Dana 09.08.2019. godine u mjestu Knešpolje, Grad Široki Brijeg, kod raskrižja za Jare i Ljuti Dolac, na magistralnom putu M-6.1 dogodila se teška prometna nezgoda u kojoj je jedan od sudionika te nezgode bila moja kćerka čije podatke zbog tijeka kaznenog postupka koji je u tijeku a koji je pokrenut protiv nje neću navoditi . Ona je bila u koloni vozila i započela je radnju skretanja s magistralnog puta u lijevo za Ljuti dolac, dajući lijevi pokazivač smjera. Dok je bila u debeloj fazi skretanja vozač osobnog motornog vozila je bio u fazi pretjecanja cijele kolone vozila, te je vidjevši moju kćerku pokušao izbjeći njeno vozilo, no nije uspio te je njeno vozilo ogrebao i udario u lijevu prednju stranu, nakon čega je izgubio kontrolu nad svojim vozilom i udario u betonski zid ispred jednog kioska gdje je suvozač u tom vozilu zadobio teže tjelesne ozlijede.

Prigodom nastanka prometne nezgode sa mojom kćerkom u vozilu je bilo njeno dijete staro tek 30/trideset dana koje je vodila na kontrolu u bolnicu u Mostar i kćerka od moje sestre koja je imala 12.godina te su obje pretrpjele šok, stres i strah dok je dijete bilo svezano i nije zadobilo ozlijede.

Ubrzo nakon nastanka prometne nezgode na lice mjesta su izišli djelatnici PU Široki Brijeg i izvršili očevid, te uzeli izjave od sudionika prometne nezgode, te izvršili alkotestiranje gdje je u vozača motornog vozila koji je pretjecao kolonu vozila izmjeren procent alkohola od 0,21,dok je u moje kćerke bio 0,00.

S obzirom kako je ovdje kristalno jasna situacija tko je kriv, odnosno tko je mogao prouzročiti smrt moje kćerke, njenog djeteta, kao i djeteta od moje sestre očekivali smo kako će ovaj slučaj biti brzo zaključen i gdje će moja kćerka naplatiti štetu od osiguravajućeg društva a krivac biti kazneno ili prekršajno odgovoran za težu prometnu nezgodu,no to se ne događa i protiv moje kćerke Županijsko Tužiteljstvo ŽZH podiže optužnicu broj “XY” od “XY” godine koju Općinski sud u Širokom Brijegu prihvaća svojim rješenjem broj: “XY” od “XY”godine i kreće kazneni postupak protiv moje kćerke zbog Teškog kaznenog djela protiv sigurnosti javnog prometa propisanog čl.336.st.3 u svezi sa st.1 KZ FBIH.

S obzirom kako je kazneni postupak protiv moje kćerke u tijeku, gdje ja zbog tijeka istrage i postupka koji je pokrenut protiv moje kćerke ne smijem iznositi javno podatke o sudionicima te prometne nezgode imam pravo kao otac, višegodišnji profesionalni vozač, B,C,D i E kategorije obratiti se cjelokupnoj javnosti, svim vozačima,a poglavito vozačima u ŽZH, instruktorima vožnje i vještacima prometno tehničke struke u ŽZH i BiH postaviti određena pitanja a ona su:

1.Da li je moguće kršiti prometne znakove i izazvati prometnu nezgodu a pri tome te zakon stoji?

2.Zabrana pretjecanja a čovjek pretječe?

3.Pun-neisprekidana linija a čovjek pretječe?

4.Kolona vozila a čovjek pretječe?

5.Raskrižje na kojemu čovjek pretječe?

6.Sve to prekršiš s 0,21 promila alkohola u sebi i udariš u automobil koji propisno skreće u lijevo i nisi kriv?????. Što tu treba? Imati iskaznicu HDZ BiH i nisi kriv? Moja kćerka tu iskaznicu nije imala a dotični gospodin zacijelo ima. Da, da dobro sam napisao pa pitam vas je li to moguće? Biti će kako sam ja davno polagao vozački ispit i sada vrijede neka nova pravila koja a prometni znakovi su postali višak, što nigdje na svijetu ne vrijedi već samo u ŽZH. Tu je i prometni vještak čije ime ne mogu navesti jer suđenje traje još ali će biti i njegovo ime na kraju objavljeno. Za sve krive moju kći koja je Božjom pomoći ostala živa sa svojim djetetom od 30 dana i djetetom od moje sestre. Kažu takav je zakon. E vidjeti ćemo na kraju suđenja mojoj kćerki kakav je to zakon.

Imajući sve naprijed iznijeto ovim putem ja dolje potpisani Ante Perunić, poručujem Tužiteljstvu ŽZH, Općinskom sudu u Širokom Brijegu, te drugom sudioniku prometne nezgode koji je kriv za prometnu nezgodu u kojoj su moja kćerka, njeno dijete, te kćerka od moje sestre mogli izgubiti život upravo zbog Teškog kaznenog djela protiv sigurnosti javnog prometa koje je načinio sudionik te prometne nezgode a ne moja kćerka koja se tereti za to kazneno djelo, kako ću njenu pravdu dobiti na kraju bez obzira na presude svih sudova ukoliko budu ne njenu štetu.

To im poručujem poglavito kao otac ali i kao razvojačeni Branitelj HVO-a iz borbenih postrojbi u kojima sam bio od početka Domovinskog rata do njegovog kraja kako ću se boriti do kraja za prava svoje kćerke, njenog djeteta i djeteta od moje sestre.

To im poručujem poradi budućnosti moje kćerke njenog djeteta, kćerke od moje sestre ali i poradi budućnosti sve naše djece koje sutra očekuje ista sudbina koja ih može snaći u ovoj županiji.

I za kraj gosp. Dragan Čović bi mogao promijeniti ovaj zakon

Ovo pismo dostavljam svim javnim medijima koji pristanu isto objaviti.

Ante Perunić