Muškarci na trgovima diljem Hrvatske i ove subote mole krunicu u 13 gradova. U Zagrebu se krunica moli od 8.30. Tamo su se opet okupili prosvjednici koji zvižde i bubnjaju. Ivan Pernar objavio je video kako policija u civilu odvodi nekoliko prosvjednika.

U Zagrebu su se okupili prosvjednici protiv muške krunice. Bubnjali su, zviždali i uzvikivali “moje tijelo, moj izbor”. Neki od prosvjednika ležali su po trgu. Nekoliko prosvjednika je odvela je policija. Objavio je to i Ivan Pernar koji snima prosvjednika. Jedan od prosvjednika nasrnuo je i na njega te ga pljunuo u lice, a potom je reagirala policija, prenosi Narod.hr.

Osim u Zagrebu od 8.30 moli se još u Šibeniku, Trogiru, Vinkovcima, Virovitici, Rijeci i Karlovcu, a od 8 sati u Zadru. U Bjelovaru i Osijeku moli se od 10 sati, u Dubrovniku od 14, a u Slavonskom Brodu od 17 sati.

Krunica se moli na sljedeće nakane:

1.za mir u svijetu i domovini, za obraćenje i jedinstvo hrvatskog naroda te za prestanak bogopsovke,
2.za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru,
3.za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova,
4.za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu,
5.za svete, autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja,
6.za duše u čistilištu,
7.za osobne nakane.
Organizatori pozivaju i ostale hrvatske gradove da mole s nama na ovu prvu subotu u mjesecu. Poručuju da je ovo miroljubiv i apolitičan događaj.

“Ograđujemo se i ovaj put od svih pojedinaca koji će namjerno ometati molitelje ili prolaznike ili isticati ideološki nepoželjna obilježja ili sudjelovati kao predstavnici udruga, a ne kao pojedinci”, istaknuli su.

Braniteljski portal