Upravo ovih dana kada rodbina nestalih i ubijenih Hrvata Bugojna kao i svake godine oplakuje svoje najmilije koje je tzv.“Armija BiH“1993.godine brutalno pobila,mučila,prognala sa svojih vjekovnih ognjišta,njih 15 000,od kojih se još uvijek za njih dosta ne znaju mjesta gdje su ubijeni,na mjesto Ministra sigurnosti BiH voljom određenih struktura vlasti BiH bez pristanka HDZ BiH se imenuje Selmo Citkotić koji je direktno odgovoran za ubojstva,mučenja i progon Bugojanskih Hrvata za što postoje vjerodostojni dokumenti. U posjed jednog takvog dokumenta došao je i braniteljski portal.ba te ćemo ovim putem u kratkim crtama obrazložiti tko je Selmo Cikotić te razmjere njegovih protuzakonitih i zločinačkih djelovanja u vrijeme Domovinskog rata u Bugojnu.

Selmo Cikotić sin Mustafin,rođ.25.01.1964.godine rođen u Trpezi,općina Ivangrad(Crna Gora),bio je časnik bivše JNA s činom kapetana. Školovao se u Beogradu,gdje je završio Vojnu gimnaziju 1986.godine kao i školu stranih jezika(Engleski jezik)1991.godine.Službovao je u JNA sve do 05.05.1992.godine(a Hrvati su već od 18.09.1991.godine do tada vodili krvavi boj sa tom tzv“JNA“diljem RH i BiH).Bio je član SKJ što je i logično za takve.
08.05.1992.godine je stupio u redove tzv“Armije BiH“u kojoj je obnašao razne dužnosti od kojih su najznačajnije:
-zapovjednik OG“Zapad“/3 korpusa ABiH(08.02.1993.-30.03.1994.),
-Načelnik stožera 7 korpusa ABiH(30.03.94-15.11.94.),
-vojni ataše BiH u SAD(od 17.12.94.godine).
Početkom 93.godine upućen je ispred zapovjedništva 3.korpusa ABiH u Bugojno kako bi formirao IZM 3.korpusa i organizirao postrojbe ABiH s područja Bugojna i Uskoplja za rat s Hrvatima. Postrojbe ABiH je pripremao na krvavi rat s Hrvatima te im nalagao kako postupati s njima jer je imao izrazito protuhrvatski stav. Zbog tih njegovih stavova postrojbe ABiH kojima je zapovijedao su vršile genocid nad hrvatskim civilima i vojnicima,te su rušili sakralne objekte kulturna i druga znamenja hrvatskog naroda. Najvjerojatnije zbog“dobro obavljenog posla“u Bugojnu nagrađen je činom pukovnika ABiH i postavljen na dužnost načelnika stožera 7 korpusa Armije BiH a koncem 1994.godine odlazi u SAD na dužnost vojnog atešea Veleposlanstva BiH.
Direktno je odgovoran za etničko čišćenje više od 15 000 Hrvata. Nakon uhićenja više tisuća Hrvata iz Bugojna i okolice mnogi su odvedeni na kopanje rovova prema snagama HVO-a od kojih su mnogi pri tome izgubili život. I danas iz te skupine nedostaje 26 Hrvata za čije se grobove još uvijek ne zna. Selmo Cikotić je osobno ispitivao zarobljene Hrvate , fizički ih zlostavljao,te je odgovoran za smrt više zarobljenih Hrvata iz Bugojna.
Uza sve to on je odgovoran i za etničko čišćenje Bugojna,Travnika, Sebešića,i nekoliko sela Uskoplja koje su provele postrojbe Armije BiH pod njegovim zapovjedništvom. Njegove su postrojbe također sudjelovale u protjerivanju hrvatskih civila iz hrvatskih naselja u općinama Konjic i Jablanica.
Odgovoran je za mnoge zločine ABiH na prostoru Uskoplja u razdoblju veljača 93-ožujak 94.godine.Odgovoran je za zločine počinjene nad Hrvatima na prostoru Uskoplja kao i za zločine koje je počinio u suradnji sa Seferom Halilovićem na prostoru Crnog vrha do Uzdola. U tim zločinima je usko surađivao s „predsjednikom“općine Bugojno Dževadom Mlaćom i tadašnjim zapovjednikom 7 korpusa ABiH brig. generalom Mehmedom Alagićem.
Za svoje tzv“ratne zasluge“odlikovan je:
-Pohvala N ŠVK OS BiH(rujan 1993.godine),
-Zlatni ljiljan,dodijeljen od strane zap. 3. korpusa ABiH(01.12.93.godine),
-novčana nagrada od strane zap.ŠVK OS BIH,povodom druge obljetnice ABiH(15.04.1994.godine).

Nakon ovih kompromitirajućih podataka o navedenom Ministru sigurnosti BiH Selmi Cikotiću,zar se u svakom dobronamjernom,iskrenom i moralnom čovjeku,a poglavito Branitelju,neovisno iz koje vojne postrojbe on bio,ABiH ili HVO, neće u trenu pobuniti barem djelić njegove nepodvojene ličnosti i progovoriti kako imenovani ni po kojemu osnovu ne bi smio obnašati nikakvu funkciju u državi BiH a kamoli postati ministar sigurnosti BiH. Zapravo kako je takav lik davno trebao završiti u Haškom pritvoru ili nekom od zatvora u BiH jer mu je krivnja dokumentirana i dokazana.
Konačno što pokazuje imenovanje Selme Cikotića na funkciju ministra sigurnosti BiH?
Njegovo imenovanje znači još jedno izrugivanje Hrvatima BIH koji se žele pretvoriti u jedinku bez imena i prezimena,koja se na ovaj način kao i na bezbroj drugih načina osuđuje na nestanak i z BiH čiji su proces započeli upravo protagonisti koji ga imenuju na mjesto Ministra sigurnosti BiH,neovisno bili oni iz reda muslimansko-bošnjačkog ili srpskog naroda.

Bez obzira na oštro protivljenje predstavnika HDZ BiH u najvišim zakonodavnim i izvršnim tijelima BiH on je izabran kao što je izabran nelegalni i nelegitimni tzv“član predsjedništva BiH ispred hrvatskog naroda“Željko Komšić,koji je proglašen personom non grata u svim krajevima BiH gdje većinski žive Hrvati. Članovi CIK BiH su također imenovani mimo volje hrvatskog naroda u BiH i mogu donositi odluke na štetu hrvatskog naroda jer nema učinkovitog i odgovarajućeg odgovora s hrvatske strane bez obzira na pritiske koji se vrše na predstavnike hrvatskog naroda u BiH od strane međunarodne zajednice i njihovih političkih suradnika iz reda druga dva naroda u BiH. Hrvatima treba neka treća politička nepotkupljiva politička opcija koja se na nalazi u stranci HDZ BiH i njihovim satelitima diljem BiH koji prodaju ono malo svoje preostale duše za Judine škude pa se stoga hrvatski narod nalazi u bespuću svoje realnosti na što opravdano više od 25 godina ukazuje Banjalučki biskup Frano Komarica i poneki osviješteni svećenik iz Bosne Srebrne. Na našu veliku žalost i žalost cijelog hrvatskog naroda u BiH dobar dio Bosanskih svećenika je pao pod utjecaj materijalističko-egoističnih ciljeva koji su ih zarobili te daju izjave koje se kose sa zdravom pameti ili im je pamet toliko zamućena pa ne razlikuju pirane u vodi od ostalih dobroćudnih ribica u kaljuži zvanoj BiH.
A ta BiH koja je jednom svačija,jednom moja,jednom ničija a najviše moja,tone sve dublje u ponor svog konačnog nestanka u obliku kakvom ga poznajemo stoljećima. A sve zbog svog egoizma i pravdanja zločina pripadnika svog naroda premda su oni ne jedanput već u više navrata dokazani. Dok se kolektivna svijest pripadnika naroda u BiH ne izmijeni u tolikoj mjeri još ćemo toliko dugo čamiti u osami svoje zarobljenosti jer će nas i dalje predstavljati razno razni Selme Cikotići kojih je puna BiH a kojih je pun kufer svim građanima BiH koji misle i žele isto. A žele živjeti u miru na svojim vjekovnim ognjištima,te ne dirati tuđe a braniti svoje,dok ih ovi poput Selme Cikotića, Bakira Izetbegovića, Milorada Dodika, Šefika Džaferovića,te mnogih,mnogih drugih tjeraju upravo na suprotno. Klati,ubijati,otimati tuđe,i protjerivati ljude s njihovih vjekovnih ognjišta,što će zahvaljujući ovozemaljskim sudovima koje su skrojili upravo ovi potonji biti nagrađeno mjestima ministara,zastupnika,javnih i sportskih dužnosnika kao i svih drugih javnih djelatnika,na bilo kojoj razini društvenog djelovanja izrugujući se običnom puku BiH.
Konačno tko im još uvijek išta može kada imaju sve u svojim rukama?Taj odgovor neka svatko potraži u Najvećoj i Najistinitijoj knjizi od postanka svijeta u kojoj sve piše. U kojoj se nalaze svi odgovori. Tko ima oči neka vidi, a tko ima uši neka čuje i tek će tada progledati i čuti. A dotle pustimo suzama neka teku, a mislima neka plove ka nekim mirnijim morima i oceanima koji nas okružju sa sve četiri strane svijeta kamo odlazimo sve više. A oni koji ostaju barem neka se nauče razlikovati pirane od ostalih riba jer će im ta spoznaja moguće spasiti život.

BraniteljskiPortal.ba