Charles Hoffe, obiteljski doktor iz Kanade, iznosi šokantne podatke iz vlastitog iskustva i rada sa svojim pacijentima. Ovdje se ne radi o stručnom mišljenju, nego o kliničkom iskustvu doktora iz njegove privatne prakse. Svi slučajevi ovdje spomenuti su mu dobro poznati, njegovi dugogodišnji pacijenti.

Na početku dr Hoffe kaže kako je počeo primjećivati čudne stvari vezano za cjepivo kojim je cijepio svoje pacijente. Radi se o genetskom mRNAcjepivu proizvođača Moderna. Kao primjer navodi anafilaksu (teška alergijska reakcija) koja bi se prema navodima proizvođača trebala pojavljivati u 1 na 100.000 slučajeva. Međutim u njegovoj praksi su se pojavile 2 takve reakcije već u prvih 900 cijepljenih. Šanse za to su izuzetno male i to je indikator da su rezultati sigurnosnih studija znatno „uljepšani“ i ublaženi.

Nakon takvih događaja, poslao je email svojim kolegama i ljudima zaduženima za provođenje programa cijepljenja u kojima je upozorio na te stvari i upitao bi li možda trebalo pauzirati program. Međutim kao odgovor dobio je prijetnju prijave, oduzimanje licence i apsolutnu zabranu da govori išta o cjepivima. Ali kako je sve više ljudi dolazilo s nuspojavama, nije mogao šutjeti i poslao je otvoreno pismo regionalnoj ministrici zdravstva dr. Bonnie Henry i tako je dospio u fokus javnosti.

Jedan njegov pacijent je umro od srčanog udara, iako ne postoji dokaz da je smrt povezana sa cjepivom, postoji snažna sumnja. Čovjek nije imao srčanih problema, a nakon cijepljenja se osjećao jako loše, danima, sve do svoje iznenadne smrti. Kaže da su ga najviše razljutila 3 slučaja, njegovih dugogodišnjih pacijenata, koji su ostali trajni invalidi već nakon prve doze Moderninog cjepiva.

Prvi slučaj je 38-godišnja žena koja je imala anafilaktičku reakciju 15 minuta nakon cjepiva. Nakon što je otišla doma, spavala je svaki dan do 5 popodne, potpuno iscrpljena. Razvila je BellsPalsy (paralizu lica) koja je bila izuzetno bolna, iako takva stanja obično nisu bolna i brzo prođu. Od cjepiva je prošlo 3 mjeseca, ona je i dalje vrlo loše, ima glavobolje i vrtoglavice svaki dan, ne može raditi i ne može voziti auto. Dr Hoffe strahuje da bi to moglo biti trajno stanje.

Nakon toga spominje 81-godišnju pacijenticu, koja nakon cijepljenja trpi strahovite boli u vratu, ramenima i glavi. Ruke su joj toliko slabe da ne može otvoriti niti paketić maramica. Kaže da je žena rekla da više nema nikakvu želju za životom, zbog konstantne boli koju trpi.

Treći pacijent je čovjek koji ima konstantnu bol u lijevoj ruci, trnce u prstima i slabost ruke. Nakon tjedan dana ruka mu je oteknula ispod lakta i simptomi se razvijaju dalje, što upućuje na nekakav daljnji proces.

Doktor Hoffe kaže da se uglavnom radi o neurološkim nuspojavama. Puno pacijenata mu govore da više ne mogu niti spavati kao prije. Zabrinut je za svoje pacijente dugoročno, jer zna da ova cjepiva nisu testirana u nikakvim dugoročnim studijama, i da mRNA tehnologija nikada prije nije korištena na ljudima.

Zatim spominje nešto interesantno – sva tri spomenuta slučaja radi se o pripadnicima kanadskih domorodačkih naroda (indijanska plemena). To je zato jer je Kanada odlučila da će oni prvi biti cijepljeni, jer su navodno „najugroženija skupina“. Ovo je jako zanimljiv podatak, ako gledamo iz povijesne perspektive, na koji način su zapadne nacije tretirale domorodačka plemena u Americi, Australiji, Africi …

Na kraju doktor Hoffe kaže da je službeni sistem prijavljivanja nuspojava cjepiva osmišljen tako da to mogu raditi samo doktori i da svaka prijava traje oko pola sata. Doktori nemaju vremena, pogotovo za takav posao, koji im je neplaćen. To je u startu snažna anti-motivacija za prijavljivanje bilo kakvih nuspojava. A osim toga kaže da u tom formularu postoje rubrike za uobičajene nuspojave normalnih cjepiva, ali ne postoje rubrike za neurološke nuspojave ovih novih, mRNA cjepiva.

Što se točno događa zasad se ne može tvrditi ali doktor Hoffe sumnja da je problem u tzv. „spike-proteinu“ koji se nalazi prirodno u našim tijelima. Nakon cijepljenja tijelo može razviti imunološki odgovor na neki dio tijela. Upravo u tome on vidi jedini mogući razlog zašto u cijelom svijetu dolazi do ogromnog povećanja broja pobačaja (šira tema o kojoj ćemo pisati drugom prilikom). On smatra da tijela žena razvijaju imunološki odgovor na vlastitu placentu (posteljicu) i da su zapravo cijepljene protiv budućih trudnoća. Zbog toga je jako zabrinut za svoje pacijente.

Spomenuo je i svojeg dugogodišnjeg pacijenta, koji je prije 20 godina dobio multiplu sklerozu nakon cijepljenja protiv gripe. Taj pacijent je odlučio cijepiti se i protiv COVID-a i nakon tog cjepiva stanje mu se značajno pogoršalo. To je indikacija da mRNA cjepivo ima utjecaj na neurološki sustav.

Ovo su apsolutno šokantne informacije, a dolaze iz iskustva jednog jedinog doktora. Postavlja se pitanje koliko još ima takvih slučajeva za koje ne znamo? Zašto doktori šute? A oni koji se usude progovoriti, zašto im se to zabranjuje? Je li cilj medicine čuvati ljudsko zdravlje ili interese proizvođača cjepiva? Logična pitanja na koja nemamo odgovor.

Logično.hr