa svojom dvojicom kolega utjerao kenjca-magarca u Lištički današnji Širokobriješki hotel i zbog čega je odležao neko vrijeme u zatvoru. Na kraju I dijela razgovora poslao j jasnu i nedvosmislenu poruku našoj omladini kako oni trebaju poštivati starije, jer tko poštuje starije poštuje i Boga.

U II dijelu videa Božo Suton je govorio o svom boravku u JNA u Mariboru, Slovenija gdje je svojim očima vidio kako njegovi zapovjednici u vojarni zbog grižnje savjesti zbog nevino pobijenih Hrvata na Križnom putu koje su direktno izvršavali a za što su bili nagrađeni činovima poručnika, pukovnika, majora, te Generala JNA nemaju mira ni sna, te se uz bolne jauke i krikove noćima valjaju po zemlji jer im savjest koja je najpravedniji sudac ne da mira.

Pričao je također kako je dolazio do mnogih jama Jazovki, Hudih jama diljem Slovenije koje je obilazio odlazeći svake godine na komemoraciju nevino pobijenim Hrvatima njih 500 000 na Križnom putu, a kamo više zbog starosti i bolesti ne odlazi, te kako čvrsto vjeruje kako se komemoracija na Bleiburgu neće zabraniti nikada jer je Crkva s hrvatskim narodom a ona to nikada neće dozvoliti. Unatoč svim nedaćama kroz koje je prošao hrvatski narod Bože Suton čvrsto vjeruje kako će sve sjesti na svoje mjesto te će Hrvatska država zaživjeti u pravom smislu riječi.

Odista vrijedi preslušati i II dio videa s njim koji završava zagrljajem njega i njegove vjerne supruge pratilje cijelog njihovog zajedničkog života.

BraniteljskiPortal.ba