U bolovima, pregažen, svećenik je učinio ovo

Ova fotografija govori sve. Svećenik je napadnut, tučen i srušen na zemlju, dok je dijelio Pričest, a zadnjom snagom koja mu je preostala skupio je hostije i čestice hostije koje su popadale na podu.

Fotografiju je snimio očevidac u napadu u gradu Gangejong. Slika nije nova. Snimljena je 8. kolovoza 2012. ali i dalje nam govori puno o dostojanstvu svećenika.

Događaj se dogodio u Južnoj Koreji, kad je otac Bartolomej Man Jung-hyun slavio svetu misu na vratima kontroverzne pomorske baze koju je vlada gradila na tom području, a čemu se usprotivilo stanovništvo jer je to područje pod zaštitom Unesco-a. Svećenik je slavio misu za stanovništvo kad je misu prekinula policija koja je počela tuči mještane uključujući i oca Bartolomeja. Hostije su mu pod silinom udarca pale na pod, a njemu je bilo važno samo zaštititi Isusa.

Dakle, na fotografiji vidimo svećenika u bolovima, pregaženog, koji misli samo na Gospodina – ta fotografija govori više o svećeništvu, nego sve teologije svijeta zajedno! Također, ona nam govori kako se postaviti pod svim udarcima i nepravdama svijeta, što učiniti kad nas sruše, ponize i tuku – misliti samo na Gospodina!

Isuse, smiluj se!

Autor.Vjera/Dnevno.hr