Vrijeđanje, omalovažavanje i podjele nisu temelj za izgradnju boljega Posušja – istaknuto je OO HDZ 1990 Posušje.

OO HDZ-a 1990 Posušje oglasio se povodom ružnih riječi koje je načelnik Begić uputio vijećnici Pirić na 32. sjednici. 

Razočarani smo razinom komunikacije načelnika Begića. Najblaže rečeno, nije politički korektno svoje kolege kvalificirati na način na koji je to učinio tijekom sjednice Općinskog vijeća.

 Na upit vezan uz financijsko izvješće “Posuškog lita”, u čiju je realizaciju potrošeno dvostruko više novca od planiranog iznosa (planirano 80.000 KM, potrošeno 157.000 KM), načelnik Begić nije imao odgovore. Umjesto toga, počeo je vrijeđati vijećnicu, nazivajući je stalno “negativnom, sumnjičavom” i optužujući je za laži, bez obzira na nedostatak konkretnih informacija.

Ovakvim načinom komunikacije načelnik je povrijedio ne samo vijećnicu Pirić, već i one žitelje Posušja koji su je izabrali u Općinsko vijeće, kao i generacije njenih učenika, kojima je uzor. 

Pojedine odluke se na dnevni red Općinskog vijeća stavljaju nakon što je izvršna vlast, odnosno načelnik, već proveo odluku. Tako je bilo i sa rebalansom proračuna za 2023. godinu. Načelnik je, nakon potrošnje od 157.000 KM, iako je vijeće donijelo odluku o izvršenju proračuna prema kojoj je za održavanje Posuškog lita planirano 80.000 KM, tek 29.12.2023. godine dao prijedlog rebalansa proračuna. Očito je da načelnik nije ispunio svoje obveze prema zakonima i pravilima. 

Načelnik Begić se ponaša nezrelo i nepromišljeno, zaboravljajući da žitelji Posušja preko vijećnika postavljaju pitanja na koja on loše ili nikako ne odgovara, te u nedostatku znanja i argumenata vrijeđa vijećnike i izvrće činjenice, priča ono što mu odgovara, ignorira postavljena pitanja.

Vijećnica Pirić je prosvjetni djelatnik s gotovo 30 godina iskustva u obrazovanju, a činjenica da su riječi načelnika upućene njoj prenesene na lokalnom radiju u 16 sati , koji slušaju njezini bivši i sadašnji učenici, pokazuje nedostatak bontona i kulture načelnika Begića.

 Između ostalog, OO HDZ 1990 Posušje već je u nekoliko navrata ukazivao na nepoštivanje zakona od strane načelnika, kao što su primjerice prijem pripravnika, razna imenovanja, napuštanje sjednica Općinskog vijeća kako bi izbjegao pitanja vijećnika, itd. 

Načelniče, vaše riječi i djela u vrijeme obnašanja funkcije načelnika općine su pokazatelji da niste dorasli obavljanju iste.

“Kako bi provjerila što  žitelji Posušja misle o načelnikovim tvrdnjama , vijećnica Pirić provela je anketu na Facebooku, i rezultati su nevjerojatni! Od ravnih 100 glasača, 96 je izrazilo nepovjerenje u načelnikove riječi, dok je samo njih 4 podržalo njegove tvrdnje. Izgleda da većina Posušana ipak ne dijeli načelnikove poglede, ako uzmemo da 100 glasača predstavlja reprezentativan uzorak.

Što reći osim – bravo, gospođo Pirić, na hrabrosti da provjerite istinu čak i kad su riječi načelnika tako uvredljive i netočne! – stoji na kraju priopćenja.

Općinski odbor HDZ-a 1990 Posušje