Glavno oružje za obranu Europe jest naša vjera!

Sveti Ivan Pavao II. bio je mistik posebno povezan s Gospom. Imao je i proročke vizije.

Jedna od tih vizija odnosila se i na budućnost Europe i na islamističku invaziju. No, govori se i o ratu koji “neće biti između religija.” I o oštroj kazni koju je Papa izrekao američkom predsjedniku Georgeu Bushu Jr.. Neki detalji o nadnaravnim fenomenima koji su pratili molitvu poljskog pape koji je umro 2005. objavljeni su nakon njegove smrti, piše Mystic Post.

Papinu viziju svijetu je ispričao monsinjor Mauro Longhi, svećenik Opusa Deia, koji je od 1985. do 1995., dok je još bio student, pratio Ivana Pavla II. na njegovim planinarenjima u provinciji L’Aquila, stekavši njegovo povjerenje, održao je predavanje (ne znajući da će to biti snimljeno i sadržaj objavljen na internetu) u isposnici svetog Petra i Pavla iz Bienna u Val Camonici, 22. listopada 2017., na dan kada Crkva slavi Papin spomen.

Longhi je, među mnogim spomenutim anegdotama, iz kojih proizlazi vjera pape Wojtyle i snaga koju je pripisivao molitvi, naveo jednu o viziji Europe. Wojtyla – objasnio je monsinjor – ispričavši mi jednu od svojih noćnih vizija, rekao:

„Podsjetite one koje će se sastati u crkvi trećeg tisućljeća. Vidim Crkvu udarenu smrtnim ranama. Dubljim, bolnijim od onih ovog tisućljeća”, pozivajući se na rane komunizma, nacizma i totalitarizma koje je Crkva dobila u drugom tisućljeću..

„To se zove islamizam. Oni će napasti Europu, nastavio je dalje papa Ivan Pavao II. i rekao: “Vidio sam horde koje dolaze na zapad s istoka, od Maroka, Libije Egipta. Oni će napasti Europu, Europa će biti podrum, stara relikvije, polusjena, paučina. Obitelj sjećanja. Ti, Crkvo trećeg tisućljeća, moraš se obraniti od invazije. Ali ne s oružjem, oružje neće biti dovoljno, već vjerom koju ljudi moraju živjeti” rekao mu je sveti Ivan Pavao II., a nakon što je vizija izašla u javnost Longhi je pokušao objasniti da se rat neće voditi između religija, već između Božje djece i onih koji Boga ne poznaju! Longhi ovu priču smješta u godinu u kojoj je objavljen Katekizam Katoličke crkve, tj. U 1992. To je zasigurno snažna slika koju su odmah obnovili oni koji su se dugo bojali rizika od islamističke invazije u Europi, i htjeli bi vidjeti “snažniji” stav kršćana.

Vatican Insider telefonski je kontaktirao monsinjora Maura Longhija koji je, osim što je rekao da je tužan zbog načina na koji su njegove priče korištene, čitateljima naših novina dodao par epizoda. Isječci razgovora s Ivanom Pavlom II. koji pokazuju koliko je težak pokušaj “uvrštavanja” poljskog Pape. Sjećam se – povjerava nam Longhi – da mi je jednom drugom prilikom govorio o svom dijalogu s Gospom koja mu je rekla: „Rat neće biti između religija, već između ateista i vjernika, između onih koji su bez Boga i vjernika ”. Prelat dodaje još jedan vrlo rasvjetljujući i još zanimljiviji detalj, jer se ne odnosi na mistične epizode ili natprirodne dijaloge (sve pojave koje uvijek treba uzeti s dužnim oprezom). To je zapravo dijalog koji se vodio posljednjih godina – vjerojatno 2004. – između predsjednika Georgea W. Busha i pape Wojtyle. Sjetimo se konteksta: bilo je napada Bin Ladenovih terorista na Ameriku, predsjednik Sjedinjenih Država napao je Afganistan, sigurnost zapadnih zemalja bila je na dnevnom redu. Papa Wojtyla mi je rekao – otkriva monsinjor Longhi – da mu je Bush rekao: “Svetosti, mi samo želimo sigurnost!

Papa mu je odgovorio: “U podnožju ovog idola kojeg nazivate sigurnost, želite žrtvovati svo ljudsko dostojanstvo.”

Međugorje.info