Baš na dan 10. lipnja, kada se Hrvati iz Viteza, Srednje Bosne, BiH i dijaspore s gorkim okusom u ustima, gorčinom u srcu, tugom u duši, prisjećaju svirepog zločina tzv.“Armije BiH“ koja je sa svojih položaja ispalila granatu od 120 mm na dječje igralište u Vitezu(10.lipnja 1993.godine),kada je na licu mjesta smrtno stradalo 5/petero djece dok ih je 3/troje umrlo u bolnici, a mnogi od njih ostali trajnim invalidima, za koji zločin nitko do dana današnjega nije odgovarao, muslimanske tajne službe u BiH uz pomoć njihovih političara i medija u zemlji i van nje iz arhiva čupaju izjavu Daria Kordića kojeg oni , odavno časte pogrdnim nazivom “osuđeni ratni zločinac“ koji je za njih ratni zločinac unatoč tome što je nevin izdržao 17 godina u zatvoru za zločine koje nije počinio a niti naredio.

Zanimljivo je kako ti napadi dolaze od strane svih muslimanskih političara bilo da su oni u aktualnoj političkoj vlasti u BiH, FBIH ili nisu. Tako su se oglasili i Nermin Nikšić ,Elmedin Konaković, Željko Komšić, Igor Stojanović, potpredsjednik FBiH, Majke Srebrenice, dok je na samom kraju te spirale napada kao šlag na tortu izjavu dao i Reis Husein Kavazović poglavar islamske zajednice u BiH. O tim orkestriranim izjavama neću reći niti riječi jer one više govore o autorima istih nego li o samom Dariju Kordiću o kojemu ćemo kasnije.

Prije svega ovdje je jako zanimljivo kako je svima njima interesantnije i mnogo bitnije na dan pogibije osmero nevine hrvatske dječice iz Viteza napadati „osuđenog ratnog zločinca“ Darija Kordića nego li se pozabaviti zločinom za koji nije nitko odgovarao do dana današnjega iz čega proizlazi kako su svi muslimanski političari isti, isto misle, isto štite, i prljavo igraju kad je u pitanju zaštita njihovih ratnih zločinaca, a poglavito zločinaca nad nevinom dječicom ma kome god narodu oni pripadali, i to ne samo zaštita ratnih zločina i zločinaca već i zaštita svih prljavih i zakulisanih igara koje po njihovim procjenama mogu ugroziti njihov put u trasiranju građanske BiH, što je došlo do izražaja u nametanju nelegitimnog i nelegalnog predstavnika Hrvata u BiH u nekoliko navrata u liku Sejde Komšića, kao i biranjem „ne hrvata u Domu naroda FBiH“što su svi ti navedeni političari javno ili barem prešutno odobravali a to imaju namjeru i dalje činiti bez obzira što se neki od njih nalaze u aktualnoj političkoj vlasti u BiH i FBiH.

Sada se postavlja pitanje što je to u stvari rekao Dario Kordić na jednom sastanku prije 10 / deset godina u RH okružen svojim prijateljima a koju izjavu su prenijeli svi muslimanski mediji u BiH i van nje na dan pogibije nevine Hrvatske djece(10.lipnja 1993.-10.lipanj 2023.godine.godine) kako bismo mogli racionalno prosuditi zašto je ona podigla toliko buke i prašine među muslimanskim političarima i njihovim vjerskim poglavarima.

Podsjetimo, na objavljenoj snimci, za koju nije jasno kada je točno nastala i u kojem kontekstu a prenio ju je veliki broj portala u Hrvatskoj i BiH, vidi se Kordić u društvu nekolicine muškaraca koje je predstavio kao prijatelje “sa sjevera Hrvatske” pojašnjavajući kako ga je jedan od njih pitao o današnjem odnosu prema ratnim zbivanjima iz 90-ih godina.“Kada me je pitao (prijatelj) je li vrijedilo zatvora, je li vrijedilo rata ja sam mu rekao sve bih ponovio, ni sekunde ne bih zamijenio. Svaka je sekunda vrijedila”, kazao je Kordić na snimci.

Upravo zbog te izjave nastala je tolika frka, bijes, mržnja, neviđena medijska hajka i haranga među muslimanskim političarima, njihovim vjerskim poglavarima, civilnim udrugama, a što je najzanimljivije od svega toj neviđenoj medijskoj harangi na Kordića se priključuju i lijeve medijske kuće u RH u rukama slugu sotone poput RTL, NOVE, HTV, N1 i slično.

Konačno što je toliko diskutabilno u toj izjavi: “Kada me je pitao(prijatelj)je li vrijedilo zatvora, je li vrijedilo rata ja sam mu rekao sve bih ponovio, ni sekunde ne bih zamijenio. Svaka je sekunda vrijedila“?

Prvo što običan Hrvat, istinski Branitelj pomisli nakon te izjave je kako Dario Kordić misli kako njegova žrtva koju je kao nevin čovjek u zatvoru proveo 17/sedamnaest godina vrijedi svake sekunde i kako bi on te uzničke dane opet ponovio, kako ne bi ne sekundu zamijenio. A ti uznički dani od kojih je polovicu proveo u samici su mu pomogli da pronađe put u Isusu Kristu koji mu je dao snagu, obraćenje, vjeru kako njegova žrtva u tim zatvorima nije bila uzaludna, jer je svaki sekunda tog zatvora krvlju i suzama plaćena, od strane hrvatskih Branitelja, civila, domoljuba, i svih onih koji su branili svoja vjekovna ognjišta na kojima su bili napadnuti s očitom namjerom njihovog potpunog nestanka i istrebljenja od strane srpskih i muslimanskih okupatora.

Tako običan Hrvat i istinski Branitelj tumači izjavu Darija Kordića za razliku od onih koji njegovu izjavu doživljavaju kao izjavu kojom bi on ponovio svoje „zločine“ za koje je „pravomoćno osuđen“ na sudu u Haagu, a za koje zločine se on po njima nimalo ne kaje već bi ih on „ po njima opet ponovio“.

Kada smo se već dotakli njegovih navodnih “zločina“ za koje je osuđen na dugotrajnu kaznu zatvora, ovdje je važno napomenuti kako je Kordić zajedno s mnogim Hrvatskim generalima i dužnosnicima osuđen temeljem tzv. “zapovjedne odgovornosti“ gdje je raspravno vijeće suda u Haagu utvrdilo kako je on morao i trebao znati, odnosno morao i trebao spriječiti ratne zločine koji su počinjeni u zoni koju je on kontrolirao, odnosno kojom je zapovijedao u vrijeme Domovinskog rata u BiH, premda niti jednom riječju nitko nikada nije dokazao niti mogao dokazati kako je Kordić zapovjedio ili potpisao zapovijed da se netko ubije, protjera, siluje, zatvori, muči ili maltretira, premda je bio visoko pozicionirani Hrvatski dužnosnik u vrijeme Domovinskog rata u BiH.

Ipak vratimo se mi na početak. Dario Kordić Haški uznik je nevin odležao 2/3 zatvorske kazne od 25 godina na koju ga je osudio haški tribunal na temelju laži i lažnih konstrukcija koje se odavno znaju a danas isplivavaju na površinu. Dario Kordić je osuđen na temelju lažnih svjedočenja i iskaza plaćenih svjedoka kako je“možda“ bio na nekom „navodnom“sastanku u Vitezu na kojem je izdana naredba za pokolj Muslimanskih civila u selu Ahmići.

Za te zločine je na 45 godina zatvora dana 03.ožujka 2000 godine prvotno bio osuđen Tihomir Blaškić, koji je dana 29.07.2004 godine bio oslobođen na temelju lažnog svjedočenja jednog svjedoka kako je u to vrijeme po tezi njegovog branitelja Ante Nobila u to vrijeme vladala „dvostruka linija zapovijedanja“ odnosno kako Blaškić nije bio nadređen jedinicama 4 bojne vojne policije odnosno postrojbe civilne policije „Jokeri“ čime se teza obrane s vojne sfere premješta na političku, a Dario Kordić je bio predsjednik HR H-B ,u koju priču su po obrani Nobila bili uključeni Franjo Tuđman te cijeli državni vrh RH, koji su po njemu i Vladi RH na čijem je čelu bio Ivica Račan „dijelili BiH, vršili agresiju na BiH, stvarali zločinačku Herceg-Bosnu, etničko čišćenje, separatizam, što je bio početak „detuđmanizacije“ čime je stvorena realna podloga za konstrukciju UZP(udruženog zločinačkog poduhvata)kojeg ne poznaje međunarodni pravni poredak, ali je ovdje široko prihvaćen, pa je stoga sav kapacitet tužiteljstva ICTY-a bio usmjeren na Kordića, vojne i političke dužnosnike HVO-a i HR HB, pa čik i na najviše političke i vojne predstavnike RH u vrijeme Domovinskog rata u BiH.

Te blasfemične tvrdnje koje nemaju sveze sa zdravom pameću nameću se i dan danas kao pravilo po kojemu Hrvati iz BiH ostaju označeni kao zločinački narod a njihove vođe za vrijeme Domovinskog rata ratni zločinci. Ipak istina je potpuno drugačija. Američki vojni ekspert Charles R.Shreder u svojoj vojnoj analizi označenoj kao „Muslimansko-hrvatski građanski rat“u SB(Srednjoj Bosni)iznosi niz činjenica koji daju potpuno drugačije svijetlo na sukob Hrvata i Muslimana u Srednjoj Bosni.

95%vojnih operacija u Srednjoj Bosni se odvijalo na hrvatskim područjima, koji su označeni po svim međunarodnim sporazumima, od kojih je najvažniji Vance-Owenov plan kao hrvatska područja. Prije izbijanja Domovinskog rata u BiH 31.12.1991 godine u BiH je živjelo kojih 17 i nešto procenata Hrvata da bi ih po popisu iz 2014 godine nedostajalo oko 208 000, nešto više od 13 i nešto procenata, što je praktično ¼ svih Hrvata iz BiH, što zorno pokazuje kako je hrvatski narod u BiH doživio najveću demografsku katastrofu od svih naroda bivše države SFRJ. Iz RS su praktično zbrisani dok su u FBiH na mnogim područjima neznatna manjina. Za vrijeme Domovinskog rata u BiH s njihovih vjekovnih ognjišta ih je protjerano 150 000.

Sada se postavlja pitanje kako je moguće da ta manjina koja je branila 95%područja koja im vjekovno pripadaju bude označena kao agresor a njeni vojni i politički predstavnici kao ratni zločinci? Dario Kordić biva osuđen dakle na temelju lažnog iskaza jednog svjedoka koji je u suzama na sudu pročitao pismo u kojemu mu je od strane ministara u Račanovoj Vladi omogućen bolji tretman pred Haškim tribunalom ukoliko navede kako je Dario Kordić „možda bio“ na sastanku u Vitezu na kojemu je dogovoren pokolj muslimanskih civila u selu Ahmići. I premda je haški tribunal obećao istražiti navode tog svjedoka do dana današnjeg se to nije dogodilo što dovoljno govori o vjerodostojnosti tog suda na kojemu se sude i osuđuju hrvatski vojni i politički predstavnici na višegodišnje zatvorske kazne.

To „možda“ koje nikada nije dokazano niti će biti dokazano je koštalo nevino osuđenog Darija Kordića 25 godina zatvora od kojih je odležao 2/3 kazne da bi sukladno međunarodnom pravu bio pušten na slobodu. Po izračunu znači Dario Kordić je odležao 16 godina zatvora da bi u tom zatvoru kao nevino osuđen Hrvat spoznao misterij i tajnu Boga Oca Svemogućeg. Kako bi svim ljudima bez obzira na vjeru, spol, rasu pomogao u oslobađanju od njihovih nastranosti, laži, mržnji, osvete, te svih frustracija koje ih muče počeo je propovijedati živu Božju Riječ. A svi mi koji vjerujemo u Boga vrlo dobro znamo kako je živa Božja Riječ najveća opasnost slugama Sotone, te on koristi sve moguće i nemoguće načine zaustaviti tu Riječ a samim time i riječ Darija Kordića.

Riječi Darija Kordića kojima on na jednom sastanku među svojim prijateljima u RH govori kako bi svaki sekund svojih uzničkih dana u samici i zatvoru ponovio, jer su te sekunde, dani i godine nezamjenljivi kad je u pitanju obraćenje, spoznaja kako Živi Bog postoji, koji mu je osvijetlio put kojim je hrabro i nepokolebljivo hodao ulicama Srednje Bosne i Viteza, u vrijeme Domovinskog rata kako bi obranio i sačuvao svoj narod od potpunog istrebljenja, od strane muslimanskih agresora, pri tome vodeći računa da niti jednim djelom, potezom, riječju, potpisom ne osudi ili ubije niti jednog čovjeka, ženu ili dijete muslimanskog agresora koji je upravo s tom i takvom namjerom krenuo na njegov narod i u dobroj mjeri izvršio što je planirao i započeo.

Narod koji je baš na dan 10.lipanj kada on trpi najgore i najbestijalnije uvrede ubio nevinu djecu iz njegova naroda na dječjem igralištu a da nitko iz tog naroda za to nije odgovarao niti ima namjeru odgovarati.

Upravo to čini taj muslimanski narod nevino osuđenom Dariju Kordiću koji unatoč tim napadima pokorno šuti i osluškuje glas svog Stvoritelja koji mu je olakšao dane u samicama i zatvorima za tzv“ratne zločine“ koje nije počinio niti je imao namjeru počiniti.

Neće biti dobro tim napadačima koji sinkronizirano i u valovima napadaju Darija Kordića zbog njegove čiste i nevine izjave izvučene iz konteksta sukladno onoj Goebbelsovoj: “100 puta ponovljena laž postaje istina“ jer će istinsku pravdu osjetiti na svojoj koži barem na onom svijetu koji nije od ovog svijeta već od svijeta kojemu oni ne pripadaju niti žele pripadati.

Neće biti dobro ni mnogima od nas ukoliko svi ne poslušamo živu Božju Riječ koju propovijedaju obraćenici, nevino osuđeni haški uznici, koji su služeći višegodišnje zatvorske kazne zbog nečega s čime nemaju blage sveze, spoznali Boga koji je čista ljubav i praštanje. Obraćenici od kojih je predvodnik Dario Kordić koji je u noćima, tjednima, mjesecima i godinama nezasluženo oduzete slobode spoznao kako ni jedan rat nije dobar premda je nametnut njemu i njegovom narodu.

Rat u kojemu se prolijeva nevina krv ma tko ju prolijevao. I upravo zbog te namjenske uloge obraćenika i iscjelitelja umornih duša ljudi vrijedi ga braniti i podržati ma tko ga god napadao i vrijeđao. A njegova obraćenička ljubav plaćena suzama i molitvom uzničkog zatvora roditi će najobilatijom plodovima kojima nitko ništa ne može. NI muslimanski mediji, njihovi vjerski poglavari, kao ni svi protivnici neovisne države hrvatske.

Autor: Vlado Marušić/Braniteljskiportal.ba