Željko Jaković – Jake, branitelj iz Virja, na pročelju svoje kuće u Ulici Mitrovica od bordura je izradio natpis Za dom epremni očito aludirajući na osporavani pozdrav koji su u svom grbu imali i pripadnici HOS-a.

Priču s virovskim braniteljem u ponedjeljak je donio Podravski list u svom tiskanom izdanju…

Natpis je, kaže Željko, prvenstveno izradio jer voli Hrvatsku za koju se i sam borio, a i želi dati podršku pripadnicima HOS-a koji su zajedno s njim bili na bojištima tijekom Domovinskog rata.

– “Caka” u slovu s namjerno je napravljena tako da me nitko ne može prozivati te da nemam problema sa zakonom koji je i dalje nedorečen po pitanju tog pozdrava – ističe Željko Jaković – Jake.

Natpis ne namjerava “skidati”, a uskoro će na pročelju osvanuti i šahovnica te grb HOS-a. To je, ističe Željko, pravi način da pokaže svoje domoljubje.

– Žalosno je da se danas pokušava osporiti HOS i njihov grb, a u ratnim godinama ti su dečki zajedno s nama gardistima davali svoje živote kako bi obranili Hrvatsku. Svoje stavove neću mijenjati, kao i ni ono što sam izradio na kući, a kome smeta natpis, ne mora ga gledati – priča nam Željko Jaković.

Dosad zbog natpisa Željko nije imao neugodnosti i uvjeren je da će tako i ostati. Svi oni koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, a koji su vidjeli natpis na kući, ističe Željko, podržavaju ga.

– Svima nama koji smo bili na bojištu pjesma Čavoglave bila je himna pa tako i pozdrav s početka pjesme. Ne vidim razlog zbog kojeg to danas nekome smeta. Na svojoj kući imam pravo raditi što hoću i još jednom ponavljam onima kojima smeta natpis da ga ne moraju gledati – zaključio je Željko Jaković – Jake koji je dobio i brojna priznanja za sudjelovanje u Domovinskom ratu među kojima su i ona od pokojnog prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, na što je posebno ponosan.

FOTO Dinko Borozan

Podravski list