Dana 01.03.2021. godine na dan tzv.„Nezavisnosti BiH“ u Podveležju je otvorena prva Vjetroelektrana “Podveležje 1„ koju je financirala Elektroprivreda BiH. Na toj svečanosti otvaranja Vjetroelektrane bili su članovi Predsjedništva BiH ispred muslimansko-bošnjačkog naroda u BiH Šefik Džaferović, novoizabrani Gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić, te kao zadnji nelegalni i nelegitimni predstavnik Hrvata tzv. “Željko Komšić“ označen kao persona non grata u svim krajevima BiH gdje većinski žive Hrvati.

Dolazak Gradonačelnika Koridića izazvao je buru negodovanja među Hrvatima BiH koji znaju tko je i koga predstavlja tzv. “Željko Komšić“ osim izgleda Gradonačelnika Grada Mostara Marija Kordića. HRS je prva javno reagirala osudivši njegov dolazak na tu manifestaciju.

No, kako ne bismo ništa bez valjane argumentacije iznosili u javnost hajdemo trezveno i racionalno razmotriti aspekte dolaska Maria Kordića u to „fino“ društvo. Gradonačelnik Grada Mostara je dužan prisustvovati svim značajnijim obljetnicama, manifestacijama, javnim, kulturnim i športskim događajima koji se tiču Grada Mostara i svih njegovih građana i oko toga ne bi trebalo biti dvojbe. No, od svega je najvažnije kako je Mario Kordić delegiran i izabran od strane građana Mostara hrvatske nacionalnosti. Ukoliko je on dobio koji mizerni glas drugih naroda i narodnosti u Mostaru svaka čast, no on će svim građanima Grada Mostara zahvaliti na izboru i biti im pri ruci u svim njihovim zahtjevima sukladno svojim realnim zakonskim mogućnostima. Ipak iznad svega kao nadkrivljujuće načelo njegovog postupanja i djelovanja mora biti pripadnost hrvatskom narodu kojega je dužan štititi i braniti svim srcem svojim i svom dušom svojom ukoliko on pripada tom narodu a očito je kako pripada jer su ga Hrvati Grada Mostara i izabrali na tu značajnu funkciju.

Sada dolazimo do protokola s kojim je Gradonačelnik Kordić zacijelo bio upoznat u svezi svečanog otvaranja Vjetroelektrane u Podveležju jer je realna pretpostavka kako je stranka HDZ BiH odlično organizirana te je morala imati informacije tko dolazi od svečanih gostiju na tu manifestaciju. Znači Mario Kordić je znao kako na tu manifestaciju dolaze Džaferović i Komšić. Imajući u vidu dužnost koju obnaša on je bio u obvezi doći na tu svečanost otvaranja Vjetroelektrane, no s druge strane najava dolaska nelegalnog i nelegitimnog X mana,nepostojećeg Želja Komšića koji na zemljopisnoj karti hrvatskog naroda u BiH ne postoji, koji kao nogometni sudac u nogometnom žargonu predstavlja zrak, ili zrakoprazan prostor, postavlja se logično pitanje zašto je Mario Kordić uopće odlazio na tu svečanost? Minimum domoljubne, ljudske, kršćanske i katoličke obzirnosti Marija Kordića mu je nalagao izbjegavanje dolaska na tu svečanost koju je mogao izbjeći na bezbroj načina, ili je pak u znak poštovanja prema građanima Grada Mostara hrvatske nacionalnosti ali i prema svim Hrvatima diljem svijeta mogao reći jasno i glasno kako ne želi doći na tu svečanost toga dana jer ne želi biti u društvu nepostojećeg predstavnika hrvatskog naroda koji je na bezbroj načina uvrijedio hrvatski narod, hrvatske generale, hrvatske vojnike, pokojnog Tuđmana i Šuška, RH, te sve Hrvate diljem svijeta koristeći jugo-komunističku terminologiju u svojim bezveznim alkoholičarskim opservacijama, gdje se nikada nije libio nazvati rukovodstvo Hrvata u RH i BiH UZP(udruženim zločinačkim poduhvatom), a gle kojeg paradoksa predstavlja Hrvate u BiH.

Između ostalog taj nepostojeći lik je u vrijeme Domovinskog rata ratovao na strani tzv “Armije BiH“ koji su ga nagradili „Zlatnim ljiljanom“za „posebne „zasluge u tom ratu,koja je počinila bezbrojne zločine nad nedužnim hrvatskim i srpskim civilima a da za to nisu odgovarali. Taj lik je bezbroj puta vrijeđao službene predstavnike RH od čega izdvajamo bivšu predsjednicu RH K. G. Kitarović na vulgaran način, te je prijetio RH praznim puškama u vidu nekakvih tužbi za gradnju Pelješkog mosta te korištenje prirodnih resursa BiH od strane RH, a da pri tome nije ništa pitao Hrvate u BiH koje naime predstavlja. Vrhunac njegovog „naukovanja“na domaćoj i inozemnoj sceni je stvaranje mitologije i mitomanije o nekoj tzv“građanskoj“BiH koja može postojati samo u njegovoj suicidalnoj glavi od koje nikada neće biti ništa jer svaki narod koji drži do svog vjerskog, nacionalnog i kulturnog identiteta se neće odreći svoje nacije jer su nacionalnost i vjera u Boga pojmovi zahvaljujući kojima su Hrvati opstali stoljećima a to imaju namjeru ostati dok je svijeta i vijeka bez obzira što mislio i želio lik Komšić i svi oni koji ga i u tome tetoše.

Kako ne bismo zaboravili Željko Komšić se nikada nije javno odrekao jugo-komunističkih zločina nad hrvatskim narodom u II svjetskom ratu i nakon njega. On ne da ih se nije odrekao već ih veliča i slavi a poglavito propale praznike propale zločinačke države SFRJ i njenog mega zločinca Tita jednog od najvećih zločinaca 20 stoljeća. On se često može vidjeti kao gost sa zvijezdom petokrakom na dan bivšeg ZAVNOBIHA,AVNOJA,bitke na Neretvi,Sutjesci,na partizanskom groblju u Mostaru itd.

No,onaj koji ga je na dan tzv “Državnosti BiH“ pokušao tetošiti i utješiti a nikakvo neznanje i zabluda ga u tome ne opravdava je Mario Kordić koji je na taj dan 01.03.2021.godine u Podveležju načinio neoprostivi grijeh prema hrvatskom narodu BiH ali i diljem svijeta a nikako gaf jer gaf je greška u koracima a grijeh je proizvod svjesnog i namjernog činjenja. Nekako se čini kako je Mario Kordić izgledao kao vjetropir pod vjetroelektranom Podveležje 1 toga dana. Nešto poput Marine Pendeš koja je dok je obnašala funkciju ministra obrane BiH vršila smotru oružanih snaga BiH u društvu onog istog Komšića kojeg ne poznajemo. Kojeg zapravo nikada hrvatski narod neće poznavati a ni prepoznati kao nekoga o kome bi trebalo uopće raspravljati.

Stoga se postavlja kao logično pitanje što su mislili pri tome njegovi mentori u stranci HDZ BiH na čijem je čelu alfa i omega dr. Dragan Čović kada su ga poslali u Podveležje, jer je očito kako su oni znali kako će se on tu pojaviti. Ukoliko su ga oni tu poslali onda samo potvrđuju tezu kako je stranka HDZ BiH odista jako licemjerna stranka koja je Hrvatima od završetka Domovinskog vrata u BiH nanijela najveće zlo. Stranka koja je spremna „za sto lira u sto vira“što pobuđuje sumnju u njihov dogovor oko izbora Grada Gradonačelnika Grada Mostara sa SDA. A ukoliko nisu znali kako će se on pojaviti tamo ih ne abolira,već potvrđuje tezu kako ta stranka nije organizirana kako smo mislili već djeluje kao i mnoge prije njih koje su se raspale zbog svojih grijeha i propusta. Stranka zvana“opšti raspašoj“. A svi znamo koja je to stranka s područja bivše SFRJ od prije tzv.“demokratskih promjena“.

BraniteljskiPortal.ba