Festival slobode u organizaciji Inicijative prava i slobode završio je dostojanstveno. Unatoč provokaciji kojoj smo svjedočili, a gdje je se vozilo hitne pomoći “uguralo” pred binu s upaljenom sirenom i nakratko prekinulo govor Velimira Ponoša, sudionici Festivala su ostali mirni. Moguća izrežirana provokacija i demonstracija sile nije uspjela.
Naravno, mainstream mediji su “slučajno” sve to snimili i u par minuta napisali članke o “agresivnom” ponašanju sudionika skupa. Već ofucana metoda, također nastala u zapadnim agencijama za propagandu.

Prije početka Festivala, posjećene su starije osobe koje vlast i stožeraši, po nagovoru stranog faktora, drže u karanteni mjesecima. Suze u očima naših seniora govore sve. Ljudi su željni slobode i društvenog kontakta koji im je uskraćen protivno svakoj logici.

Odmah se javnosti obratio, do sada nevidljiv, predsjednik Zoran Milanović, kritizirajući posjetu našim seniorima, iako do sada od njega ništa konstruktivno nismo čuli ni vidjeli. Izjavi vladinog ureda ili eventualno premijera Plenkovića još nismo dobili, ali nemamo neka prevelika očekivanja od osobe koja je poslagala stožeraše.

Festival slobode je bio otvoren za sve dobre ljude bez obzira na ideologiju i uvjerenja. Na snimkama smo mogli vidjeti Karolinu Vidović Krišto, Zlatka Hasanbegovića i Stipu Mlinarića, političare sklone tradicionalnim vrijednostima, što nikomu nije smetalo. Navodno je na skupu nazočio Ivan Vilibor Sinčić. Bilo bi idealno da su svi politički predstavnici ljevice i desnice nazočili Festivalu slobodne čiji cilj nisu politička previranja nego mir i ljubav svih građana Republike Hrvatska.

Na početku Festivala, umjesto europske himne Ode radosti, puštena je prekrasna Himna slobodi, Ivana Gundulića o kojoj smo već pisali na portalu Logično i koju bismo istog trena uzeli za našu himnu.

Jasno istaknuta zastava Republike Hrvatska, bez ijedne birokratske EU zastave, jasno pokazuje zrelost Inicijative prava i slobode.

Skupu su se obratili Anita Šupe, Velimir Ponoš, Ivan Pokupec, Srećko Sladoljev, Roberto Mateš i Suzana Peša Vučković. Transkript obraćanja ćemo naknadno objaviti.

Konačno u Hrvatskoj imamo osobe svih svjetonazora s mozgom, bez obzira na narodnu pripadnost, koje vole svoju zemlju i u kojoj zajedno dijelimo dobro i zlo. Članovi Inicijative su shvatili da je korona virus iskorišten za nametanje nikad viđenih i kriminalnih mjera, a na temelju vrlo upitnih savjeta zapadnih “dobronamjernika” i dokazano korumpiranih institucija.

Nadamo se da će u svim zemljama svijeta doći do sličnog osvještenja poštenih, a pogotovo u Sloveniji, BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji. Niti jedna zemlja bivše Jugoslavije ne može živjeti u miru, dok im susjedi žive u agoniji. Vrijeme koje dolazi donosi agoniju, a vrlo vjerojatno i eventualne sukobe koji se ovim mjerama pripremaju.

Ne smijemo dozvoliti da nam bjelosvjetska bagra iznova ubaci kost i uvuče nas u svoje krvave ratove za koje ginemo već 2000 godina na ovim prostorima.

Logično hr.