Portal Fokus-ba je objavio tekst o broju zaraženih u TK gdje su naveli kako je od posljedica korona virusa umrla djevojka rođ.1993.godine iz Živinica kao jedna od najmlađih žrtava tog virusa u BiH. Nakon objave tog teksta preko 300 komentara je osudilo tu lažnu vijest jer je djevojka-žena bila onkološki bolesnik koja je bolovala 2/dvije godine od tumora i nekoliko metastaza što je u svom komentaru naveo njen suprug Rasim Semra Dervišević kao i mnogi članovi njene obitelji,prijatelji i poznanici.

Izvorni tekst portala Fokus.ba je u nastavku a ispod su neki od komentara na taj tekst.

Zabilježena su četiri smrtna slučaja u zadnja 24 sata

U posljednja 24 sata u Tuzlanskom kantonu su obrađeni rezultati za 328 testiranih osoba od kojih je 98 pozitivno na koronavirus – potvrdili su danas iz Kriznog štaba ministarstva zdravstva TK.

Najviše novozaraženih je u Tuzli i to 72, u Kalesiji je sedam novozaraženih, po tri u Lukavcu, Srebreniku, Teočaku i Živinicama, dvije u Gradačcu, te po jedna u Banovićima, Čeliću, Gračanici i Kladnju.

Zabilježena su četiri smrtna slučaja. Umrla su dva muškarca, jedan iz Lukavca rođen 1938. drugi iz Gradačca rođen 1955. godine, te dvije ženske osobe, djevojka iz Živinica rođena 1993. godine i Srebrenika rođena 1937. godine.

Trenutno aktivnih na području TK je 749. Hospitaliziranih pacijenata je 74, dok su tri osobe na mehaničkoj ventilaciji.

Fokus.ba

Komentari:

-Ehhhh ma vidi 38 i 37 godište pa umiru li ljudi od starosti bando pokvarena

-Ja sam joj tetka ona je bila lavica borila se svim i svačim kad je primljena u bolnicu sa metastazama bila negativna na coronu nije je imala a sad je proglase umrla od corone niti smo joj mogli uci samo sa balkona vidjeti znaci samo da bude broj sram da i njih i vas bude a niste pomislili na nas sto nam srce pati za njom dali ste nas povrijedili a moja mila draga ljepota nije pozitivna bila samo onkoloski pacijent i vama broj koji znaci a nama tuga