ČAPLJINA – Po nalogu Tužiteljstva BiH, u ranim jutarnjim satima je na području Čapljine uhićen Bosiljko Kraljević (1965.), rođen u mjestu Obri, općina Konjic, nastanjen u Čapljini, državljanin BiH, koji je osumnjičen za ratne zločine počinjene na području Mostara.

Uhićenje osumnjičenog su po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH izvršili policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH.

Kraljević je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je za vrijeme rata i oružanog sukoba između vojske HVO-a i ARBiH, krajem listopada ili početkom studenog 1993. godine, kao pripadnik 3. brigade HVO-a, I-bojne „Klis“, u Mostaru počinio krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 142. stav 1. KZSFRJ.

Istovremeno s uhićenjem izvršen je pretres obiteljske kuće, popratnih prostorija i vozila osumnjičenog, kojom prilikom je pronađeno naoružanje iz proteklog rata, kao i određena vojna dokumentacija i drugi dokazi vezani za ratno razdoblje.

Nakon uhićenja osumnjičeni će biti predan postupajućem tužitelju na daljnje postupanje, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

BraniteljskiPortal.ba