Saborski zastupnik Stipo Mlinarić (DP) upozorio je u četvrtak da je u proteklom razdoblju 3100 hrvatskih branitelja počinilo suicid, upitavši se je li Hrvatski sabor ikada raspravljao o tome i pokušao donijeti mjere da se smanji broj suicida.

„Oduzeli su sebi život radi politika kakve se ovdje veće desetljećima ozakonjuju, a kroje u Banskim dvorima, preživjeli su granate, logore, rat, no nisu mogli preživjeti ovakav mir, nisu se mogli nositi sa strahotama mira, pljačkom, korupcijom, otimačinom“, ustvrdio je Mlinarić u saborskoj raspravi na slobodnu temu.

Upitao je i koliko je političara, tajkuna, kvazi-menadžera koji su jeftino kupili tvornice, dignulo ruku na sebe, te poručio – ni jedan.

‘Ubila nam se cijela brigada elitnih vojnika, je li Sabor ikada raspravljao o tome, je li pokuša donijeti mjere da se smanji broj suicida”, naveo je Mlinarić.

Kaže da se braniteljska čast ‘ne može kupiti beneficijama i novcem’, da oni traže ‘čestitu nacionalnu politiku sa čvrstim temeljima domoljublja’.

Dodao je kako apelira na vladajući HDZ da ne donosi zakone koji idu protiv osjećaja branitelja, odnosno, kako kaže, da ih ‘prvo usuglase s onima koji su bili spremni poginuti za domovinu, onda sa svojim partnerima’.

Kamenjar.com