Na sutrašnji dan 31.ožujka 2024.godine mi Katolici Hrvati imamo razloga za najveće slavlje, jer Uskrsnu nam Gospodin. Svojom Smrću na Križu Njegove Muke otkupio je grijehe cijeloga svijeta i dao nam život vječni, jer svi oni koji povjeruju u Njega zadobi će ga.

Zbog Uskrsa nema besmislenih života, nema izgubljenog vremena ni izgubljenih radosti, nema želja i čežnji koje neće biti ispunjene. Sve naše čežnje su ispred nas i odlaze u ispunjenje i život bez kraja. Tu pobjedu treba čestitati”, poručio je vlč. Tomislav Ivančić u knjizi “Oaze života”.

Uskrs je stvarnost koja u nama živi i želi se u nama razviti. Tek Uskrs pokazuje kako veličanstvenu perspektivu i život u izobilju ima čovjek. Stoga Uskrs treba slaviti. Taj dan treba i najbolje odijelo, imati najbolja jela i pića, najbolje ukrasiti svoj dom. Sve oko nas bi nas trebalo podsjećati da nismo podložni smrti, raspadanju, umiranju i zlu, da nijedan neprijatelj čovjeka i čovječanstva nema vlast nad nama, da smo uvijek u Božjoj ruci i da je konačna pobjeda naša.

Posljednju riječ ima Uskrs. Novo nebo i nova zemlja čeka na nas, gdje će neprijatelj biti pobijeđen, gdje će vidjeti uzaludnost svojih protučovječanskih napora, gdje će vidjeti da je prevaren i da se jedino nije isplatilo činiti zlo već naprotiv činiti samo dobro.

Stoga plešite, slavite i rastite u Gospodinu koji je alfa i omega,početak i kraj ,završna točka našeg života. Neka vam sutrašnji Uskrs odista bude najveći kršćanski blagdan kojemu smo pripravili mjesto u našem srcu, a ne samo na našim stolovima i u našim lisnicama, jer u goste nam dolazi Gospodin naš. Bog naš.

URB HVO-a ŽZH/Braniteljskiportal.ba