„Najvažnije je pružiti ruku jedni drugima, bez obzira kome pripadali i kako se tko zvao. Nema budućnosti bez pomirenja, bez ljubavi i istine, jer jedino na tim temeljima možemo izgraditi sadašnjost i bolju budućnost. Naša sudbina nije u našim rukama, ona je u Božjim rukama. Bog je uz nas, naše duše i životi su u njegovim rukama. Ne smijemo odustati od svog Viteza i od toga da ovo društvo učinimo istinski boljim“, poručio je fra Bavrka.

Počast žrtvama u Križančevu Selu odali su članovi obitelji poginulih, predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata i Oružanih snaga BiH koje baštine tradiciju HVO-a, te brojnih organizacija i planinarskih društava, kao što su planinarska društva iz Busovače i Nove Bile čiji su članovi pješice došli do Križančevog sela.

U Križančevom selu, 22. prosinca 1993. godine, pripadnici Armije BiH ubili su 64 Hrvata, vojnika i civila. Od 64 ubijena Hrvata, njih 30 je zarobljeno i odvedeno u naselje Počulica, nakon čega im se gubi svaki trag. Pod pritiskom obitelji i snaga UNPROFOR-a, 39 dana nakon zarobljavanja, predana su tijela zarobljenih na kojima su bili vidljivi tragovi mučenja.

Kamenjar.com