Nakon što je Predsjednik RH Zoran Milanović objavio u petak da će umjesto predsjednika SDP-a Peđe Grbina biti kandidat SDP-a za predsjednika Vlade na parlamentarnim izborima koji su sazvani za 17. Travnja, uslijedile su brojne reakcije mnogih političara,ustavnih stručnjaka,i mnogih drugih .

Nakon što je objavio odluku o izborima izjavio je: “U životu svakog od nas postoje trenuci kad treba izaći iz zone komfora. Taj čas je kucnuo na moja vrata momentom stanovitog Turudića”. Došlo je vrijeme da se konji sedlaju. Okupit ćemo većinu za vladu nacionalnog spasa. U životu svakog od nas postoje trenuci kad treba izaći iz zone komfora. Taj čas je kucnuo na moja vrata momentom stanovitog Turudića”, dodajući da su svi pokušaji da se to spriječi završili zulumom. „Došlo vrijeme da se konji sedlaju”, rekao je.

Zanimljivo je kako je kao dan izbora on odredio srijedu koja je radni dan, o čemu je svoju objavu na facebooku dao i Fra Mario Knezović koji se s tom odlukom ne slaže navodeći kako se Milanović i oni koje on predstavlja boje nedjelje, Dana Gospodnjega, koja je tradicionalno u Hrvata dan izbora, i gdje Hrvati nakon Svetih misa idu organizirano na izbore dok se premještanjem izbora u radni dan ta praksa ukida, i stvara probleme mnogim poslodavcima i radnicima bez obzira što će taj dan biti proglašen neradnim.

Ovdje prije svega treba naglasiti kako Zoran Milanović uopće nije nikakva nepoznanica za nas razvojačene Branitelje HVO-a, sve istinske Branitelje, članove URB HVO-a ŽZH, kao i za sve domoljube, katolike, vjernike, i za sve ljude koji vole svoju domovinu što smo u više navrata na braniteljskom portalu.ba i na drugim portalima naglašavali i na što smo ukazivali, pa stoga s pravom govorimo kako je Milanović ovim potezom poput Japanskog samuraja izvršio svojevrsni hara-kiri nad svojom političkom karijerom koja će neminovno imati implikacije i na njegov privatni život.

Ipak ovdje prije svega treba naglasiti kako Zoran Milanović ovim potezom grubo krši Ustav RH jer je on prije nego li je objavio kandidaturu na listi SDP-a kao neovisni kandidat za parlamentarne izbore u RH morao dati ostavku na mjesto Predsjednika RH a to nije učinio.

S druge pak strane on bi prekršio Ustav i da je već dao ostavku jer s pozicije Predsjednika RH ima početnu poziciju znatno jaču za Predsjednika Vlade RH od svih drugih kandidata drugih stranaka za tu poziciju, jer mu sadašnja pozicija Predsjednika RH to jamči premda Predsjednik RH ne smije biti ničiji član već neovisan a sve iz razlog što predstavlja sve Hrvate ,hrvatske državljane u zemlji i inozemstvu.

Isto tako važno je napomenuti kako stranka SDP čiji je on član bio i ostao osjeća veliki strah od poraza jer je u rasulu i nema ju tko predstavljati pa su stoga povukli očajnički potez angažiravši njega da im pomogne dočepati se vlasti a svi znamo kakva im je bila vlast dok su vladali . Bilo nikad se ne ponovilo.

Što se tiče onih minornih političkih priljepaka koji se vežu uz SDP na ovim izborima oni uopće nisu vrijedni spomena.

Sada dolazimo do glavnog dijela ovog teksta a tiče se tko je i koga zapravo predstavlja Zoran Milanović?

-Dok je bio Predsjednik Vlade RH bio je glavni zagovornik zakona Lex Perković kojim je pokušao onemogućiti izručenje Perkovića i Mustaća Njemačkoj čime je nanio nesagledivu štetu ugledu RH u inozemstvu,

-Poslao je specijalnu policiju na 100%RVI u Zagrebu,

-Policija na čijem je čelu bio njegov ministar Ranko Ostojić je raspolovila glavu Hrvatskom Branitelju u Vukovaru koji je razbijao ćirilične natpise na JU.

-Tetošio je i zagovarao dolazak i prolazak islamskih izbjeglica-terorista u Hrvatsku i kroz nju,

-Izrugivao se ženi u Slavoniji kojoj je u poplavama poplivala kuća govoreći joj kako je „poplivala i njegova banja u stanu u Zagrebu“,

-Njegovi ministar u Vladi RH, idiot Predrag Matić se u više navrata izrugivao istinskim Braniteljima, i 100% RVI na svakom koraku, a to nastavlja i danas kao zastupnik u EU Parlamentu,

-Zastupnik njegove stranke SDP Nenad Stazić je u Saboru RH izjavio kako je „Tito na Križnom putu šlampavo uradio posao“,

-Kad je izabran za Predsjednika RH na svojoj inauguraciji je citirao stihove beogradske grupe Ekatarine velike,

-Na njegovoj inauguraciji je pustio Josipu Lisac da se izruguje hrvatskoj himni što je kazneno djelo,

-Napustio je obljetnicu Bljeska u Okučanima kada su se na njoj pojavili Hosovci s majicama na kojima je bio njihov službeni natpis ZDS,

-U Jasenovcu je za ploču poginulim Hosovcima rekao:“Bacite to negdje“,

-I kao Predsjednik Vlade RH i kao Predsjednik RH sramotio je Hrvatsku na domaćem i inozemnom planu,

-U više navrata je davao podršku zlikovcu Putinu u agresiji na samostalnu i međunarodno priznatu državu Ukrajinu čime je dodatno narušio ugled RH u inozemstvu,

-Obilazio je samoproglašene predstavnike braniteljskih udruga u BiH dodjeljujući im odličja u neprimjerene dane bez najave posjeta općinama i gradovima u BiH od čega treba izdvojiti posjetu Širokom Brijegu na samu Gospojinu 15.08.2023.godine, po pozivu minornih i samoproglašenih predstavnika Poskok bojne, zaobilazeći predstavnike grada Širokog Brijega, i Svetu misu na Širokom Brijegu i fratarsko sklonište gdje su njegovi pravni, ideološki pa čak i biološki prednici pobili nevine franjevce,

-Davanjem odličja takvim samoproglašenim predstavnicima braniteljskih udruga HVO-a i generalima HVO-a je želio dobiti birače Hrvate iz BiH jer je vrlo dobro znao kako drugi mandat Predsjednika RH ne može dobiti bez tih glasova i gdje su mnogi Hrvati Branitelji nasjeli na takvog Danajca koji im darove donosi“,

-Podugačka je lista njegovih gluposti koje je izjavljivao na svojim putešestvijima diljem RH i inozemstva, od kojih bi se mogla napisati čitava knjiga.

Sada će mnogi čitatelji koji nemaju argumenata u njegovoj obrani reći kako su Andrej Plenković i HDZ RH znatno gori od njega i SDP, što također ne odgovara istini.

Ukoliko prihvatimo zdravo za gotovo kako su AP i HDZ RH Hrvatima svojim korupcionaškim i drugim potezima nanijeli nesagledivu štetu Hrvatima hajdemo se okrenuti nekim drugim strankama ili stranci i pokušati pronaći koja su to stranke.

-Da li je to stranka Most koja je od svog osnutka heterogena,ne homogena skupina u kojoj ima svega i svačega, ateista, komunista, politički nezrelih ili pokvarenih političara, od kojih valja izdvojiti njihovog bivšeg ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića koji je je Hrvatima iz zapadne Hercegovine ukinuo prebivalište u RH a samim time i mnoga druga prava a dokazani je Udbaški kadar, kako možemo dati glas takvoj skupini? Skupina koja se propinje na zadnje noge i za najmanju aferu u Hrvatskoj i kojoj je glavni i jedini cilj eliminirati i procesuirati Andreja Plenkovića i gdje su u tom smislu spremni surađivati i sa samim crnim vragom kako bi ga eliminirali.

-Da li je to skupina Možemo koja je u sebi okupila istinske sluge sotone koji su najgore zlo koje se Hrvatima nakon SDP dogodilo Hrvatima od završetka Domovinskog rata?

-Da nije to kojim slučajem skupina Fokus s Dalijom Orešković koja sikće otrov iz svojih pokvarenih zubi i spremna je ugristi svojim otrovom svakoga ko zastupa vjerske ili domoljubne vrednote hrvatskog naroda?

-Možda je to pak Domovinski pokret koji će ostati upamćen po tome što su na Pantovčak uz pomoć kukavičjeg jajeta Miroslava Škore doveli Milanovića, i gdje sada uz pomoć jadnog, naivnog i neosviještenog Ivana Penave gradonačelnika Vukovara pokušavaju spasiti i oprati svoj obraz a spremni u svrhu osvajanja vlasti u RH koalirati i sa SDP što je vrhunac njihove protu hrvatske politike, i kojima je također cijeli promidžbeni materijal za izbore maknuti Andreja Plenkovića što poprima obilježja psihičke bolesti paranoje?

-Da nije to kojim slučajem stranka Odlučnost i pravednost na čijem je čelu Karolina Vidović Krišto koja grmi i sijeva u Saboru i koja bi hapsila, procesuirala, kažnjavala, protjerivala, i koja pokazuje manire Dalije Orešković samo što ona ne sikće otrov iz svojih pokvarenih zubi već sikće bijes, gnjev, pa čak i mržnju često i nekontroliranu, koja najviše škodi i škodi će njoj umjesto da se pritaji i poduzima tajnovite i mudre poteze iz sjene čime bi polučila znatno bolje rezultate, dok ovako gubi simpatije i kredibilitet kod Hrvata jer se gubi u svojim sve učestalijim bezrazložnim napadima opet na Andreja Plenkovića, Gordana Jandrokovića i druge predstavnike HDZ a ne može im ništa osim nasmijati ih. K.V.Krišto se ne izjašnjava o abortusu i drugim ideološkim pitanjima jasnim i glasnim stavom što joj zamjera vjernički Hrvatski puk.

Sada se postavlja pitanje tko je ta stranka i postoji li uopće kojoj bi Hrvatski narod na ovim izborima trebao dati povjerenje ako ćemo govoriti jezikom istinskog Branitelja, domoljuba, vjernika i katolika?

Ukoliko postoji a vjerujemo kako postoji ta se stranka treba boriti jasno i glasno za slijedeće ciljeve od kojih neće odstupiti niti milimetra a oni su:

-za provođenje pravedne lustracije u RH kako su to učinile sve članice EU a biše komunističke socijalističke države,

-da nikada ni u kojemu slučaju neće koalirati sa strankama SDP, Možemo, Fokus, Radničkom frontom, SDSS-om, Reformistima, Centrom, i ostalim izrodima roda hrvatskoga, i ne samo hrvatskoga, i da će radije ostati konstruktivna oporba nego li biti u koaliciji s njima ,jer jedan pokvareni krumpir kvari sve ostale zdrave,

-Da štiti život živa nerođena djeteta od njegovog začetka do naravne smrti,

-Da se bori za brak kao trajnu i neraskidivu zajednicu muškarca i žene,

-Da se bori za ukidanje Istanbulske Konvencije u RH,

-Da ne da nikada na istinske Branitelje svoje i da im se proširuju i zadrže prava,

-Da zaustavi napade na starohrvatski pozdrav ZDS i na postrojbu HOS-a kao priznatu postrojbu Hrvatske,

-Da zaustavi prolazak i dolazak novih migranata-terorista u RH i kroz nju,

-Da ne da i štiti svoju Svetu Katoličku i Apostolsku crkvu u Hrvata,

-Da zaustavi i procesuira sve one koji koriste stranačko i rodijačko zapošljavanje i uhljebljivanje,

-Da zaustavi i procesuira sve one koji krše zakone RH na bilo kojoj razini vlasti,

-Da Ustav i zakon budu za sve građane RH jednaki po uzoru na razvijene države EU i svijeta,

-Da natjera poslodavce na povećanje plaća u približnom iznosu uposlenicima po uzoru na države EU jer to zasigurno mogu a ne žele što će generirati povratkom naših mladih i njihovih obitelji na njihova vjekovna ognjišta.

Ukoliko takva stranka u Hrvata postoji na ovim izborima dajte joj svoje povjerenje i to ne zato što ona ova načela ima u svom predizbornom programu već zato što će čvrsto obećati kako će ih ukoliko postane vlast u djelo provesti.

A Milanovića i SDP na ovim izborima trajno i bespovratno izbrisati gumicom povijesti nakon čega će ostati na tom bijelom papiru samo jedan krvavi crveni trag kao podsjetnik tko su i koga su predstavljali.

Vlado Marušić/Braniteljskiportal.ba