??????? ???? ??????????? ? ?̌???????? ??????????? ????????? – ??????????? ???????? ?̌????????? ???̌?? ?????!

U ime ove inicijative roditelja kao administrator grupe, želimo Vas sve, barem jednom tjedno, opširnije informirati o poduzetim aktivnostima kroz prethodni period i najaviti nove. Od osnivanja ove Inicijative pa do danas, bilo je nekoliko prilično bitnih aktivnosti koje ću ispod taksativno nabrojati i dati informaciju za svaku od njih:

1) ???????? ?? ?????????????? ?????? ???̌? ????? ?? ??????? ? ??????????? ????????? ?? ??????̌??? – ovaj sastanak je održan prije tjedan dana na naš poziv. Predstavnici Udruge iz Mostara kao i Inicijative roditelja iz Ljubuškog su se uredno odazvali i zahvaljujemo im ovom prilikom na tome. Cilj nam je okrupniti napore i efektivnije se suprotstaviti nelogičnim i restriktivnim mjerama koje se trenutno provode isključivo i jedino u školama (osnovnim i srednjim). Svjesni smo da izolirani i pojedinačni otpor neće uroditi plodom i da nam je svima jedina šansa koordinirano i zajedničko istupanje. Na tom sastanku usuglasili smo nekoliko bitnih smjernica i aktivnosti.
Predstavnici udruge Naša djeca su nas obavijestili kako će imati sastanak sa ministrom na temu. Složili smo se da ćemo pričekati rezultate tog sastanka (u trenutku pisanja ovog teksta svi već znamo da ministar Hadžović nije ni došao na sastanak tako da od tog nema ništa). Nakon toga smo u neprestanoj komunikaciji sa kolegama iz Mostara i Ljubuškog te se koordiniraju daljnje aktivnosti.

2) ???????? ? ??????????? ???????????? ?? ???????? ?????? ?? ??????đ???? ??????????? ????? ?????? ?̌???? – u komunikaciji sa nastavnim osobljem i ravnateljima raznih škola sa područja HNŽ-a/ZHŽ-a, primijetili smo da je jedan od glavnih problema u cijeloj priči taj što se ravnatelji boje sankcija u slučaju da jedno dijete oboli, a da se oni istovremeno nisu držali svih preporuka Ministarstva. Zbog toga, svim roditeljima planiramo ponuditi dokument u kojem stoji da oni preuzimaju odgovornost za pojavu simptoma bilo koje bolesti ili infekcije, kao i mogućnost prijenosa istih.
Na ovaj način rasteretit ćemo ravnatelje tog straha (i odgovornosti), a kao rezultat tražit ćemo da svako dijete čiji roditelj to potpiše može ići u školu na način na koji je to bilo i ranije, ukoliko to želi (bez maske, bez svakodnevnog mjerenja temperature, da može ići na veliki odmor itd.). Također, to sve skupa podrazumijeva da je i online nastava kao takva nepotrebna – i neprihvatljiva. Naglašavamo da smatramo da nošenje maske treba biti izbor, a ne obveza.
Dakle, krajnji rezultat bi trebao biti povratak na normalno, kao što je to bilo i prijašnjih godina. Nažalost, neki kao da se počinju navikavati na “novo normalno” kako ga oni zovu. Roditelji, ovdje okupljeni, ne žele “novo normalno”, ne žele ekranizaciju umjesto socijalizacije i to je za sve nas crvena linija ispod koje nećemo ići.

???̌??: sam sadržaj dokumenta još usuglašavamo sa kolegama iz Mostara, Ljubuškog i sa roditeljima iz drugih općina u HNŽ-u i ZHŽ-u koji se u hodu organiziraju i okupljaju oko Inicijative roditelja – Zahtijevamo normalno školovanje našoj djecu. O konačnoj verziji ćemo Vas sve blagovremeno informirati.

??????? ???? ?????̌??? ????????? ( ??????) ???̌?? ?́? ??????????? ? ???? ?̌?????? ? ???́????? ??Ž-? ? ???̌-? ??? ?????????? ????????? ? ????? ??????? ? ?̌??? ?́??? ?? ??????? ???????????? ????????? ? ???????.
???????? ? ??? ????????? ?? ?? ?????????? ?????????? ?????? ??? ?? ??? ????????????????? ? ????̌????????.

3) ????????? – za sada smatramo da trebamo ići ovim smjerom. Pokušali smo razgovarati kao što je i objašnjeno u točki 1, no to baš nije dobro prošlo – ignorirani smo od strane ministra.
Predstavnici udruge Naša djeca su nas obavijestili da planiraju PROSVJEDNU ŠETNJU u Mostaru. Mi pozivamo sve roditelje članove ove inicijative kao i sve potpisnike naše peticije (i sve ostale koji podupiru ovu inicijativu) da se pridruže ovoj mirnoj prosvjednoj šetnji. Ovo će biti samo blago upozorenje u ono što slijedi poslije, a to su masovna MIROLJUBIVA okupljanja sa jasnim ciljem – povratka na normalno školovanje!

?????????? ?̌????? ?? ?????????? ?? ??????????? ? ??.?? ???? ?? ?̌?????????? ???? ? ???????!

Inicijativa roditelja – Zahtijevamo normalno školovanje za našu djecu je u procesu razvijanja svoje mreže u svim općinama u HNŽ-u i ZHŽ-u organizirajući slične IO roditelja. Još jednom napominjemo da je Inicijativa ????????̌?? i od tog kriterija nećemo odstupiti. Nije tajna da u samoj inicijativi imamo ljude raznih političkih, pa i svjetonazorskih profila objedinjeni oko istog interesa, i smatramo da nas upravo taj interes spaja. Svatko je dobrodošao ako želi stati uz one koji se zalažu za povratak normalnog, a ne “novog normalnog” koje nam se kao pojam nameće svaki dan. Svaki roditelj koji nam se želi pridružiti, je dobrodošao, bez obzira kojoj stranci pripada, udruzi ili društvenom profilu.
Zamolili bismo Vas da nas pratite i dalje, dijelite vijesti, okupljate se i držite zagrijanima za ovu inicijativu, jer ovdje sjede stvarno ozbiljni ljudi i roditelji, koji pored stotinu privatnih obaveza ulažu i odvajaju jako puno vremena i truda kako bi promijenili ono što smatraju lošim za svoju djecu. Nije lako, ali ne damo se i najavljujemo da od svoje djece nećemo odustati nikada. Ovdje se podvlači crta. Došao je trenutak da se odmaknemo od tipkovnica, mobitela i tužakanja po kafićima.
Došao je trenutak da se dignemo i krenemo u obranu prava roditelja na odgoj NAŠE djece!

Inicijativa roditelja – Zahtijevamo normalno školovanje našoj djeci

glasbrotnja.net