Pješačio dva kilometra da bi Šurkovićima donio vreću brašna i pelene za bebe

Sav taj napor i umor se zaboravi kada ugledate osmijehe na licima članova obitelji, ističe Ahmić

FOTO: AVAZ

Jasmin Ahmić, tajnik Osnovnog odbora „Merhameta“ Konjic, svakodnevno se u svom poslu susreće s brojnim pojedincima i obiteljima koje se nalaze u stanju socijalne potrebe. Uz podršku dobrih ljudi, Ahmić nastoji svima pomoći, a posljednji njegov gest pokazuje da i u najtežim vremenskim prilikama za njega ne postoji prepreka.

Tako je prije nekoliko dana pješačio dva kilometra po snijegu do obitelji Šurković, koja živi u selu Veluše Gornje, koje je od Konjica udaljeno više od 50 kilometara.

  • S obzirom na to da zbog snijega nismo mogli kombijem doći do obitelji Šurković, odlučio sam pješačiti do njihove kuće i isporučiti im pomoć koju smo ponijeli, brašno, higijenske potrepštine i pelene za djecu. Sa mnom je bio i naš volonter Harun Nuhanović, tako da smo uspjeli dostaviti pomoć obitelji. Sav taj napor i umor se zaboravi kada ugledate osmijehe na licima članova obitelji, a za to ustvari i radimo i živimo – kaže Ahmić.

Dodaje da je obitelj Šurković upoznao prije nekoliko mjeseci, prilikom rada na terenu.

  • Naša priča s osmeročlanom obitelji Šurković, koja ima šestero djece, počela je prije dva mjeseca, prilikom uručenja prehrambenog paketa. Tada sam, ustvari, vidio da oni nemaju ni struju, pa smo zajedno s našim donatorima platili 381 marku za sva dugovanja koja su imali do tada i struja im je ponovo priključena – govori Ahmić.

Naglašava da će i dalje nastaviti pomagati ovoj obitelji, ali i svima drugima koji žive u teškim uvjetima.

Dnevni avaz