U Mostaru u uredu HDZ 1990 je dana 25.10.2017 godine održan sastanak predstavnika UZB/Borci BiH s Predsjednikom HDZ 1990 Ilijom Cvitanovićem.

Na sastanku si bili slijedeći predstavnici UZB:

1.Drago Grbavac,Predsjednik UZB/Borci BiH,

2.Franjo Hrstić,tajnik UZB/Borci BiH,

3.Vlado Marušić,Predsjednik UZB ŽZH,

Dok su HDZ 1990 predstavljali Predsjednik Ilija Cvitanović i Franjo Cvitković,predsjednik odbora za Branitelja HDZ 1990 pri Odjelu za Branitelje i Domovinski rat pri HNS-u.
U otvorenom i konstruktivnom razgovoru raspravljalo se o svim pitanjima koji muče UZB kako i sve razvojačene Branitelje u FBiH iz obje vojne komponente s posebnim osvrtom na komponentu HVO-a.

Predstavnici UZB su iscrpno izvijestili Predsjednika Iliju Cvitanovića o njihovim zahtjevima
Sadržanim u Rezoluciji Branitelja a koje zahtjeve su već potpisali Sefer Halilović ispred Bosansko hercegovačke patriotske lige,Željko Komšić ispred DF,Nermin Nikšić ispred SDP BiH,a polovicom studenog 2017 godine se očekuje potpis i Predsjednika HDZ BiH dr.Dragana Čovića. Nakon što je pročitao zahtjeve UZB/Borci BiH Ilija Cvitanović je potpisao i opečatio zahtjeve UZB na čemu su mu se predstavnici UZB srdačno zahvalili.

Predsjednik Cvitanović je napomenuo kako je duboko svjestan aktualnog političkog i Braniteljskog trenutka u FBiH napominjući kako se pitanja sadržana u Rezoluciji Branitelja trebaju i morati riješiti najkasnije u ovoj kalendarskoj 2017 godini u protivnom je izrazio velike sumnje u rješavanje istih imajući u vidu ponašanje vladajućih političkih elita u BiH i FBiH. Isto tako rekao je predstavnicima UZB kako će on poduprijeti sve zahtjeve UZB preko kluba njihovih zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH i to na način kojim će njihov klub zajedno s klubovima partnerskih stranaka iz opozicije tražiti izvanrednu sjednicu Parlamenta FBiH,ikoju sjednicu uvijek mogu i moraju dobiti,jer imaju dovoljan broj zastupnika za podnošenje prijedloga za izvanrednu sjednicu, na kojoj će se pitanja sadržana u Rezoluciji Branitelja predložiti i riješiti do kraja ove godine inače će se to razvodniti i neće ga biti moguće riješiti ukoliko se rebalans proračuna za 2018 godinu usvoji bez ugradnje točaka Rezolucije Branitelja s jasno preciziranom financijskom konstrukcijom istih u njega,a sve poznajući vladajuće političke elite kojima Branitelji ne leže na srcu kao istinskim domoljubima kojima su Branitelji najveća svetinja a HDZ 1990 i njemu osobno odista jesu.

I predsjednik odbora za Branitelje HDZ 1990 Franjo Cvitković je učestvovao u raspravi iznoseći niz vojnih podataka koji mogu pripomoći u rješavanju nagomilanih Braniteljskih problema ali i on kao Cvitanović se slaže kako treba pristupiti žurnom rješavanju tih pitanja do konca ove godine.

Poštovani Branitelji!

UZB je i danas načinila još jedan korak ka usvajanju naših i Vaših prava sadržanim u Rezoluciji Branitelja. Još očekujemo pismenu potvrdu HDZ BiH polovicom studenog 2017 godine kao i potvrdu SBB a konačno i SDA. Ukoliko netko od ovih navedenih ne potpiše naše zahtjeve o tome ćemo hitno upoznati naše članove i cjelokupnu javnost a prema tim strankama ćemo se u narednom periodu odrediti,a njihovo nepotpisivanje naših zahtjeva će biti njihov uteg koji će ih teretiti sve više a ne nas.

UZB/Borci BiH