Ovaj status nema veze s političkim stavom nego s potpuno nečim drugim. Kao što je bilo logično izraziti poštovanje da je došlo do demokratskih, kakvih-takvih, promijena u Tomislavgradu ovo sad izaziva čuđenje.

Naime, u novoj vladi Županije gdje su Hrvati velika većina pola ministarstava je, po nekom čudnom pravilu, udijeljeno Srbima i Bošnjacima. Tako su Srbi dobili 3 ministarstva, a Bošnjaci jedno. Da bi se na to pristalo razumije se da motiv ne može biti samo ministarska plaća u iduće dvije i pol godine.

Puno toga se još obećalo. Da tako Hrvate daruju u područjima gdje su oni brojčano u manjini bilo bi baš fino. Ali tog filma nema. Ovako su Hrvati za Božić od 8 ministarstava polovicu prepustili drugima. Da i prije je nažalost tako bilo.

Reći će se Statut takav i po njemu se dobivaju pozicije. A zašto taj Statut i ustavne promjene ne mjenjamo? Pitanje je to i bivšim i sadašnjim predstavnicima te Županije. To je nama naša sebeljubna i korumpirana politika dala. Mi Hrvati, komentirao je fra Mario Knezović na facebooku-

Kamenjar.com