LJUBUŠKI – Dosadašnji predsjednik ljubuške podružnice Udruge zaboravljenih branitelja (UZB), Petar Ereš, iz zdravstvenih razloga više nije u mogućnosti voditi podružnicu, te je podnio neopozivu ostavku.

U emotivnom istupu Ereš se zahvalio se svima na suradnji te zatražio oprost od onih koji smatraju kako ih je u proteklom razdoblju na bilo koji način povrijedio. Kazao je kako i on oprašta svima, te kako i dalje želi ostati aktivni član udruge.

Erešu su se na dosadašnjem rada zahvalili Drago Grbavac i Veljko Vukojević, nakon čega je ispraćen zasluženim pljeskom svih nazočnih.

Jedini ozbiljan kandidat za novog predsjednika podružnice, predložen od strane Drage Grbavca, bio je Darinko Boto koji je jednoglasno izabran za novog predsjednika ljubuške podružnice.

Boto se zahvalio na iskazanom povjerenju i obećao čvrsto stajati na čelu svih Zaboravljenih sudionika Domovinskog rata.

Posebno je istaknuo kako se svi članovi Udruge trebaju ozbiljno pripremiti za 28. veljače, kada istječe ultimatum postavljen parlamentarnim strankama za izglasavanje Rezolucije branitelja.

Drago Grbavac je još jednom istaknuo kako se s razlogom trebamo osjećati povrijeđeni, tim više jer su nas izigrali i prevarili politički predstavnici iz redova Hrvata, unatoč čvrsto potpisanom i pečatom ovjerenom stavu svojih političkih čelnika, obećanju kako će podržati naše opravdane zahtjeve.

Vodstvo Zaboravljenih još jednom poziva članstvo na praćenje razvoja situacije i na pripremu za sve izglednije mirne prosvjede 28. veljače u 10 sati.

UZB Ljubuški