Gotovo svi mediji, uključujući i katoličke, potpuno su je ignorirali. Pa ipak, osoba koja je poslala ovu poruku, nikako nije sporedni lik u svjetskoj crkvenoj panorami.

Riječi nadbiskupa Henryka Hosera, apostolskog vizitatora Svete Stolice u Međugorju, bile pun pogodak i pravi bljesak svjetla u mraku. U kratkoj, ali vrlo bogatoj video poruci upućenoj američkim hodočasnicima, mons. Hoser je prepoznao niz izazova i “znakova vremena” gotovo apokaliptičnog karaktera u kojima se trenutno američko, ali i svjetko društvo nalazi. Mons. Hoser u svojoj poruci koristio je jezik pomalo netipičan trenutnim izričajima Crkve, poprimajući tonove proročanstva u najtočnijem smislu tog izraza. ‘Glas koji viče u pustinji’, predodređen za ignoriranje jer je previše neugodan.

Poljski nadbiskup povezao je “vrijeme u kojem živimo” sa “svijetom uronjenim u tamu” neposredno nakon Isusove smrti. “Vrijeme kušnje”, dakle, zbog pandemije, ali ne samo zbog nje. Hoser se obratio američkim vjernicima kako bi mogli živjeti s “inteligencijom srca”. Poveznice sa trenutnim američkim izborima u Bijeloj kući su jasne. U srijedu je Joe Biden preuzeo dužnost 46. predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Mnogo će se toga promijeniti s obzirom na Trumpovu administraciju.

Nakon izbora, naglasili smo na našem katoličkom portalu kako pobjeda katoličkog kandidata nije apsolutno nikakvo jamstvo političkog programa prihvatljivog za katolike. Daleko od toga. Na vrlo jasan način mon. Hoser u svojoj poruci je kazao: „Ako Sjedinjene Države obećaju i nastave planirati svoj život prema razvoju i zaštiti ljudskog života u svim fazama postojanja, bit će spašene. Ako vas politika međutim bude gurala prema poricanju ljudskog života, sve će to pridonijeti povećanju ove tame koja nas plaši.”

PRVE ODLUKE BIDENOVE ADMINISTRACIJE

Osvrnimo se sada na prve odluke Bidenove administracije. Novi predsjednik i njegova zamjenica Kamala Harris apelirali su na jedinstvo nacije, potresene tragičnim događajima na Capitol Hillu, 6. siječnja. Prisegnuli su na Bibliju, Biden je, kao i obično, citirao svetog Augustina.

Međutim, osim ovih dobrih namjera na početku, prve mjere Bidenove administracije odmah su započele sa raskolom. Na dan svoje inauguracije, novi je predsjednik izdao čak 17 izvršnih naredbi, koje su potpuno suprotne onima njegova prethodnika.

OBAVEZNO NOŠENJE MASKE i PONOVNO PRISTUPANJE SZO

Maska protiv Covida uvijek će i u svakom slučaju biti obavezna u svim saveznim uredima, u vlakovima i avionima. SAD se ponovno pridružio Svjetskoj Zdravstvenoj Organizaciji, nakon što je Trump odredio njezin izlazak, zbog kontroverzi s Kinom i globalnim upravljanjem pandemijom. Još jedno “pomirenje” nove administracije tiče se pariških klimatskih sporazuma iz kojih se ranije povukla Trumpova administracija.

OTVARANJE GRANICA MIGRANTIMA

Jedno područje u kojem će promjena biti tristo šezdeset stupnjeva jest ono koje se odnosi na migracijske politike. U prvom redu otkazan je ‘Muslim ban’, s kojim je Trump blokirao ulazak migranata iz niza zemalja s velikim postotkom džihadističkog terorizma. Biden je odmah prestao financirati izgradnju zida na granici između Teksasa i Meksika i u bliskoj budućnosti namjerava ubrzati regularizaciju najmanje 11 milijuna useljenika, uglavnom Latinoamerikanaca.

SAD će tako postati zemlja “dobrodošlice” i, u tom smislu, Bidenove mjere u suprotnosti su ne samo s Trumpovim mjerama već i s onima, ne manje restriktivnim, demokratskih predsjednika poput Clintona ili Obame. S ovog gledišta, međutim, novi stanar Bijele kuće riskira upadanje u kontradikciju. I sam Biden je u stvari također obećao povećanje minimalnih plaća: neselektivni priljev novih “ekonomskih imigranata” izliti će ogromnu masu potencijalne radne snage u cijelu zemlju po vrlo niskim troškovima, što pojačava stvaranje daljnjih mreža ilegalne eksploatacije radne snage, čime će se američka socijalna pomoć slati uprazno.

PODUPIRANJE LGTB IDEOLOGIJE I TRANSEKSUALNA MINISTRICA ZDRAVSTVA

Međutim, najkritičnije poglavlje odnosi se na prirodna, katolička načela o kojima se ne bi smjelo pregovarati. Mnogo se govorilo o imenovanju za Ministricu zdravstva Rachel Levine, transseksualne pedijatrice, čije je “muško ime” Richard. Osim privatnog izbora na spol novog ministra (a u svakom se slučaju mnogo raspravlja o uputnosti ovog imenovanja), upitna su načela politike koju će sama Levine provoditi. Osim što je uvjereni abortist, nova ministrica želi vratiti obvezu (koju je naložio Obama, a kasnije uklonio Trump) da distribuira kontracepciju i za kršćanske škole i bolnice. Da je administracija Bidena posebno RODNO SUSRETLJIVA, može se zaključiti na prvom mjestu iz resetiranja web stranice Bijele kuće, na kojoj su se odmah pokazale izmjene u izboru muških, ženskih ili neutralnih zamjenica, ovisno o subjektivnoj percepciji koju svaka osoba ima o sebi.

Ovaj ‘DUGIN’ zaokret, međutim, nije samo fasada. Jedna od prvih Bidenovih izvršnih naredbi prihvaća transrodne ljude u ženske školske sportove. Novi je predsjednik ponovno uspostavio obvezu saveznih agencija da ne diskriminiraju zaposlenike “na temelju seksualne orijentacije i rodnog identiteta”.

PODUPIRANJE ABORTUSA

Što se tiče stava o počecima ljudskog života, Biden i Harris, su na 48. godišnjicu presude Vrhovnog suda kojom je legaliziran pobačaj, objavili uznemirujuću zajedničku izjavu. Nova demokratska uprava, obećavaju predsjednik i potpredsjednik, obvezat će se da će “svima osigurati pristup liječenju”, uključujući “reproduktivno zdravlje” (čitaj pobačaj), i povećati “pristup kontracepciji”.

Suočeni s programom koji je, umjesto katoličke socijalne doktrine, nadahnut najnaprednijom globalno-masonskom ideologijom, zbunjenost američke biskupske konferencije bila je barem predvidljiva.

VANJSKA POLITIKA U ZNAKU NAMETANJA KONTROLE RAĐANJA I RODNE IDEOLOGIJE

Komentari afričke biskupske konferencije još su više uznemirujući zbog imenovanja Samanthe Power za čelnicu USAID-a: Savezne agencije koja upravlja pomoći zemljama u razvoju. Power je naime odlučni pobornik nametanja LGBT-a i politike kontrole rađanja u zamjenu za humanitarnu pomoć. To je za afričke biskupe neprihvatljivo imenovanje jer su oni posebno odlučni zaštititi tradiciju svojih naroda.

U svjetlu ovih strahova i nesuglasica biskupskih konferencija, lakše je razumjeti “proročku” poruku mons. Hosera. U četrdesetoj smo godina ukazanja u Međugorju a otkrivanje deset tajni postaje sve bliže i bliže. Bi li Amerika mogla biti u središtu Marijinih briga i planova? Mnogi su katolici s oduševljenjem dočekali imenovanje Joea Bidena. Mi si, uzimajući u obzir njegove prve poteze, dopuštamo da se ne pridružimo tim oduševljenim podupirateljima.

Luca Marcolivio 23. siječnja 2021.godine

Prijevod: Paula Tomić, medjugorje-info.com