Od kada su URB HVO-a ŽZH i URB HVO-a Grada Širokog Brijega dobile svoj prostor za nesmetano djelovanje njihovih udruga pred kojima j sve više zadataka zbog raznolikih potreba njihovih članova, predstavnici te dvije udruge su svojim vlastitim sredstvima očistili i oličili ured, te ga opremili tehničkim pomagalima kako bi mogli djelovati.

Ured je već u funkciji i pruža usluge svojim članovima kao i svim drugim razvojačenim Braniteljima HVO-a u različitim potrebama, bez obzira jesu li ili nisu riješili svoj status iz rata.

Nakon obilnih kiša koje su pogodile Široki Brijeg u proteklom periodu predstavnici udruge su zamijetili kako se nakuplja voda na stropu iznad ureda zbog čega je moglo doći do oštećenja inventara u uredu. Ta se voda nakupljala na stropu iz razloga što je uslijed djelovanja jake bure nekoliko crjepova na zgradi puklo, dok su neki pomjereni iz svog ležišta.

Kako bi sanirali krov predstavnici udruge su se organizirali među sobom te je Predsjednik URB HVO-a Grada Širokog Brijega Vinko Banožić sam popravio oštećene crijepove na zgradi što smo ovjekovječili fotografijama.

Predstavnici URB HV-a ŽZH i URB HVO-a Grada Širokog Brijega drže se one stare zlatne: “Sam svoj majstor“ koja u svim vremenima ima mjesta.

BraniteljskiPortal.ba