Biskup Mar Mari Emmanuel je objavio poruku koju je uputio katoličkom poglavaru papi Franji, a tiče se istospolnih blagoslova:

“Iako je ova tema već svugdje na društvenim mrežama, tako da nisam ni prvi ni posljednji koji o tome govori, molim te, papa Franjo, povuci pismo odmah.

Molim te, jer na kraju dana svi smo odgovorni dati odgovor pred svemogućim Bogom, koji je jedini pravi sudac, Isus Krist Nazarećanin.

Moj strah je da ne želim stati pred Gospodina i biti postiđen. Želim stati pred Gospodina s podignutom glavom i gledati u Njegove predivne i svete oči. Stoga, uzrokujemo podjelu unutar Crkve zbog nečega što ne možemo blagosloviti.

Kad je Bog stvorio čovjeka, stvorio je Adama i iz Adama Evu, nazvao ih je muškim i ženskim, te je rekao muškarcu i ženi da se ujedine i zatim imaju djecu, množe se i napune cijelu zemlju.

Bog nikada neće blagosloviti istospolnu uniju
Bog je stvorio ljudsku rasu, muško i žensko, i blagoslovio ovu uniju braka između muškarca i žene. Blagoslov se može dati samo uniji u braku kada postoji muškarac i žena. Bog nikada neće blagosloviti bračnu uniju istospolnih, nemoguće je.

Voljeni moj papa, molim te, povuci ovaj cijeli dokument i ukloni ga iz korijena, jer sve što je učinio je uzrokovalo potpuni kaos, potpunu dezorijentaciju, apsolutnu podjelu unutar naše voljene Katoličke Crkve, a da ne spominjem cijelo kršćanstvo jer u svijetu smo svi kršćani.

Svijet ne kaže: “Ah, ovaj tip je katolik, ovaj je pravoslavan”, ne, svi smo kršćani, pa će reći: “Pogledajte kršćane što rade sada”.

Crkva ne treba više podjela i kaosa jer imamo ih dovoljno
Možemo vidjeti unutar Katoličke Crkve biskupe koji se suprotstavljaju papi, i druge biskupe svećenike koji govore različite stvari; jedan kaže da je u redu, drugi kaže da nije u redu, tako da već postoji podjela unutar naše voljene Katoličke Crkve.

Crkva ne treba više podjela, kaosa, jer imamo ih dovoljno. Blagoslov se može dati samo onome tko je voljan pokajati se i vratiti se, ne birajući voljno živjeti u stanju veze koje je uvredljivo Bogu.

Kad je riječ o Bogu, na zemlji nema vlasti koja može prebrisati ono što Bog nije blagoslovio, nitko.

Zato te molim, papa Franjo, ovaj dokument mora biti povučen kao da nikada nije ni postojao, jer, s isprikom, s poniznošću, nemate nadležnost da date takav blagoslov.

Ne, ne držite taj ključ, niti ja, niti bilo koji drugi crkveni vođa. Ne govorim o papi Franji, nema crkvenog vođe koji može dati takav blagoslov, nemoguće je. Živimo na kraju vremena, moji voljeni, vidjet ćete mnoge boje.

Gospodin nas je unaprijed upozorio, pa nemojte paničariti, nemojte biti ožalošćeni, nemojte napustiti svoju vjeru, svoju Crkvu. Crkva je izgrađena na Stijeni, ali ako vođa ne želi biti izgrađen na Stijeni, to je njegov problem, ne Crkve.

Morat ćemo položiti račun pravom Gospodaru Crkve
Morat će položiti račun pravom Gospodaru Crkve, Isusu Kristu Nazarećaninu, i svima nama. Ali mi nemamo ključ za dati blagoslov takvom načinu života, ne, Bog neće to dopustiti, nikada nije dao i nikada neće. Tko sam ja da obrišem Božju riječ?

Sada je ovo otišlo predaleko, pa molimo za našeg voljenog pape Franju, molimo za našu voljenu Katoličku Crkvu i sve vjerne, iskrene vjerne u Katoličkoj Crkvi, molimo za sve njih.

Svi smo u tome zajedno, tvoj uspjeh je moj uspjeh, a tvoj neuspjeh je moj neuspjeh. Mi smo u tome zajedno, mi smo u istom brodu, i ako brod tone, ne raspravljajte tko je kapetan, a tko nije, voda ne razlikuje, progutat će sve na tom brodu. Ali stavimo ruke zajedno i spasimo ono što je ostalo, zaustavimo brod da potone, trebamo Krista da ostane iznad vode. Amen. Amen.

Molim da moj voljeni papa Franjo čuje ovu poruku i molim da on moli za ovu nakani, te molim da Gospodin ohrabri njega, da mu da snagu da odmah povuče ovaj dokument.”

Novi život