Španjolska djevojčica iz bolničkog kreveta ostvarila san i postala misionarkom mjesec dana prije smrti

Teresita, proglašavam te misionarkom Crkve upravo sada, a ovog poslijepodneva ću ti donijeti dokument kojim se to potvrđuje i misionarski križ”, rekao je vlč. Ángel Camino Lamela ovoj iznimnoj djevojčici.

Desetogodišnja djevojčica iz Španjolske ispunila je svoj san tako što je iz svojeg bolničkog kreveta postala katoličkom misionarkom mjesec dan prije nego što je preminula od teške bolesti, piše CNA.

Vlč. Ángel Camino Lamela, biskupski vikar Madridske nadbiskupije u bolnici La Paz, ispričao je priču malene misionarke u pismu koje je uputio vjernicima.

Camino je 11. veljače slavio misu u bolnici kada su mu kapelani koji su bili tamo predložili da posjeti teško bolesnu djevojčicu čija je operacija bila zakazana idući dan kako bi joj se uklonio tumor na mozgu.

“Stigli smo na odjel za intenzivnu njegu propisno obučeni, pozdravio sam liječnika i medicinske sestre, a oni su me odveli do Teresite čija je majka bila uz njezin krevet”, napisao je. “Čitava glava joj je bila obavijena bijelim povezom, ali njezino je lice bilo dovoljno otkriveno kako bi se vidjelo kako je uistinu prekrasno.”

Djevojčica je svećeniku povjerila kako jako voli Isusa i da bi htjela postati misionarkom, na što joj je ganuti vlč. Camino odgovorio: “Teresita, proglašavam te misionarkom Crkve upravo sada, a ovog poslijepodneva ću ti donijeti dokument kojim se to potvrđuje i misionarski križ.”

Svećenik je zatim djevojčici dao pričest i udijelio sakrament bolesničkog pomazanja.

“Bio je to trenutak molitve, iznimno jednostavne, ali duboko nadnaravne”, prisjetio se. “Neke medicinske sestre su nam se pridružile i spontano napravile nekoliko fotografija… koje će ostati kao neizbrisiva uspomena. Pozdravili smo se dok je njezina majka molila i hvalila Boga”.

Camino se kasnije uistinu vratio sa službenim dokumentom i misionarskim križem. Tereza je zamolila majku da ga postavi uz njezin krevet kako bi ga lako mogla vidjeti rekavši: “Sutra ću ga uzeti sa sobom u operacijsku dvoranu. Sada sam misionarka.”

Njezina je majka za lokalne medije objasnila da je Teresita posvojena sa Sibira, a u Španjolsku je došla kada je imala tri godine. Od rane je dobi bila vrlo pobožna, a u svojoj školi u Madridu koje vode redovnice išla je svakodnevno na misu.

Tumor na njezinom mozgu otkriven je 2015. godine, a nakon početnog uspjeha u liječenju, stanje joj se pogoršalo te je u siječnju 2021. završila u bolnici sa snažnim glavoboljama. Sebe je posvetila blaženom Carlu Acutisu i časnoj službenici Božjoj Montse Grases.

Operacija je prvotno bila zakazana za 11. siječnja, ali se zbog komplikacija nije mogla provesti. Teresitina majka izjavila je da joj je njezina vjera pomogla nositi se sa situacijom. “Dok je prikazivala svoje boli, došla mi je misao da ih Isus koristi kako bi spasio mnogo duša”, kazala je majka prisjetivši se Terestitinih riječi: “Prikazujem ovo za ljude. Za one koje su bolesni i za svećenike.”

U 9 ujutro 7. ožujka Teresita je preminula. Pokopana je idućeg dana, a nadbiskup Madrida kardinal Carlos Osoro otišao je posjetiti njezinu obitelj kako bi joj iskazao podršku.

Vlč. Camino zaključio je svoje pismo tražeći ljude da “mole za Teresitu i, iznad svega, da joj se povjere” jer je, kako kaže, uvjeren da će na poseban način štititi svoj vikarijat “u kojem je proglašena misionarkom.”

Bitno.net