Bez pravedne, nema integralne slobode

                      bez slobode – nema ni demokracije.

Sjedinjene Američke Države su bile Beacon of Democracy (Svjetionik demokracije), uzor najboljeg (ne – savršenog) društvenog sustava za odgovornu djelatnost narodnih zastupnika u državnim institucijama.

Međutim, ”Izborom” Joe Bidena za predsjednika SAD-a, demokracija je kapitulirala na moralnoj, duhovnoj i državotvornoj razini; doživjela je katastrofalnu sudbinu, jer mržnja prema predsjedniku Donald J. Trumpu dosegla je kulminaciju u Demokratskoj stranci (u nastavku DS), Hollywoodu i medijima , pa ako je u pitanju i propast države s izgonom Trumpa iz Bijele Kuće i to je – OK!

U američkim izborima (3. studenog 2020.) pobijedilo je bezakonje, vandalizam, kriminal, bezboštvo, antipatriotizam, marksizam, pederluk i korumpirani mediji. Sotona je, nakon četiri godine sustavnog javnog i sudskog progona predsjednika Trumpa, konačno uspio uništiti ideju, pojam, nadu, vjeru, pravednost i zdrav razum u osmišljanju demokratskih izbora narodnih zastupnika i predsjednik za pravedno upravljanje državnih institucija.

Tko je mogao predviditi da će Staljin, jedan od najvećih zločinaca koji je odgovoran za 40. milijuna ubijenih ljudi, proročanski predviditi kobnu sudbinu demokracije u slobodnim izborima u svijetu: ”Nije važno tko za koga glasuje, važno je tko broji glasove.”

Naime, pokazalo se da slobodni izbori u SAD-a nisu bili ni slobodni ni pravedni, čak nisu ni uvjerljivi, jer su podčinjeni kapitalu interesnih skupina (milijonera), uz pomoć pristranih medija i svih sorta ljevičara, smisleni su odlučujući rezultati u američkim 2020 (još ne završenim) izborima.

Sindrom: ”Black lives matter”(George Floyd) & pedemija COVID-19

Ubojstvo crnca George Floyd-a (25.05.2020.) bilo je okidač za ”građansku revoluciju” u SAD-a i osmišljen je slogan: ”Black lives matter” (Crni životi su bitni), a scenarij je bio spremljen za radikalnu antifu, baš u tijeku pandemije kineske gripa – COVID-19, što je također unaprijed predviđeno i organizirano, samo se čekalo na jedan ili više odlučujućih povoda. A upravo je bila u tijeku užarena predizborna kampanja za predsjednika SAD.

Sudeći po onome što je svijet vidio i čuo, odlučujući čimbenici na izborima u 2020. nisu bili ni Trump ni Biden, nego Jewish Conection 411 (židovski utjecaj (lobbying): Chuck Schumer, Adam Schiff, Jerry Nadler, Dick Durbin, Geoge Soros , Mike Bloomberg, Jeff Bezos; New York Times, Washington Post, Bloomberg News, CNN, ABC, CBS, NBC, PBS; društvene mreže: Google, Facebook, Twitter, Instagram i website. Dakle, to su kreatori političke zavjere protiv Donald J. Trumpa, koji su angažirali (i platili) kriminalce, multinacionalnu mafiju, drogaše i ubojice da devastiraju gradove i teroriziraju građane u državama gdje demokrati drže vlasti, a to su, demokratski rečeno – ”mirni prosvjedi”.

Začuđujuće je, s obzirom na činjenicu, da je Trump više učinio za Izrael nego ijedan državnik u svijetu, a američko-židovski forum bogataša, političara i intelektualca organski ne podnose Trumpa od kako je pobijedio Hillary Clinton i (u sjeni CIA i FBI) gore spomenute mega medije.

Donad J. Trump na inauguraciji (gdje nije bilo nikoga od demokratske stranke !?), obećao je očistiti močvaru (swamp) u Washingtonu. Izrekao je presudu establišmentu: političkim, gospodarskim i vojnim čimbenicima, te stranim predstavnicima u Washingtonu i svjetskim državnicima; domaćim i stranim ”dobrotvornim” organizacije koji su na bogatom američkom ”koritu”, te ilegalnom useljeništvu – ugrozio je njihovu komotnost i sigurnost (non solito negotium), pa su ugroženi vidjeli ”bijele miševe” i Domaklov mač.

Činjenica je, da Demokratska stranačka vrhuška, čak i bivši predsjednici: Carter, Clinton i Obama, ni do dan – danas nisu priznali predsjednika SAD-a Donalda J. Trumpa svojim predsjednikom!? U međuvremenu, namjestili su mu tajnu suradnju sa Rusijom, Kinom, Sjeverno Korejom i na kraju, ucjenu Predsjednika Ukrajine. Demokratski Kongres, Senat, FBI i CIA organizirali su više istraživačkih komisija, koje su trajale nekoliko godina (još neke nisu privedene kraju!), u čijim izvješćima nisu mogli ustanoviti ništa konkretno, osim insinuacije koja je i danas aktualna.

Što je predsjednik SAD-a Donald J. Trump učinio za američki narod i dobrim dijelom – za cijeli svijet, to nije nitko u povijesti učinio, još ako se uzme u obzir, pod kakvim je okolnostima morao raditi i stvarati, to je čudo Božje (a miracle of God). Samo ćemo spomenuti neke ostvarene uspjehe pod palicom predsjednika Trumpa: Postavio je tri Republikanska suca u Vrhovni sud i nekoliko stotina federalnih sudaca u državnim sudovima; Velika zaposlenost povijesnih razmjera, posebice crnačke i latinske populacije; Izlazak iz Pariškog akorda, iz Sjevernoameričkog trgovačkog ugovora, iz nuklearnog ugovora sa Iranom, iz ugovora sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom; Uspostavu novog trgovačkog ugovora a Kanadom, Meksikom, Kinom i Engleskom, uspostava novih uvjeta za obvezno plaćanje određenog procenta (%) država Europske unije za održavanje NATO-a; Osposobio vojnu silu kakvu svijet nije vidio; Premjestio Veleposlanstvo SAD u Jeruzalem, priključio Golam Heights u židovske državne granice, te učvrstio židovske međunarodne odnose sa još tri arapske države.

Posebno treba naglasiti: Uništio je sve baze islamskih terorističkih organizacija, likvidirao njihove najistaknutije vođe Abu Bakr al-Boghdadi i Qasem Soleimani. Predsjednik Trump u svom prvom mandatu nije otvorio nijedan novi rat u svijetu, dapače otupio je oštricu komunističkog diktatora Sjeverene Koreje Kim Jong-un (”rocket man”), s kojim se osobno sastao, čak je ukoračio na tlo unutar granice najokrutnije komunističke diktature na svijetu. Dočim, stalno drži Kinu i Iran na oku i prati njihove nuklearne aktivnost. Obećao je povući vojsku iz ”beskonačnog rata”, odredio je datum (15. 01.2021.) povlačenja i broja vojnika iz Afganistana i Iraka, s tom odlukom nije se složio ministar obrane Mark Esper, pa je dobio otkaz. Do kraja prvog mandata (20. 01. 2021.) još će se mnogo toga promijeniti i ostvariti, jer ono što je Trump obećao (besa-besa) – Trump će ispuniti u njegovom mandatu (Mission Accomplished).

Jedno što nije mogao zaustaviti korona virus (COVID-19) ali, čim se je pojavila ova grozna i zarazna bolest, Predsjednik je zabranio putnicima iz Kine i kasnije iz Europe dolazak u Ameriku, ali kineski virus je uhvatio maha i odnio skoro četvrt milijuna ljudskih života u SAD-a – do danas. Trumpova administracija organizirala je masovno testiranje, osigurala mjesta u bolnicama i osigurali respiratore, tako da je svaki bolesnik imao potrebna sredstva da se bori protiv COVID-19.

U isto vrijeme Trumpova administracija organizirala je najveće farmacijske industrije u Americi, da pod hitno, kao u ratno doba, usavrše cjepivo protiv COVID-19 i uspjeh je izvanredan. Farmacije Pfizer i Moderne imale su cjepivo usavršeno s 95% uspjeha. Ali, namjerno su odgađali sa izjavama, jer su čekali rezultate predsjedničkih izbora. Naime, Trump je obećao američkom narodu da ce cijene lijekova u SAD-a biti iste, ako ne i jeftine , kao u Kanadi i Europi, što je drastično pogodilo farmacijsku industriju jer su američke cijene za lijekove bile skuplje četiri i više puta, za isti lijekove, nego naše u Kanadi. Dakle, u pitanju gubitak milijardske zarade – profita. Kad su mediji proglasili Joe Bidena ”izbornim pobjednikom”, dan nakon toga oglasili su se Pfizer i Modern da su spremni na masovnu proizvodnju i distribuciju cjepiva protiv COVID-19. Trump je shvatio njihovu zavjeru, jer da su se farmacije oglasili sa uspješnim cjepivom prije izbora, Trumpova pobjeda bi bila neupitna. Trump je, ipak, izjavio: ”kako bilo da bilo cjepivo je storenoza vrijeme moga mandata – on my watch.”

Predsjednik Trump je od 2016. do danas, krasio naslovnice u svijetu s vijestima i fotografijama, a domaći tisak, tv kanali, radio postaje i društvene mreže pisale su i govorili što je rekao, učinio i što mislio predsjednik SAD. Trump je dnevno imao susrete s medijima, koji su ga obasipali provokativnim pitanjima, ali nikomu on nije ostao dužan.

Ako Vrhovni sud oduzme predsjednički mandat Donald J. Trumpu, mnogi će tv kanali, radio postaje, portali, nakladne kuće dnevnika, tjednika i revija otići u stečaj, jer neć ih imati koga gledati , slušati ni o njemu čitati. Trump je bio mega dinamika za američki narod i medije.

Otvoreno pismo predsjedniku Donald J. Trumpu

”Gospodine predsjedniče, jasno ste rekli da želite braniti naciju – Jednu naciju pod Bogom, temelje slobode i vrijednosti o kojima se može pregovarati, ali koje se danas negiraju i protiv kojih se bori. Vi ste, dragi predsjedniče, onaj koji se suprotstavlja dubokoj državi, konačnom napadu djece tame.

– Vaš je protivnik ujedno i naš protivnik: to je Neprijatelj naroda. Onaj koji je ‘ubojica od početka’ (Iv 8. 4). Oko vas su se vjerom i hrabrošću okupili oni koji vas smatraju konačnim garnizonom protiv svjetske diktature. Alternativa je glasovanje za osobu kojom manipulira duboka država (deep state), teško kompromitirana skandalima i korupcijom, koja će učiniti Sjedinjenim Državama ono što Jorge Mario Bergoglio (papa Franjo) radi Crkvi, premijer Giuseppe Conte Italiji, predsjednik Emmanuel Macron Francuskoj, premijer Pedro Sanchez u Španjolskoj i tako dalje.”, napisao je Nadbiskup Carlos Maria Vigano, bivši apostolski nuncij u SAD-a. (Life Site News ,25. 10. 2020.)

Dakle, nije istina da je Katolička crkva u SAD-a bila pasivna prije predsjednički izbora, što je razvidno iz Otvorenog pisma nadbiskupa Carlo Maria Vigano, koji prije izbora ukazao vjernicima na predsjedničkog protivnika i neprijatelja ljudskog roda – Joe Bidena. Pismo bi, svakako, trebalo pročitati u cijelosti.

Naime, Biden je prije Konvencije Demokratske stranke potpisao manifest s liberalnim, ljevičarskim i marksističkim demona, koji su ga postavili za kandidata stranke za predsjednika, znajući njegovu moralnu labavost, mentalno stanje i IQ. Za vrijeme kampanje Biden je najviše vremena proveo u podrumu, nije davao nikakve izjave niti se pojavljivao pred medijima. Uglavnom njegove su izjave bile unaprijed napisane i često je imao problem pročitat s tele-promptera. Na pozornici znao bi se izgubit pa se nije mogao sjetiti ni države ni grada gdje se nalazi. Čak nije znao tko mu je supruga, a tko sestra, pa je sestru predstavio suprugom, a suprugu sestrom. Sve se ovo događalo na očigled cijelog svijeta, koji je s velikom pozornosti pratio izbornu kampanju (tragičnu komediju) i predsjedničke izbore u SAD-a.

Od velikog broja kandidata demokratske stranke, među kojima je bilo pametnih i sposobnih i poštenih (?) osoba, kocka je pala na Joe Bidena da se bori na izborima s aktualnim Predsjednikom za mandat novog predsjednika. Izbori su završeni, mada se još glasovi broje, organiziraju se odvjetnici i sudski procesi kako bi se ustanovilo razlika između legalnih i ilegalnih glasova, jer glasanje poštom omogućilo je veliku krađu glasova na štetu predsjednika Trumpa. Medije su istog dana proglasile Bidena ”izabranim predsjednikom”, mada ni jedan država nije potvrdila izbor novog predsjednika SAD-a. Kratko je vrijeme do 20. siječnja 2021. za preuzimanje predsjedničke ovlasti i stana u Bijeloj Kući, pa će sigurno netko sudski putem biti ustoličen: Donald Trump – legalno, ili Joe Biden – ilegalno.

Ako Donald Trump bude izabran za drugi termin predsjednika SAD-a, Amerika će biti predvodnica slobode i prosperiteta u državi i u svijetu. Ako, recimo, bude ”izabran” ili odabran Joe Biden, socijalni marksizam će vladati u SAD-a, kao u nekim državama Južne Amerike (u Kubi i Venecueli), biti će otvorene granice, a možda i zid srušen, kako bi se zameo trag Trumpovu remek djelu; obustavit će proizvodnju nafte i plina i uvesti vjetrenjače za pogon industrije i za kućne potrebe; reaktivirati će ugovori s državama koje je potpisao bivši predsjednik Barack Obama i potpredsjednik Joe Biden.

Kakva su mišljenje Hrvata u odnosu na Bidena?

Sudeći po onom što se moglo vidjeti i pročitati do sada, oglasili su se mnogi Hrvati i Hrvatice, koji su s pohvalnim riječima i zajedničkim fotografijama očitovali prijateljstvo s obitelji Joe Bidena, te poslali i čestitke za uspjeh u predsjedničkim izborima. Čelnici država i vlada također su čestitali Bidenu izbornu pobjedu (?), među kojima su bili predsjednik RH Zoran Milanović, predsjednik Vlade Andrej Plenković, kao i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. No, zanimljivo je da još nisu poslali čestitke predsjednik Rusije Vladimir Putin i predsjednik Kine Xi Jinping.

Među prvima javio se Mate Granić, bivši ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske za vrijeme rata i kratko vrijeme nakon rata, s pohvalnim riječima o Bidenu. u ”velikom razgovor s Tomislavom Krasnec, Večernjem listi” (11.11.2020.) gdje kaže: ”S Bidenom sam 90-ih pet sati razgovara, a Soros me nagovarao na utrku za Pantovčak.” Bez šale: predstavnici država nisu ljubavnici, da se toliko dugo drže u ”zagrljaju”.

Što reći Mati Graniću? Nemam baš ništa dobrog reći, a vjera nas uči: ”ako nemamo što dobroga reći, onda je bolje ne reći ništa.” Znam da je napustio HDZ i utemelji političku stranku (”Demokratski centar”) koja nije stala na čvrste noge; vratio se u HDZ 2016. i bio savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović! Pisao sam predsjednici da ukloni Granića iz Pantovčaka, ali nije učinila, jer je imala obzirnost prema Graniću za njezin odlazak u Washington na dužnost veleposlanice RH. Nakon odlaska KGK s Pantovčaka – otišao je i Granić, ne u Dubrovnik nego u Banske Dvore za savjetnika Andreji Plenkoviću, čiji se tragovi evidentni u diplomatskim poslovima hrvatsko-srpske koalicijske vlade RH.

Mate Granić ostat će u hrvatskoj povijesti poznat kao potpisnik sramotnog sporazuma normalizacije odnosa između Hrvatske i SR Jugoslavije u kojem je rat Srbije i Hrvatske reduciran na ”građanski rat”, ili kako kaže Plenković: ”nekih sukoba”.

Zanimljivo je, a ujedno i tragično, da su neki ljudi koji su u najpresudnijim danima bili na odgovornim mjestima i neodgovorno se ponašali i djelovali. Naime, nakon Granićevog razgovora u večernjaku, javio se Granićev zamjenik Miomir Žužul koji je govorio o presudnoj diplomatskoj pripremi Oluje, ističući svoju ulogu u svemu, a koju je Granić prešutio! Ali, na svu sreću, nije se oglušio Peter Galbraith, ondašnji američki veleposlanik u Zagrebu, koji je je kazao, da su Mate Granić i Miomir Žužul bili veliki protivnici Oluje: ”Da Tuđman i Šušak nisu imali vojsku, kakvu su imali, njihova pregovaračka moć bi bila ravna nuli. Bio bi na diplomatskom vješanju Granić i Žužul, a po njima danas bi RH bila Cipar u najboljem slučaju.” Dokument je javno dostupan. Toliko o našim domaćim veleizdajnicima i prijateljima Joe Bidena. Narodna poslovica kaže: ”S kim si onakav si!” Granć se ustoličio u Banskim Dvorima, a Žužul u New Yorku.

Dakle, Bidenov prijatelji u Hrvatskoj isti su karaktera, samo što je Biden bolje obogatio svoju obitelj. Omogućio je je sinu i brata ugrabiti silne novce u Ukrajini, Rusiji i Kini, ne zbog njihovih intelektualnih ili stručnih sposobnosti, nego samo, i zbog toga, što je Joe Biden bio potpredsjednik predsjednika Obame.

Zaključna misao

Pročitao sam također jedan prepotentni članak u kojem piže: ”Iseljeništvo u SAD: Hrvati za Bidena , Srbi za Trumpa”?!. Ne znam na osnovi koji istraživanja netko piše takve gluposti. Međutim, ako se nastavi čitanje članak i izjave Maledena Turka i Steve Rukavine, dobiva se slika sasvim drugačija.

Naime, poznato je da je Joe Biden za neograničene pobačaje, što je protiv ljudski i Božjih zakona, iako se on voli deklarirati kao katolik, bolje reći – kompromisni katolik, čak ponekad ide i u crkvu, ali ne daju mu svećenici sveti sakrament pričesti – hostiju; Biden je za istospolne brakova, što se protivi nauci Isusa Krista. S ovakvim glupim i zlobnim tvrdnjama u naslovu, nije teško zaključiti što je motiviralo ovaj članak, jer poznata je činjenica da su Američki Hrvati: u politici – Republikanci, u vjeri – katolici, uzorni u obiteljskom životu i radišan narod, među kojima ima i veliki broj vrhunskih znanstvenika, intelektualca i poslovnih ljudi svjetskog glasa: ”Naša je želja, naš cilj, naša glavna briga mora biti oblikovanje Isusa u sebi, da njegov duh, njegova odanost, naklonost, želja i raspoloženje tamo živi i vlada.” – Sv. John Eudes

Dakle, on ljudi koji se osjećaju katolicima, vjeruju u Boga i Sveto Pismo, ne mogu biti članovi ni donatori u ovakvoj demokratskoj stranci niti, sačuvaj Bože, podržavati Bidena, a koji žele s njime biti osobni prijatelji, trebaju znati: tko sa sotonom šuruje njima su širom otvorena vrata pakla.

S druge strane kako je moguće kategorički tvrditi da su Srbi u SAD-a za Trumpa? Iskreno govoreći Srbi nisi ni za jednog predsjednika SAD-a, niti za Ameriku općenito. Srbija je uvijek bila na strani Rusije, kao i danas. Ali zbog mira na Balkanu, predsjednik Trump je pozvao čelnike Srbije i Kosova u Washington, gdje su 3. rujna 2020. potpisali sporazum, Aleksandar Vučić u ime Republike Srbije, a Avdullah Hotije u ime republike Kosovo. Tim je sporazumom, kakvim god se aršinom mjerilo – Srbija priznala samostalnost Kosova. Tko od Srba u Americi može dati podršku Trumpu, koji je učvrstio samostalnost i nezavisnost, najnovije države – Republike Kosovo. ?

U ovakvim ozbiljnim vremenima očekuje se od ljudi koji su na vladajućim položajima da sukladno tome žive, djeluju i ponašaju se. Neki ljudi žele promijeniti svijet, ali nisu u stanju promijeniti sebe. Naime, senator Chuck Schumer kaže: ”Mi ćemo promijeniti Ameriku”. Slično je rekao i Andrej Plenković: ”Moja je misija promijeniti HDZ, a potom i Hrvatsku.” Bilo bi bolje da oni (Chuck i Andrej) učine promjenu u svojim ponašanjima i vladanju, od čega bi Američki i Hrvatski narodi imali veliku korist.

Rudi Tomić

glasbrotnja.net