Austrijski parlament je većinom glasova prošlog tjedna usvojio Rezoluciju kojom se od Savezne vlade a poglavito od MUP-a Austrije traži ispitivanje svih mogućnosti kako bi se od iduće godine zabranila Bleiburška komemoracija na Loibaškom polu u Koruškoj. Za Rezoluciju su glasovale stranke: Narodnjaci,Socijal demokrati,Zeleni i Liberali dok su protiv bili zastupnici Slobodarske stranke(FPO). U obrazloženju Rezolucije s navodi kako je Austrija demokratska država koja ne smije dozvoliti na svom području veličanje totalitarnog fašističkog sustava,odnosno ultranacionalističko-fašističke komemoracije koja je prateća pojava komemoracije. Na tu Rezoluciju su dali osvrt Vladimir Šeks i Zlatko Hasanbegović. Šeks koji je počasni član Počasnog Bleiburškog voda je rekao kako Savezna vlada Austrije treba iznaći razumno rješenje jer se na Bleiburškom polju komemoriraju žrtve komunističkog sustava,te kako veličanje fašističkog sustava nije prioritet na toj komemoraciji,dok je Hasanbegović zatražio od Plenkovća  preko sestrinske pučke stranke i austrijskog kancelara  Kurtza, zaštitu komemoracije na Bleiburgu koja  ima veliko značenje hrvatskom narodu poradi zaštite žrtava totalitarnog jugo-komunističkog sustava nakon II svjetskog rata.

Ovdje je jako zanimljivo nekoliko stvari.

1.Stranke koje su tražile i konačno usvojile Rezoluciju kojom se traži zabrana komemoracije nose iste nazive kao i stranke u RH koje traže isto a one su:

-Narodnjaci-što u prijevodu znači HNS na čijem su čelu bili Radimir Čačić,Vesna Pusić,Ivan Vrdoljak a sada Predrag Štromar i svi navedeni nemaju ništa protiv zabrane komemoracije,zapravo oni ju i traže,

-Socijal demokrati=SDP najgore zlo koje je pogodilo RH od završetka Domovinskog rata do izbora za Sabor RH kada su doživjeli neviđeni potop,debakl i fijasko te im prijeti nestanak s političke scene što se trebalo davno dogoditi a nije zbog ne provođenja lustracije u RH,

-Zeleni i liberali,je stranka koja postoji i u RH na ovim izborima 2020.čije su perjanice pod krinkom koalicije Pošteno,dobili neke mandate u Saboru RH premda su najgore sjeme zla posijano od završetka Domovinskog rata u RH,a perjanice tih zelenih  i liberala su Katarina Peović,Tomislav Tomašević,Rada Borić,Dalija Orešković,te Mile Kekin. Sve gore od goreg. Od zla oca i još gore majke. Katarina Peović je poznata po svojim igrokazima na prošlogodišnjoj komemoraciji na Bleiburškom polju kada je uz zeleni traktor s jugoslavenskom zastavom na pristojnoj udaljenosti kako je neki „Ustaša“ ne bi dohvatio barem kamenom,i pod zaštitom austrijske policije prosipala jugoslavensko-staljinističke floskule i fraze napadala sudionike komemoracije,pričajući notorne gluposti koje ne bi ni pas s maslom probavio,no,i pored toga ona je te prigode dobila u hrvatskim medijima veću pozornost nego sami čin komemoracije,te je slijedom toga njena Radnička fronta što je ravno Ravno četničkom pokretu u koaliciji Pošteno ušla u sabor RH gdje ćemo je slijedeće 4/četiri godine imati prigodu slušati,nervirati se,čupati kosu,pisati joj svašta u komentarima,biti uhićivani zbog prijetnji upućenih joj,zbog njene pojavnosti i njenih izjava koje vrijeđaju katoličko i domoljubno hrvatsko biće.

Zanimljivo je kako je ta idiotkinja i ortodoksna četnikinja sveučilišna profesorica na filozofskom fakultetu u Rijeci. No,ništa čudno za Rijeku i filozofski fakultet(Zagrebači i Riječki a usudim se reći i svi drugi filozofski fakulteti u RH) koji su oduvijek bili leglo zadojenih mentalnih jugoslavena i jugonostalgičara. Ovdje sam dužan napomenuti kako bih svoje vlastito dijete ispisao s fakulteta na kojemu bi radila imenovana pa taman mi dijete ostalo bez fakultetske diplome,jer ista ne zavrjeđuje primati hrvatsku plaću u hrvatskim kunama koje mrzi iz dna duše. Njoj bi primjerenije bilo raditi u Srbiji ili Rusiji koje su joj po političkoj vokaciji i svjetonazoru bliže.

Izjave Šeksa i Hasanbegovića su tek labuđi pjev komemoracije na Bleiburškom polju jer ovi potonji za razliku od domoljubnih hrvatskih snaga danonoćno rade na zabrani komemoracije u Bleiburgu. Njihovi predstavnici su instalirani u svim ambasadama i konzulatima RH diljem svijeta i oni su pravno,ideološki i biološki identični Katarini Peović i njenim svjetonazorima,tako da se glas onih koji štite komemoraciju na Bleiburškom polju ne čuje. Glas njihov se ne čuje jer su likovi poput Plenkovića ili prije K.G.K.zabavljeni s drugim stvarima. A te stvari su fokusirane na osvajanje vlasti tako da ih komemoracija na Bleiburškom polju ne zanima. A zanimala bi ih da nisu indoktrinirani od strane jugo-komunističkog sustava koji je ispirao mozak hrvatskom narodu preko 70 godina kako su na Križnom putu stradali krivci a ne nevini,te kako je broj žrtava neznatan u odnosu na stvaran broj. U tom smislu pravni,ideološki i biološki slijednici partizanskih koljača i zločinaca kojima nije suđeno pravično po završetku Domovinskog rata su se mic po mic instalirali u sve spore hrvatskog društva,ali su unatoč tome uvijek znali kako im žrtve Križnog puta kao Damaklov mač vise svakodnevno nad glavom,jer otkrivanjem isitne o Križnom putu u svjetskoj javnosti bi se izmijenila dugo godina stvarana percepcija o komunistima i jugoslavenskoj državi,a poglavito o Titu kao jednom od najvećih zločinca 20 stoljeća,koji je zapravo zločine na Križnom putu i naredio.

Na Križnom putu čija je prva stanica bio Bleiburg je svirepo i okrutno bez ikakva suđenja pobijeno preko 500 000 nevinih Hrvata,Ustaša,domobrana,staraca,žena i djece. O tim zločinima nitko nije smio zucnuti jer bi odmah završio u nekom od jugoslovenskih kazamata. Demokratskim promjenama počelo se komemorirati nevine žrtve,no odavanjem počasti nevino ubijenim žrtvama javljao se sve veći strah u slijednicima ubojica,te su oni mrežom svojih suradnika Udbe diljem RH i svijeta na sve načine pokušavali zaustaviti komemoriranje. Prvi korak ka tome cilju je bilo prikazati starohrvatski pozdrav ZDS kao pozdrav koji je Ustaški odnosno fašistički te su u tom smislu počeli zabranjivati koncerte najveće hrvatske glazbene legende M.P.Thompsona,jer u navodili kako on upravo tim pokličem veliča totalitarni fašistički sustav. Svi znamo kako su uspjeli u mnogim državama od kojih je prva Austrija zabraniti koncerte tog glazbenika upravo zbog takvih podmetanja. Nakon Austrije ta se zabranila počela primjenjivati u drugim državama svijeta. Kada su uspjeli na tom polju sasvim je logično bilo kako će se okomiti svom silinom na Bleiburg, te navoditi kako se na Bleiburškom polju veliča taj pozdrav, Ustaše i NDH i našli su plodno tlo u strankama iz Austrije koji dijele iste političke stavove i svjetonazore s hrvatskim političkim strankama. A sve bi to njima bilo uzalud da su hrvatske domoljubne stranke stale zajedno s Biskupskom konferencijom Hrvatske čvrsto u zaštitu komemoracije na Bleiburgu ali nisu. Svatko traži neke druge interese dok Bleiburško polje ostaje na vjetrometini napada sotonskih i zločinačkih vjetrova koji pušu sve jače. Bez obzira na vlasništvo zemljišta na Bleiburškom polju Počasni Bleiburški vod neće moći zaustaviti zabranu komemoracije na tom polju ukoliko ne ustanemo svi do jednoga kojima ta komemoracija znači sve u njenu zaštitu . Moramo izići na cestu i tražiti od zakonodavne i izvršne vlasti u RH zaštitu te komemoracije oko koje nema razgovora a ni dogovora. Jer ukoliko tu popustimo slijedeće što nam dolazi biti će mnogo gore. Ukoliko popustimo slijednicima partizanskih koljača možemo se opet nadati nekoj novoj Jugoslaviji u kojoj ćemo patiti više nego u bivšoj. To moramo učiniti jer Bleiburško polje znači više od puke komemoracije. Na toj križnoj postaji počinje krvavi đavolski pir partizana,direktnih slugu sotone koji su pokušali zatrti sjeme stvaranja neovisne hrvatske države u budućnosti. Nisu uspjeli bez obzira  na mnoge ubijene Hrvate s Križnog puta. Zbog zaštite tih vrednota to ne smijemo dozvoliti. I svi oni koji to pokušaju imaju se smatrati najgorim neprijateljima hrvatske države pa taman predlagali izmiještanje komemoracije na neki drugi lokalitet(Udbinu npr.).

Vlado Marušić/Braniteljskiportal.ba