U mjesecu smo svibnju, mjesecu posvećenom Mariji, Majci Sina Božjega.
Mnogi su pisali o tome zašto je baš taj mjesec posvećen Njoj, Blaženoj među svim ženama, Majci svih majki pa ćemo navesti neka razmišljanja poznatih osoba o tome.

“Mjesec svibanj nas potiče misliti i govoriti na poseban način o njoj”, tvrdio je papa Ivan Pavao II. na početku sveopće audijencije na početku mjeseca svibnja 1979. godine.”U biti, ovo je njezin mjesec.

Mjesec svibanj kao Marijin mjesec

Blaženi kardnal John Henry Newman u knjizi “Meditacije i Pobožnosti” navodi nekoliko razloga.
„Prvi razlog nalazi se u tome što je to vrijeme kada iz zemlje izbije bujno zelenilo, svježe lišće i zelena trava, nakon oštre hladnoće i zimskih snjegova  i nakon neugodnih prohladnih vremenskih prilika, te nepredvidivih vjetrova i kiša ranoga proljeća,” pisao je Newman iz jedne zemlje sa Sjevera.
„Zato što tada na drveću i na vrtnim cvjetovima niču svježi pupoljci. Zato što se tada produljuju dani, sunce izlazi rano, a kasnije zalazi. Upravo stoga jer su takva radost i veselje izvanjske prirode sasvim prikladne pratiteljice naših pobožnosti prema onoj koja je Ruža otajstvena i Kuća zlatna”, dodao je.
Možemo barem ustvrditi da je to mjesec obećanja, očekivanja i nade. Premda vrijeme može biti loše, ipak je to mjesec koji je preteča i glasnik ljeta.”

„Svibanj je mjesec, ako ne ispunjenja, onda barem obećanja; a nije li upravo ovo gledište pod kojim sasvim primjereno promatramo Blaženu Djevicu, svetu Mariju, kojoj je ovaj mjesec posvećen?”

Sada, nakon što smo naveli neka razmišljanja o mjesecu svibnju, navest ćemo i neka povijesna događanja u Hrvatskom narodu upravo u ovom mjesecu nade i obećanja. Mjesecu u kojemu sve propupa i ozeleni.

Povijesni datumi vezani za svibanj u Hrvata

08.svibnja 1945.godine zločinačka partizanska vojska među koje su se koncem II svjetskog rata infiltrirale tisuće četnika je ušetala s dahom ognjenog zmaja koji pali, ubija i ruši pred sobom u glavni grad svih Hrvata i tu započeli svoj đavolski pir nepoznat civilizacijskim dosezima modernog svijeta tadašnje Europe u koje je spadao i Zagreb, nakon čega su nastavili činiti još monstruoznije zločine na Križnom putu kada su svirepo ubili preko 500 000 nevinih hrvatskih branitelja, staraca, žena i djece, kao i svećenika i časnih sestara, dok su barem još toliko pozatvarali u svojim zloglasnim kazamatima diljem zločinačke SFRJ.

Dana 07.svibnja 1991.godine na granici između Širokog Brijega i Mostara u mjestu Polog goloruki narod zapadne Hercegovine i Dalmacije je zaustavio tenkovsku motoriziranu kolonu zločinačke JNA što je bio neviđeni čin hrabrosti tog naroda zbog čega je odmah u startu otupljena oštrica veliko srpske agresije na Hrvatsku u BiH što se kasnije u potpunosti obistinilo.

U mjesecu smo svibnju 2024.godine kada svi s nestrpljenjem očekujemo formiranje saborske većine u Hrvatskoj i formiranje Vlade RH nakon parlamentarnih izbora u njoj.

Političke analize koalicija u Hrvata nakon parlamentarnih izbora

Mnogi politički analitičari su pravili svoje kalkulacije tko će s kime formirati tu većinu, u čemu su prednjačili izborni gubitnici potpomognuti MS medijima u njihovim rukama ,SDP na čelu s njihovim predsjednikom Peđom Grbinom koji se toplo nadao kako će kontinuirani rušitelj Ustava RH, slučajni predsjednik, šlepator uz generale, ratni dezerter i kukavica, žugator i muljator, svađalica, rusofil, psihički bolesnik, Zoran Milanović koji se direktno stavio na stranu te stranke u parlamentarnim izborima što je nepoznata praksa u modernim demokratskim društvima diljem svijeta, o čemu je svoje mišljenje dao i Ustavni sud RH, njima političkim gubitnicima biti odlučujuća prevaga preuzimanja vlasti u RH, a što se normalno nije obistinilo jer ih je stranka HDZ na čelu s Andrejem Plenkovićem pomela ne dajući im ni miligram šanse sastaviti novu saborsku većinu.

No, i unatoč tome mnogi su se ipak krajičkom svoje neosviještene svijesti pa čak i savjesti nadali kako će ta stranka uz pomoć sotonističke skupine Možemo koja vlada Zagrebom uz Domovinski pokret i Most sastaviti tu priželjkivanu većinu i maknuti HDZ s vlasti stvarajući neku imaginarnu tzv“Treću Republiku“.

Mnogi tzv.“Hrvati“ su priželjkivali novu vlast u RH sa SDP-om

Ipak najzanimljivije od svega je što su se mnogi tzv“Hrvati“koji se busaju u prsa i nalaze se u prvim braniteljskim redovima pa čak i u prvim crkvenim redovima priklonili toj uzaludnoj i pogubnoj „nadi“stvaranja takve saborske većine bez HDZ jer su držali kako je Andrej Plenković glavni kočničar svih demokratskih procesa u RH te su išli na kartu njegovog zbacivanja s vlasti,pa će njegovim svrgavanjem s vlasti s vlasti svrgnuti i HDZ.

U toj nesmiljenoj borbi smjenjivali su se predstavnici SDP, Možemo, Mosta pa čak i DP. Koristili su sve dozvoljene i nedozvoljene metode kako bi blatili Plenkovića i HDZ što moderna Hrvatska ne pamti od završetka Domovinskog rata u njoj.

Upravo zbog toga ovdje ću povući jednu paralelu sa strankama SDP i Možemo i HDZ koje su aspirirale na stvaranje saborske većine premda ni jedni ni drugi tu saborsku većinu nisu mogli očekivati bez DP koji je osvojio 13 saborskih mandata.

Most kao skupina koja je uvijek protiv nekoga ili nečega

Most ćemo u ovim opservacijama izuzeti jer ta heterogena skupina ili nakupina svega i svačega nije dostojna ovih analiza jer se u njoj nalaze oni koji vjeruju u Boga, ateisti, oni koji zagovaraju abortus, oni koji su protiv njega, kao i direktni potomci Udbaških zlikovaca kao što je njihov bivši ministar u MUP Vlaho Orepić koji je ukinuo prebivalište u RH mnogim Hrvatima iz BiH što će ostati vječna ljaga Mostu dok je svijeta i vijeka. Skupina koja je uvijek anti protivna svemu i svačemu a poglavito HDZ i Andreju Plenkoviću premda mu nikada nisu mogli staviti soli na rep osim svojih uzaludnih eskapada i ispada u Saboru i van njega.

SDP kao pravni, ideološki pa čak i biološki slijednik SKJ ili KPJ

Ukoliko se držimo činjenica de iure i de facto onda znamo i potvrđujemo kako je stranka SDP pravni, ideološki pa čak i biološki slijednik SKJ ili KPJ čije oružane snage partizani su 08.svibnja 1945.godine počeli činiti monstruozne zločine u Zagrebu i na Križnom putu s početka ovog teksta.

Nitko se nikada od vrha do dna te stranke do dana današnjega nije pokajao niti zatražio oprost za te zločine osim pokojnog Zdravka Tomca visoko rangiranog člana SKJ i SDP u Hrvatskoj.

I ne samo da se nisu pokajali njihovi mnogi politički predstavnici i dan danas u Saboru RH i van njega slave te zločine partizana, kao što slave krvavu i zločinačku zvijezdu petokraku u Zagrebu i diljem RH a da za to ne odgovaraju jer je i komunistički sustav od Vijeća EU proglašen zločinačkim sustavom gdje je u nekoliko rezolucija tog vijeća od svih bivših socijalističkih država a sada članica EU zatraženo distanciranje od tog sustava, provođenje lustracije i svih vrsta otklona od tog sustava što su sve države i učinile osim Slovenije i Hrvatske.

Stranka SDP kojoj je zakonskim sredstvima trebalo zabraniti političko djelovanje u RH upravo zbog tih razloga i dalje politički djeluje, vladala je RH u nekoliko navrata putem Vlade RH, dok su čak neki njeni predstavnici bili predsjednici RH,(Mesić,Josipović a sada Milanović).

I upravo ta stranka bi vladala i sada Hrvatskom a u vrijeme njihovog mandatara Zorana Milanovića, sada Predsjednika RH imala je najgore rezultate neke Vlade RH u povijesti moderne suverene Hrvatske.

Povijesna istina o zločinima partizana u Zagrebu i na Križnom putu

No, ostavimo li pak sve to po strani ostaje ono glavno pitanje,koje pitanje je par excellence a tiče se povijesne istine o zločinima na Križnom putu i nakon njega koje pitanje tereti sve žrtve kao i obitelji tih žrtava koje su počinili prednici stranke SDP.

Mnogi će reći kako je to bilo davno, prije kojih 79 godina, te bi se trebalo okrenuti današnjim izazovima koji muče današnje generacije, no to je razmišljanje pogrešno pa čak i pogubno a evo zbog čega:

Nevina krv iz mnogih masovnih stratišta nevinih Hrvata, Križnog puta vapije, moli, traži, zove, a ipak ne poziva na osvetu već istinu bez koje nema pomirbe. Bez koje nema ekonomskog niti bilo kojeg drugog prosperiteta hrvatskog naroda na bilo kojem polju djelovanja današnjih Hrvata u ovoj novostvorenoj RH , jer oni koji su počinili te strašne zločine su zauzeli svu imovinu pobijenih Hrvata i članova njihovih obitelji, a koju su nakon njihove smrti naslijedili upravo ovi iz SDP i skupine Možemo koji žele vladati Hrvatskom i danas.

Iza ovih riječi stojim pod kaznenom, moralnom i materijalnom odgovornošću.

I dok se god ne riješi pitanje te duboko zakopane povijesne istine koja muči hrvatski narod nakon završetka II svjetskog rata nema ni istine koja oslobađa, koja rađa višestrukim plodovima, rađaju se novi grijesi koji se gomilaju, a njih je sve više i sve su ogavniji počevši od legaliziranja abortusa, isto spolnih zajednica, stvaranja trećeg roda, IK, tetošenja dolaska islamskih terorista u RH i prolazak kroz nju, sve većih i ogavnijih napada na našu Svetu Katoličku i Apostolsku crkvu, negiranja Boga i Njegovih zakona čemu smo svi svjedoci.

I upravo u svim ovim sotonističkim manifestacijama glavni zagovornici i predvodnici su skupina Možemo i SDP koji bi vladali RH.

Grijesi prednika SDP su nemjerljivi sa svim drugim grijesima HDZ

Grijesi ovih skupina ili nakupina fekalija najgore vrste su nemjerljivi sa svim drugim grijesima stranke HDZ ili bilo koje druge stranke u Hrvata jer grijesi SDP i Možemo su kilometrima iznad grijeha HDZ koji ih također ima, ali su svi ti grijesi sekundarne prirode i rješivi su o čemu ćemo kasnije.

Ukoliko svaka stranka desnog političkog spektra koja je željela participirati u vlasti uzme zdravo za gotovo kako se sa strankama SDP ili Možemo ne smije niti može praviti nikakva kombinatorika stvaranja saborske većine ostaje kao jedina moguća opcija stvaranje te većine između HDZ i DP što se na veliku sreću i veliki Božji blagoslov i dogodilo upravo ovih dana početkom svibnja mjeseca kojeg spominjemo i slavimo kao Marijin mjesec, mjesec nade, zelenila i buđenja.

Iako su se sa svih strana počeli glasati rikavci i negatori takve koalicije koji su imali neka svoja predviđanja i nadanja kako do te koalicije neće niti smije doći jer je i DP napadao Plenkovića i HDZ ja opravdano držim kako je ta koalicija bila jedina ispravna i moguća ukoliko Hrvatska želi punim plućima disati i koračati godinama unaprijed u svijetlu ,sreće, nade, boljeg, prosperitetnijeg i smislenijeg života za sve njene građane.

SDP i Možemo ni u kojem slučaju nisu smjeli biti dio vladajuće većine u RH

Ukratko rečeno:SDP i Možemo ni u kojem slučaju nisu smjeli biti dio nikakve vladajuće većine u Hrvatskoj jer bi to Hrvatsku unazadilo nekoliko decenija što je jasno i pticama na grani.

Da se to kojim slučajem dogodilo stvorili bi se novi Goli otoci, prepuni njihovih neistomišljenika, a svi oni koji bi slavili Boga i Njegove zakone, kao i Branitelji ne bi smjeli reći kojoj skupini pripadaju dok bi naša iseljena dijaspora diljem svijeta u potpunosti digla ruke od takve nakarade od države, iz koje su pobjegli upravo do takvih slugu sotone i negatora Boga i Njegovih zakona, a ovako ova im je koalicija vratila nadu i osmjeh na lice.

To što neki Milanoviću pripisuju zasluge u odlikovanju hrvatskih postrojbi i njihovih generala je tek bacanje prašine u oči malo vjernim i lakovjernim Hrvatima kako bi se dočepao drugog mandata Predsjednika RH a sada i mjesta mandatara nove Vlade RH vraćanjem njegove zločinačke stranke SDP u vlast, što su mnogi Hrvati na sreću skužili i pročitali te mu osujetili namjere.

Grijesi HDZ

Sada ostaje HDZ koja također ima grijeha koje zagovaratelji Milanovića i vraćanja SDP u vlast kontinuirano kao papagaji ponavljaju.

Prvi grijeh koji im spočitavaju je koalicija sa SDSS i MIloradom Pupovcem što je Domovinski pokret tražio kao glavni uvjet stvaranja nove saborske većine s HDZ i što se evo i dogodilo, te njih neće biti u novoj vlasti u RH.

Drugi grijeh koji DP spominje HDZ je ratifikacija IK koja je odista štetna po hrvatski narod koji se drži Boga i Njegovih zakona a ta konvencija direktno udara na te zakone. Tko može sa sigurnošću reći kako u narednom periodu DP i HDZ neće naći modalitete kako bi se i pitanje štetne IK riješilo na zadovoljavajući način?Odista to se može uz malo dobre volje.

Tko može sa sigurnošću reći kako će novi Predsjednik Vlade ostati naredne 4 godine Andrej Plenković ukoliko je on glavni kamen spoticanja nove koalicije?Ja osobno držim kako će se on u dogledno vrijeme povući i prepustiti mjesto mandataru vlade nekome drugome a on otići na neku manje stresnu funkciju od ove dosadašnje.

Tko kaže laže da HDZ nije bio zagovaratelj štetnog i pogubnog djelovanja bocki ili cjepiva koje su u smrt odvele stotine tisuća ljudi diljem svijeta a mnoge ostavile trajnim invalidima, i gdje proizvođač tih cjepiva Astra Zenec povlači iz uporabe sva te cjepiva jer su štetna po život i zdravlje ljudi diljem ovog planeta?

Tko kaže da i vodeći ljudi HDZ neće pravično odgovarati za nametanje tih cjepiva u RH?

Tko kaže da HDZ i njegovi predstavnici nisu krivi za više milijunske pljačke u pretvorbi i privatizaciji i za koje će morati odgovarati i gdje su mnogi ministri iz te stranke smijenjeni s funkcija a njihov prijašnji Predsjednik Vlade Ivo Sanader još uvijek guli zatvorsku kaznu?

Tko kaže kako i među članovima HDZ nema pravnih, ideoloških pa čak i biološki slijednika bivšeg zločinačkog totalitarnog sustava odgovornog za zločine u Zagrebu i na Križnom putu?

Nitko iz HDZ nije javno veličao partizanske zločine

Sve je to istina, no istina je također kako nitko nikada ispred stranke HDZ nije javno u Saboru i van njega izjavio kako ih „drug Tito“nije dovoljno pobio na Križnom putu.

Netko će na to reći kako su ti članovi HDZ veći licemjeri i zlikovci jer se skrivaju ispod šahovnice a u srcu nose zločinačku zvijezdu petokraku što je također istina, no istina je također i to kako će ova koalicija HDZ i DP dati šansu raskrinkavanju upravo takvih licemjera i kriminalaca unutar HDZ dok koalicija lijevih tzv“liberalnih“stranaka SDP i Možemo tu šansu ne bi dala ni pod razno i to je ta ključna razlika ove koalicije HDZ i DP u čemu je svoje prste umiješao nitko doli dragi i milosrdni nebeski Otac kojemu sve pripada, i kojemu se sve i vraća.

Isto tako tko može stajati iza svojih riječi kako DP uz pomoć HDZ neće kontinuirano raditi na povratku naših iseljenika iz Južne Amerike i iz cijelog svijeta koje je dobrim dijelom u te krajeve između ostalog otjerala upravo politika i HDZ, jer ih je preko 40% izjavilo kako bi se rado vratili u Hrvatsku jer je u Južnoj Americi ekonomsko stanje zadnjih godina izuzetno loše, čime bi se ispunio vjekovni san Hrvata o njihovom povratku na vjekovna ognjišta i stvaranja jedne nove Katoličke i domoljubne Hrvatske koje je jedino ispravna i moguća?

A predviđanje ovih dana svih onih koji žaluju i jadikuju za vlašću SDP i ostalih slugu sotone kako će DP nestati s političke scene zbog ove koalicije s HDZ nije ni malo realna i utemeljena jer je DP ovim potezom učvrstio svoj politički rejting u Hrvatskoj na duže vrijeme čiji plodovi će uskoro doći na naplatu.

Jedino što je realno i utemeljeno je kako će nakon ovih izbora SDP i njihov član Zoran Milanović zauvijek nestati s političke scene dok će skupina Možemo još neko vrijeme postojati kao opomena svima onima koji se još nisu osvijestili kako ujeda zmija kojoj se ne zgnječi glava.

Stoga ovaj tekst ne mogu nikako drugačije nasloviti doli:“Hvala ti Bože za koaliciju HDZ i DP“!

Vlado Marušić/Braniteljski portal.ba