Ovih dana nisam primijetio reakciju našeg ministra MUP-a gospodina Davora Božinovića povodom antirodoljubnog, ako ne i kažnjivog, ispada predsjednika države Milanovića povodom proslave godišnjice vojno redarstvene operacije na Maslenici, pa sam sklon vjerovanju da je ostao pri onoj svojoj tvrdnji zabilježenu na portalu hdz.hr i izrečenu na NOVA TV, 2. svibnja 2020.:
DAVOR BOŽINOVIĆ: Račanova Vlada legalizirala je znakovlje HOS-a!
„Potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova za Novu TV: Ne samo da je 2015. u mimohodu u povodu Oluje bila zastava HOS-a, nego je upravo SDP-ova Vlada – u mandatu Ivice Račana – legalizirala znakovlje udruge HOS-a. Stoga u Okučanima i nije utvrđeno nikakvo kršenje zakona. Milanovićevi postupci unose podjele u hrvatskom društvu u trenutku kada nam je to najmanje potrebno, kada moramo sačuvati solidarnost i zajedništvo koje smo postigli u borbi s pandemijom koronavirusa. Pred nama su ozbiljni ekonomski izazovi i ne trebaju nam ovakve situacije koje proizvodi Milanović“.

https://www.hdz.hr/article/1699/racanova-vlada-legalizirala-je-znakovlje-hos-a-a-njihove-zastave-nisu-smetale-milanovicu-prilikom-vojnog-mimohoda-2015-u-zagrebu

Dakle, ono što je legalizirano u državi Hrvatskoj nema nikakvu vrijednost u osobi predsjednika te iste države; i ne samo to, nego po njemu to treba baciti u smeće. Pa onda i Račanovu vladu u smeće, zar ne predsjedniče države RH? A što s ovim znakovljem iz 1991. u Vukovaru. Druže predsjedniče, slučajne države, pokaži nam bilo kakvu, ali sličnu, sliku iz nekog grada ili mjesta iz Srbije, nasuprot Vukovaru odnosno preko Dunava ili bilo gdje u unutrašnjosti te države Srbije gdje naši HOS-ovci ili neke druge postrojbe počiniše takva barbarska zlodjela! No, kokarda i „crvena zvezda“ nije kročila u Vukovar odnosno po Hrvatskoj samo devedesetih godina prošlog stoljeća nego i četrdesetih godina istog stoljeća a da ni tada, tj. za NDH, isto nisu takozvane ustaške postrojbe ili druge vojnice koračale po zemlji Srbiji pa pustošile i masakrirale, likvidirale, okupirale, zatočile u logore i mučile nego su pod pokličem ZDS(za dom spremni) branili svoj teritorij. Ovo pitanje upućujem i Miloradu Pupovcu? Ako mi pokažete sličnu sliku s oznakama HOS-a recimo iz Šida, koji nekoć , a ne tako davno pripadaše zemlji Hrvatskoj, Petrovaradina odnosno Novoga Sada…ili dalje po Srbiji i sam ću biti za ukidanje znakovlja HOS-a. A što predsjedniče, ako još uvijek postoji taj važeći registar znakovlja udruge HOS-a, a nemamo saznanja da je izbrisan, kamo onda ili zašto onda ne bježite iz Zagreba odnosno RH ako si mogao iz Okučana i Maslenice? Kome si rekao u Zagrebu da taj registar baci u smeće? Znam, nemate potrebe jer Milan(če)ović drži do one Luja XIV, kralja francuske: „Država, to sam ja“!( L‘État, c’est moi).

To se najbolje vidjelo u Okučanima kad si napustio svečanost dok se svirala državna himna. I nju si bacio u smeće. Pa kakvog mi li mi predsjednika imamo? Zar to nije kažnjivo djelo? A spomenuo sam samo Vukovar, koji je eto uz granicu Srbije; a gdje su Banski dvori (raketirani od JNA, naravno, “crvena zvezda“ na glavi) u Zagrebu i HNK, Karlovac, Zadar, Šibenik, Dubrovnik, Pakrac, Vinkovci, Osijek, Lipik, Split sa brodovlja ondašnje JRM i tako još redom? Još ne znamo gdje su sve naši poginuli i pod čijom zemljom kao i nestali( možda su neki i živi robovi po Srbiji). Milorade, govori svojima u Beogradu da isplate ratnu štetu, pokažu gdje su nam pokopani za koje ne znamo iz Vukovara i drugi nestali, (dr. Šreter) neka vrate sve pokradene umjetnine, neka se osude svi ratni agresorski zločinci počevši od vrha bivšeg JNA pa do četničkog čobana, kao što se pokazalo i ovih dana u Vukovaru kako skriva arsenal oružja a onaj u Pakracu, Pupovčev imenjak , Milorad Arsenić je bacio ručnu bombu na HEP-ove djelatnike. Za ove rat nije prestao. A tko zna koliko je skrivenog oružja i kokarda po Hrvatskoj, a osobito u istočnom djelu. I kad se sve skriveno četničko oružje po Hrvatskoj pronađe, uz ovo gore navedeno, onda bi se moglo govoriti i o ukidanju ratnih znakovlja: četničkih, HOS-ovih, koje neki proglašavaju ustaškim, kao i partizanskih ili takozvane „crvene zvezde“ Zašto ovdje treba biti spreman; za dom ili za izdaju? Milanović je izdao Hrvatsku okrenuvši joj leđa i petama dao put, kao i njezino vojno znakovlje u Okučanima pa i na Maslenici. Ne samo on nego svi koji ga podržavaju ili brane u tome. Kad ili ako na nekoj od slijedećih ratnih proslava ne bude nazočan ili ako napusti proslavu onda se zna da je Milanović za ZIDS. Što reći o zapovjednicima koji su na Maslenici ili čak i prije dolaska na Maslenicu poslušali Milanovića, njihovog vrhovnog zapovjednika? Da ga nisu poslušali on bi ih otjerao sa vojne službe poput Mesića koji je također za ZIDS. Njih mi je žao!

                                 Nikola Bašić, Vis

glasbrotnja