Stožer za podršku ljubuške podružnice Zaboravljenih branitelja obavještava članstvo i simpatizere o aktivnostima za vrijeme prosvjeda koji počinje na Bijači ispod nadvožnjaka auto ceste na starom mjestu, 28.2. (srijeda), u 10 sati!

U navedeno vrijeme ujedno stupa na snagu naša odluka koja glasi da Zaboravljeni branitelji podružnice Ljubuški preuzimaju potpunu kontrolu nad pojasom auto ceste u krugu od 100 metara (stotinu metara), mjereći od nadvožnjaka kružno, tako da taj pojas obuhvaća i dio makadamskog puta koji će služiti za parking i druge aktivnosti.

U 10 sati istog dana započinje podizanje prvog velikog šatora na raspoloživim trakama ispod nadvožnjaka, zatim, priprema i odabir pogodna mjesta za “Braniteljsku vatru” , koja će neprekidno gorjeti za vrijeme naših aktivnosti. Isto tako, među nama će, na pogodnom mjestu, cijelo vrijeme tijekom prosvjeda, stalno gorjeti upaljene svijeće za naše poginule i preminule branitelje.

Važno je napomenuti kako će nam trebati dosta priručnih alatki za planirane radove, pile i sjekire za drva, motike, lopate i kranpovi, poželjno ponešto od toga ponijeti.

Nakon podizanja prvog šatora, odmah kreće formiranje ekipa za turnir u beli.

U međuvremenu biti će formirani timovi za turnir u bućama, timovi će sami odlučiti koliko je potrebno izgraditi bućališta na brzim trakama auto ceste. Gradnja podrazumijeva omeđivanje poligona za buće suhozidom, a podloga će biti dovoljno nasuta sitnim pjeskom ili nekim drugim pogodnim materijalom.

Zatim, obaviještavaju se svi oni koji posjeduju tradicionalna narodna glazbala, gusle, diple, svirale i drugo, neka i to ponesu, jer priređujemo opuštene sportsko rekreativne “Braniteljske igre granica” na duže vremensko razdoblje. U natjecateljski program igara mogu se uključiti svi građani i naši simpatizeri koji su nezadovoljni trenutnim stanjem u društvu. Posebno pozivamo naše ratne zapovjednike pridružiti nam se u svim našim aktivnostima.

Sportske zabave traje do trenutka parlamentarnog potpunog ozakonjenja Rezolucije branitelja, a ako Parlament ne usvoji naše opravdane zahtijeve, branitelji ipak namjeravaju popustiti pritisku i prekinuti blokadu granice, i to, samo tri dana prije “Sudnjega Dana”!

Stožer za podršku – UZB podružnica Ljubuški