U Francuskoj, na otvaranju poznate biciklističke trke Tour de France, nazočili su ministri, gradonačelnici i drugi političari. Dok mali ljudi, za nenošenje maske, plaćaju kaznu od 135 €, za ovu ekipu, obvezno nošenje maske ne vrijedi. Smiju nam se u lice jer su nam stavili brnjice i zabranili fizički i socijalni kontakt.

Na fotografiji vidimo (drugi s lijeva) Alberta Alexandra Louisa Pierre Grimaldi, aktualni je knez Monaka i starješina vladarske dinastije Grimaldi, Jean-Michel Blanquer (treći s desna) Ministra obrazovanja Francuske i gradonačelnika Nice Christian Estrosija (drugi s desna). Na fotografiji se nalazi i borac UFC-a Conor McGregor.

Ispričat ćemo vam jednu tužnu priču koja se dogodila prije tri dana. Član naš redakcije se vraćao s godišnjeg odmora. Zaustavio se na benzinskoj postaji koja je udaljena par stotina kilometara od njegove kuće. Supruga našeg kolege je stavila masku i ušla u postaju s ciljem da kupi vode i nešto za grickanje. U benzinskoj postaji nije bilo puno svijeta, ali su svi bili s maskama. Šetajući postajom i tražeći što će kupiti, više puta je prošla kraj jedne ženske osobe. Obje su se čudno gledale, ali nisu ništa progovarale. Tek kada su stigle na kasu da plate račun, shvatile su da nešto ne štima. Skinule su maske i slatko se nasmijale. Bile su to dvije dugogodišnje bliske prijateljice, koje se viđaju bar jednom tjedno.

Priča našeg kolege nas je rastužila. Maska je uništila svaki socijalni kontakt, a posljedice svega su još neistražene. Sve to vrijeme kreatori kaosa se druže, uživaju i smiju se našoj naivnosti.

Logicno.com