Prije nego li je objavljen tekst hrvatskog saveza HKDU-HRAST na portalu BraniteljskiPortal.ba naslovljen kao: “Preferencija kao perfidna krađa volje birača“, na naš e-mail je stigao dopis zabrinutih građana Širokog Brijega od kojih su neki bili svjedoci preferiranja, odnosno krađe biračke volje na biračkim mjestima, sa njihovim zahtjevom CIK BiH za poništenjem glasovanja u Širokom Brijegu koje se dogodilo 15.11.2020.godine.

Ovaj zahtjev je u čistoj korespodenciji s tekstom hrvatskog saveza HKDU-HRAST koji su ukazali na preferiranje kao nezakonitu, nemoralnu i nečasnu radnju svih stranaka pa čak i onih oporbenih u Širokom Brijegu. Zanimljivo je također napomenuti kako od svih kandidata stranaka na priloženim tablicama zabrinutih građana nigdje nema kandidata hrvatskog saveza HKDU-HRAST što potvrđuje sve njihove navode iz priložene tablice, čime su isti dokazali svoju vjerodostojnost za razliku od svih drugih stranaka u Širokom Brijegu, a osvojili su najmanje 200 glasova, dok je njihov kandidat za gradonačelnika Vlado Marušić dobio blizu 2000 glasova glasača iz Širokog Brijega, gdje je važno napomenuti kako je bilo čak 500 nevažećih glasova što nedvojbeno pobuđuje sumnju u poništenje glasačke volje u Širokom Brijegu.

Pažljivo pročitajte priložene tablice i DOPIS zabrinutih građana kako biste jednom za zauvijek znali kako nitko osim odista rijetkih ljudi u sferi politike nije imun na izborne prevare i malverzacije ma tko on bio. A hrvatskom savezu HKDU-HRAST svaka čast na dosljednosti i principijelnosti.

DOPIS:

Evo ti poštenih Hrvata, Hercegovaca I Širokobriježana kako kradu glasove. Svim navedenim kandidatima su se dopisivale preferencije iza 19:00 sati temeljem čega su ukrali glasove i mjesta u gradskom vijeću grada Širokoga Brijega, osobama koje su to ostvarile do 19:00 sati u izbornomu danu.

Nemaju niti malo srama, obraza ili straha, već se otvoreno, ne skrivećki kradu glasovi toliko oholo i bezobrazno bez bojazni od bilo kakvog monitoringa regulatora jer znaju da on neće ništa poduzeti povodom ovakvih epohalnih, bezobraznih, oholih i glupih krađa. Regulator pušta stranke i partije u takvim krađama koje su u obimu ravne onima u nekim zemljama u kojima kandidati pobjeđuju sa 101% ili 102%. Svjedočio sam osobno jednom takvom koji je imao preferencija više nego stranka uopće listića pa se umjetno svodio postotak na jednaki broj i znamenku postotka, toliko dragu strankama i partijama i naravno kandidatima, a to je 100%.

Kao zabrinuta osoba koja gleda ovakve razmjere krađa o kojima CIK BiH šuti i šutke prelazi preko njih, obraćam se CIK BiH i zahtijevam intervenciju kako bi se jednom za sva vremena prestalo sa ovakvim kriminalnim radnjama. Zahtijevam od CIK BiH da poduzmu slijedeće radnje:

1.Poništi cjelokupni izborni proces u koji se odvijao u gradu Širokom Brijegu, za gradonačelnika i za izbor u gradsko vijeće za grad Široki Brijeg.

2.Zabrani svim kandidatima sa priloženih lista iz dopisa kandidiranje za izbore u narednih 10 godina.

3.Zabrani doživotni rad svim članovima izbornih komisija u gradu Širokomu Brijegu od:

a)Gradske izborne komisije do

b)Izbornih komisija za sva biračka mjesta u gradu Širokomu Brijegu koji su imali ovakve 100% preferencije koje graniče sa nemogućim statističkim vjerojatnostima.

4.Oni ima kojima je ovo ponovljeni krimen koji im se već događao u prošlosti, zabraniti kandidiranje u narednih 5 općih i 5 lokalnih izbornih ciklusa, a o čemu imate dokaze u općim izborima iz 2016. godine.

5.Novčano kazniti predsjednike izbornih komisija, gradske sa 3(tri) prosječna osobna dohotka u FBiH, a predsjednike komisija po biračkim mjestima u gradu Širokom Brijegu sa po jednom prosječnom plaćom FBiH, na kojima ima preferencija sa postotkom od 100%.

6.Objaviti događaje i imena svih sudionika, od kandidate do predsjednika izbornih komisija, u javnom dnevnom glasilu koje se čita na području grada Širokoga Brijega, a to su Večernji list ili Dnevni list, kako se ovakve radnje nikada i nigdje više ne bi ponavljale na područje BiH.

Na ovakve kriminalne radnje morate reagirati po službenoj dužnosti. Skandal i sramota za izbore.

Zabrinuti građani grada Širokoga Brijega!