Ovih dana je nakon dužeg vremena cjelokupnoj javnosti u zemlji i inozemstvu , kao i svim istinskim braniteljima i onim koji to nisu omogućen uvid u tzv. “objavu jedinstvenog registra tzv.branitelja“ u FBiH u kojemu je našlo mjesta preko 600 000 tzv “branitelja“ u FBiH.

URB HVO-a ŽZH je neovisno od UZB Borci BiH iz Ljubuškog koji su se također usprotivili toj tzv “objavi“ osporila tu tzv “objavu“ koja je našla mjesto u protuustavnom, diskriminirajućem, nakradnom, nerelalnom, neprovedivom i na svakom sudu u BiH i van nje neobranjivom zakonu o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji u FBiH, jer je ta tzv “objava“ čisto izrugivanje istinskim razvojačenim braniteljima u FBiH, kao i sami zakon, no isti je usvojen u oba doma Parlamenta FBiH zahvaljujući tzv “krovnim, temeljnim, ili reprezentativnim“ udrugama iz rata koje niti jedan zakon o pravima branitelja u FBiH ne poznaje kao takve, te prodanim dušama vladajućih političkih stranaka u FBiH, SDA i HDZ BiH, kao i njihovim satelitima na političkoj sceni.

Njihovim stopama su krenule i neke županijske skupštine u FBiH koje su donijele Zakone o dopunskim pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji u tim županijama, na prijedlog županijskih ministarstava branitelja a koji zakoni su čisti preslik osporenog federalnog zakona o pravima branitelja čije izmjene su čisto sintetičke i tehničke prirode.

I takvi zakoni su donijeti unatoč protivljenju URB HVO-a ŽZH i UZB Borci BiH iz Ljubuškog,a poglavito takav zakon za ŽZH.

Zbog ignoriranja predstavnika vlasti u FBiH i ŽZH URB HVO-a ŽZH je podnijela zahtjeve na nivou FBiH i ŽZH za osporavanje navedenih zakona, te je isto tako zatražila javnu objavu dobitnika tzv “egzistencijalne novčane naknade“ i jednokratnih novčanih pomoći na nivou FBiH i ŽZH, no ministarstvo Branitelja ŽZH je odbilo javno objaviti ta imena obrazlažući svoje odbijanje čl.8.Zakona o slobodi pristupa informacijama u BiH koji onemogućava javnu objavu podataka za fizičke osobe ukoliko su isti suprotni zaštiti osobnih podataka te javnom interesu,a ovdje je ocijenjeno kako bi se javnom objavom takvih podataka ugrozila prava onih osoba čiji bi se podaci javno objavili.

No, URB HVO-a ŽZH je pokrenula postupak kojim traži od odgovarajućih institucija omogućavanje objave takvih podataka unatoč odbijanju ministarstva branitelja ŽZH, iako postoji ogroman interes istinskih branitelja i cjelokupne javnosti za objavom takvih podataka.

Čekajući odgovore tih institucija URB HVO-a ŽZH je preko svojih ovlaštenih predstavnika pročešlja po tzv “javnoj objavi jedinstvenog registra branitelja“ koji je javno dostupan svakome na Web stranici Federalnog ministarstva branitelja u Sarajevu i došla je do saznanja koja zna od trenutka usvajanja nakaradnog, diskriminirajućeg i protuustavnog Zakona o pravima razvojačenih Branitelja u FBiH a koja saznanja će ovim putem podijeliti s cjelokupnom javnosti a ona su:

1.U toj tzv “objavi tzv.branitelja“ se nalaze osobe/lica: žene, umrli, tetke, babe, žabe, ratni dezerteri, uhljebi, ratni profiteri, te mnogi znani i neznani koji s ratom i ratnim strahotama nemaju ništa,

2.Mnogim takvim osobama bližim susjedima članova URB HVO-a ŽZH je upisan ratni staž od 1680 dana ili preko 1400 dana kao pripadnicima HVO-a a mnogi od njih su psihički bolesne osobe od rođenja,mnogi od njih nemaju niti jednu sekundu rata u svezi s I-crtom bojišnice, pa čak niti s namjenskom ili nenamjenskom industrijom za vrijeme rata u BiH a i u RH,

3.Mnogim suprugama i roditeljima članova URB HVO-a ŽZH kojih je dosta umrlo prije te famozne “objave“ je priznat ratni staž od 90 dana najmanje, premda niti jedno od njih nema niti jednu sekundu rata niti u svezi s ratom po bilo kojem osnovu,

4.Mnogim istinskim braniteljima HVO-a iz borbenih postrojbi je upisan znatno manji ratni staž od onih navedenih u točki 1.

5.Temeljem takvih nakaradnih podataka dolazi se do cifre od preko 150 000 pripadnika HVO-a u BiH,a u Širokom Brijegu preko 5000 dok ih je u ŽZH četiri puta više, za vrijeme rata što stvara ružnu i krivu sliku o braniteljima HVO-a koji potražuju svoja prava u FBiH a poglavito od RH, čija javnost s mržnjom gleda na bilo kakvo potraživanje prava iz RH premda određen broj pripadnika HVO-a iz BiH na to ima opravdano pravo,

6.Temljem takvih iskrivljenih i lažnih podataka mnogi tzv “branitelji“ i tzv “braniteljice“ HVO-a već su ostvarili pravo na tzv “egzistencijalnu novčanu naknadu“ i primaju novac na svoje račune dok mnogi istinski razvojačeni branitelji HVO-a to pravo ne mogu ostvariti zbog niza zakonskih odredbi (godine života, prijava na zavodu za zapošljavanje, mjesto prebivališta, ili mjesečna primanja).

7.Sve ove nezakonitosti se mogu po istom receptu primijeniti i na pripadnike Armije BiH.

Zbog svih navedenih razloga,onemogućavanja javne objave tih podataka istinskim razvojačenim Braniteljima HVO-a u ŽZH URB HVO-a ŽZH je odlučila uskoro javno objavljivati podatke o tzv “braniteljima“ iz tzv “jedinstvenog registra tzv,branitelja“ u ŽZH koristeći evidenciju iz javno dostupnog tzv “registra branitelja“ u FBiH koju svatko može vidjeti.

Za početak URB HVO-a ŽZH će početi javno objavljivati podatke o danima rata za vodeće političare hrvatskog naroda u BiH, FBiH, njenim županijama i općinama, a potom za najveće gospodarstvenike, javne, kulturne i športske djelatnike hrvatskog naroda u svim razinama vlasti u BiH.

Želimo na jednom mjestu postaviti sve predstavnike hrvatskog naroda za vrijeme rata a vi poštovani čitatelji sami prosudite tko je i koliko od njih proveo dana, noći, mjeseci, godina na I-crti bojišnice, daleko od svoje supruge, djece, roditelja, braće i sestara, kumova i prijatelja, smrzavajući se i iščekujući spasonosno tane koje je moglo zauvijek promijeniti život njegovoj obitelji.

Nekoj zauvijek nabolje nekoj gore. Ovo je početak javne objave takvih osoba/lica. Narednih dana slijedi nastavak objava.

VAŽNA NAPOMENA: Za one Branitelje i osobe slabijih želuca preporučamo ne gledanje ovih podataka jer im može doći loše. Simptomi su povraćanje, proljev, groznica, a nakon toga može doći psovka, vrijeđanje, tuga i depresija, jer će objavljeni podaci u vama prouzročiti razne osjećaje, a sve iz razloga što jako dobro znate kako su neki od navedenih osoba/lica za vrijeme Domovinskog rata bili na neprijateljskoj strani, u skladištima raznih poduzeća koje se bave distribucijom lijekova, svih vrsta živežnih namirnica, nafte, pomoći iz Caritasa, u inozemstvu, ili u atomskim skloništima pod robnim kućama komandi HVO-a ili su prikupljali novčanu pomoć diljem zemaljske kugle, pa čak i u Australiji, Americi, za branitelje HVO-a a oni od toga nisu dobili ništa. Neki od njih su poput pacova cijelo vrijeme rata proveli u podrumima svojih luksuzno opremljenih kuća i vila ne viđajući ni sunca ni mjeseca, čuvajući grčevito Njemačke marke koje su prije početka rata dobro skrili u svojim podrumima i garažama nakon što su ih promijenili iz hrvatskih dinara početkom Domovinskog rata u RH i BiH. A vi ostali naučeni na laž s kojom živite punih 25 godina uživajte u objavljenim lažima.

1.Dragan Čović sin Franjin rođ.20.08.1956. god. / 636 dana HVO-a;

2.Vjekoslav Bevanda sin Perin,rođ.16.04.1947.god. / 1050 dana HVO-a;

3.Bariša Čolak sin Ivanov, rođ.01.01.1956.god. / 1470 dana HVO-a;

4.Borjana Krišto kći Jozina, rođ.13.08.1961.god. / 120 dana HVO-a;

5.Predrag Kožul (Bake) sin Grgin, rođ.02.09.1959.god. / 120 dana HVO-a;

6.Zdenko Ćosić sin Mirkov, rođ.22.01.1961.god. / 1680 dana HVO-a;

7.Miro Kraljević sin Karlov, rođ.20.07.1956.god. / 1470 dana HVO-a;

8.Nevenko Barbarić sin Ivanov, rođ.24.08.1962.god. /120 dana HVO-a;

9.Ljubo Grizelj sin Antin, rođ.16.09.957.god. / 894 dana HVO-a;

10.Ljubo Bešlić sin Perin, rođ.24.07.1958.god./ 1351 dan HVO-a;

11.Mirko Grbešić sin Petrov, rođ.11.08.1968.god. / 480 dana HVO-a;

12.Berislav Kutle sin Karlov, rođ.19.06.1956.god./ 1140 dana HVO-a

Nastavak slijedi………..

URB HVO-a ŽZH