NOVI TRAVNIK – Povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana, ministrica obrane BiH Marina Pendeš, načelnik Zajedničkog stožera OS BiH general pukovnik Anto Jeleč i vojni biskup u BiH mons. Tomo Vukšić posjetili su edukacijsko rehabilitacijski centar „Duga“ u Novom Travniku.

Posjet djeci i osobama sa posebnim potrebama svih nacionalnosti realiziran je u vrijeme adventa kada se katolici pripremaju za radosni dan Božić. Kako bi uljepšali to vrijeme, a Božić učinili radosnijim i pomogli onima kojima je pomoć drugih potrebna, ministrica obrane BiH Marina Pendeš, načelnik ZS OS BiH general pukovnik Anto Jeleč i vojni biskup mons. Tomo Vukšić, tijekom posjeta edukacijsko rehabilitacijskom centru „Duga“ u Novom Travniku uručili su vrijednu novčanu donaciju koju pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH tradicionalno, na dobrovoljnoj bazi, prikupljaju i daruju ih onima kojima je to najpotrebnije, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

– Prvi put sam ovdje kao ministrica obrane BiH, zajedno sa generalima i brigadirima Oružanih snaga i vojnim biskupom. Velika mi je čast da smo uspješno završili akciju prikupljanja sredstava i da smo u ovo blagdansko vrijeme pomogli ovoj instituciji i njenim štićenicima – kazala je ministrica obrane BiH Marina Pendeš.

Ovom prigodom ravnateljica centra „Duga“ Sonja Jurišić, uručila je zahvalnicu MO i OS BiH, dok su djeca edukacijsko rehabilitacijskog centra „Duga“ za sve prisutne pripremili mali kulturno umjetnički program kao znak zahvalnosti.

Na kraju posjeta, ministrica Pendeš i general Jeleč svim uposlenicima i korisnicima ustanove katoličke i pravoslavne vjeroispovijesti, uz skromni dar, iskreno i od srca, u ime MO i OS BiH i svoje osobno ime, čestitali su nadolazeće božićne blagdane, a svima poželjeli svaku sreću i dobro zdravlje u Novoj 2017. godini.

Načelnik Zajedničkog stožera OS BiH general pukovnik Anto Jeleč i vojni biskup mons. Tomo Vukšić sutra će posjetiti specijalni odjel djece s posebnim potrebama u razvoju u Osnovnoj školi u Uskoplju te će im uručiti didaktička sredstva i prigodne božićne poklone.

„Realiziranjem ovih humanitarnih aktivnosti, MO i OS BiH su dokazale kako je potrebno malo truda i spremnosti, da bi se uljepšali životi onima kojima je potrebna pomoć, te da je jedna od glavnih zadaća i prioriteta u njihovom radu uspješna suradnja sa lokalnim zajednicama u BiH“, navodi se u priopćenju.

BraniteljskiPortal.ba