Dana 04.07.2016 godine u 20,00 h u Općinskoj vijećnici u Čitluku održana je utemeljiteljska skupštine Udruge Zaboravljeni Branitelji Podružnica Čitluk.

Na tom sastanku bilo je prisutno oko 60 prijavljenih članova UZB Podružnica Čitluk. Za Predsjednika udruge ZB Podružnica Čitluk izabran je Predsjednik Marijan Bulić, za dopredsjednika je izabran Zlatko Kvesić, dok je za tajnika udruge izabran Željko Ostojić, kao i pet članova upravnog odbora.

Na sastanku su bili predstavnici UZB BiH, predsjednik te udruge Drago Grbavac, tajnik te udruge Franjo Hrstić, Predsjednik UZB za ŽZH Vlado Marušić, Predsjednik UZB Podružnica Ljubuški Petar Ereš te Predsjednik UZB Podružnica Posušje Vjekoslav Dragoja.

Prvi je riječ dobio predsjednik udruge ZB BiH Drago Grbavac koji se osvrnuo na rad udruge od njenog osnutka do dana održavanja skupštine u Čitluku, te kako budućem predsjedniku UZB Podružnica Čitluk neće biti lako u radu jer će imati dosta objektivnih poteškoća koje je UZB imala do sada ali kako će imati potporu rukovodstva UZB BiH u svemu.

Naglasio je također kako je UZB postala najmnogobrojnija udruga proistekla iz Domovinskog rata u BiH i kako danas uživa respekt svih političkih čimbenika, te kako će ona ustrajati u svojim nastojanjima u realizaciji prava za zaboravljene branitelje.

Na skupštini su također govorili i Vlado Marušić Predsjednik UZB ŽZH i Petar Ereš Predsjednik UZB Podružnica Ljubuški koji su također u kratkim crtama izvjestili prisutne kako je kategorija zaboravljenih branitelja najčestitija i najčasnija skupina branitelja i sinova države BiH, koji su diskriminitorskim i maćehinskim odnosom institucija države BiH dovedeni na rub egzistencije a to ničim nisu zaslužili i kako će članovi te udruge tu dvdesetogodišnju nepravdu prema njima u skorije vrijeme ispraviti.

Na kraju sastanka dogovorena je suradnja UZB BiH i novosnovane podružnice UZB u Čitluku na svim poljima do konačne pobjede i ostvarivanja prava zaboravljenih branitelja.

Predsjednik Udruge ZB Podružnica Čitluk
Marijan Bulić