Muškarci su jičer 04.svibnja 2024.godine javno molili krunicu na trgovima brojnih hrvatskih gradova, što je već postala tradicija svake prve subote u mjesecu.

Krunica se molila u Zagrebu na Trgu bana Jelačića, a javna molitva krunice održala se u još 12 hrvatskih gradova. U Zagrebu protivnici krunice kao i obično su pokušavali omesti molitvu.

Nakane molitve krunice
Moli se za mir u svijetu i domovini, za obraćenje i jedinstvo hrvatskog naroda te za prestanak bogopsovke. Također se moli za muškarce, da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru.

Nakane molitve su i za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju, za obnovu katoličkih brakova, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu. Moli se i za svete, autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja, za duše u čistilištu i za osobne nakane.

Uz Zagreb, muškarci su molili krunicu i u Bjelovaru, Dubrovniku, Karlovcu, Osijeku, Rijeci, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Trogiru, Vinkovcima, Virovitici i Zadru.

Organizatori molitve krunice naglašuju apolitični karakter okupljanja
Muška krunica u Zagrebu
Organizatori, inicijativa “Muževni budite”, upozorili su molitelje da ne daju izjave za svjetovne medije. Naglašuju da je molitva miroljubiv i apolitičan događaj. Unaprijed se ograđuju od svih pojedinaca koji će namjerno ometati molitelje ili prolaznike. Ograđuju se i od onih koji će isticati ideološki nepoželjna obilježja ili sudjelovati kao predstavnici udruga, a ne kao pojedinci.

Nasuprot moliteljima na zagrebačkom Trgu bana Jelačića i ovaj su se put okupili protivnici molitve. Bubnjajući nastojali su omesti molitvu, nosili su uvrjedljive transparente i pokušavali na različite načine skrenuti pozornost na sebe izrugujući se moliteljima.

Među transparentima isticao se i onaj SDP-a, a među prosvjednicima protiv molitve bio je i član SDP-a Predrag Fred Matić.

Narod.hr