Zajednica udruga HVIDR-e Hercegbosanske županije (HBŽ) izrazila je nezadovoljstvo realizacijom županijskog proračuna prema Upravi za pitanje branitelja HBŽ-a.

Predsjednik ZU HVIDR-e HBŽ-a Ante Jukić za Fenu je kazao da jedino ta županija nije za branitelje do sada isplatila niti jednu marku za prava branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

“Tražimo od Vlade HBŽ-a da što žurnije proračunska sredstva Uprave za pitanje branitelja budu operativna u korist samih branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Riječ je o sredstvima za jednokratnu novčanu pomoć, liječenje, stambeno zbrinjavanje, financiranje udruga”, kazao je Jukić.

Istaknuo je kako su na sjednici u petak od predsjednika HNS-a BiH zatražili da se iz Hercegbosanske županije imenuje član odbora za pitanja branitelja unutar HNS-a, a kaže kako će inzistirati i na što žurnijoj izmjeni dopunskog zakona o pravima branitelja HBŽ-a.

“Inzistirat ćemo da s početkom iduće godine svi branitelji do 57 godina bez ikakvih primanja, imaju mjesečna primanja”, istaknuo je Jukić.

Dnevnik.ba