Iz skladišta vojarne Bilećki borci u Bileći, nepoznate osobe koje su neovlašteno ušle u jedan od objekata odnijele su 6 pištolja MAKAROV 9 mm, pištolja APi M84 7,65 mm, 8 komada okvira malih za APi M84 7,65 mm, 8 komada okvira velikih za APi M84 7,65 mm i 3 komada okvira za pištolj MAKAROV 9, piše Patria.

Odmah po saznanju na lice mjesta upućeni su pripadnici Vojne policije OS BiH, zbog osiguranja uslova za provedbu istrage.

Po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH istragu provode pripadnici Vojne policije OS BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA (terenski ured u Mostaru) i Policijske stanice Bileća MUP Republike Srpske.

– U skladu sa Zakonom o obrani BiH, Zakonu o službi u OS BiH kao i važećim podzakonskim aktima, OS BiH su odmah putem linije vođenja i komandovanja pokrenule istražne radnje koji tretiraju disciplinsku odgovornost profesionalnih vojnih osoba u vršenju profesionalne vojne službe u OS BiH.

U interesu dalje istrage u ovom trenutku nismo u mogućnosti priopćiti vam više informacija, a po okončanju navedenog bit ćete pravovremeno upoznati, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

BraniteljskiPortal.ba