Posušje je zavijeno u crno zbog velike tragedije koja se u Tribistovu dogodila u prvim satima 2021. godine. Mia Soldo, Marija Pavković, Žana Pavković, Mirela Rezo, Stipe Jukić, Stipe Romić, Ivan Miličević i Stipe Pavković smrtno su stradali najvjerojatnije od trovanja ugljičnim monoksidom iz plinske peći koja je grijala prostoriju vikendice u kojoj su boravili.

Iako je ova tragedija, koja je Posušje i Hercegovinu zavila u crno glavna vijest svih medija u BiH i mnogih regionalnih, Hrvatska radiotelevizija izazvala je zgražanje i bijes javnosti jer su o ovom užasnom događaju izvijestili tek u 32. minuti središnjeg Dnevnika koji se emitirao na njihovom prvom programu od 19 sati.

Iako je sam prilog urađen korektno (traje od 32:12 do 35:34) s kratkim javljanjem uživo iz Posušja te reportažom s dnevnim izvješćem o jučerašnjim nemilim događajima nedopustivo je da se ovakav događaj tretira kao nekakva drugorazredna i beznačajna vijest. Ponavljamo, u tragediji je izgubljeno osam mladih života.

Netko na HRT morao bi dati ostavku. Mi doista tako mislimo. Jer smo stava da ne postoje hrvatske tragedije prvog, drugog, trećeg i četvrtog reda.

Hrvatska je država njenog naroda, koji ju je uostalom i osnovao, država svih njenih državljana, piše poskok.info.

Nemoj se ljutiti HRT, al Hrvatska je zemlja i Blage Zadre, ma koliko ti to teško bilo priznati.

Tako stoji u njenom Ustavu. Za Hrvatsku državu, jednako važna mora biti vijest o smrti mladih Hrvata u Čileu, Čikagu, Čučerju ili Čapljini.

HRT je nacionalna TV kuća koja se mora ponašati sukladno Ustavu.
Ona se tako nije ponašala.

A vitez Mile Bošnjak , jedan hrabri Posušanin, tako se recimo ponašao.

On se nije pitao 90-ih hoće li pogunuti na Kupresu ili povrh Zadra. Poginuo je gdje ga je sudbina zapala. I u Zadru dobio ulicu.

Dragi HRT, ovi dečki i cure, danas bi, da su devedesete, krenuli Milinim stazama. Bez puno razmišljanja.
Stoga ostavke.

Ugušila se hrvatska mladost, nevažno kako, možda djelom sotone ili lošim spletom okolnosti, ugušili su se, ubijeni su, nema ih danas više s nama.

Onda je netko s HRT-a odlučio da je ovakvoj tragediji mjesto nekad tamo u 40-oj minuti, kako se ne bi dogodilo da “ne dao Bog” javnost u RH emotivno solidarizira s Hrvatima van RH.
To je znate, u to smo sigurni, malo sotonski od vas.

Mi to pratimo već dulje i već jako dugo, predugo, se na HRT-u događa isti obrazac.

Strogo se pazi da se ne dopusti emocija prema našem narodu u BIH. Ako se neka emocija i pusti onda ona mora biti negativna.

Želimo ime tog čovjeka. Ne treba nam isprika. Ostavka.

Poskok.info