MOSTAR – Dana 15.11.2017 godine u središnjici HDZ-a BiH u Mostaru održan je sastanak predstavnika UZB/Borci BiH sa Predsjednikom HDZ BiH dr.Draganom Čovićem.

UZB/Borci BiH predstavljali su slijedeći članovi:

1.Drago Grbavac,Predsjednik UZB/Borci BiH,

2.Franjo Hrstć,tajnik UZB/Borci BiH,

3.Vlado Marušić,Predsjednik UZB ŽZH,

4.Željko Dujić,Predsjednik UZB Podružnica Jablanica,

Uz Predsjednika HDZ BiH bili su još Mladen Begić, Ministar Branitelja ŽZH i ujedno Predsjednik Odbora za Branitelja HDZ BiH, i Slavko Marin Predsjednik Odjela za Branitelje i Domovinski rat pri HNS-u.

Na sastanku koji je protekao u tolerantnom ozračju usuglašeni su stavovi predstavnika UZB s dr.Draganom Čovićem, i njegovim suradnicima Mladenom Begićem i Slavkom Marinom, oko svih točaka iz zahtjeva UZB kojim su isti tražili od dr.Dragana Čovića potpisivanje istih, kao što su to već učinili Predsjednici BPS-a Sefer Halilović, DF-a Željko Komšić, SDP-a BiH Nermin Nikšić i HDZ 1990 Ilija Cvitanović.

Nakon uvodnog izlaganja Drage Grbavca Predsjednika UZB/Borci BiH svi prisutni su u kratkim crtama iznijeli svoje stavove oko predloženih zahtjeva UZB sadržanim u Rezoluciji Branitelja,a poglavito instituta Braniteljskog dodatka koji je već od strane zastupnika hrvatskog naroda predložen na 39. sjednici Doma Naroda Parlamenta FBiH od 21.09.2017 godine u vidu zaključka a koji nije usvojen voljom većine zastupnika tog doma.

Dr.Dragan Čović je ponovio kao i na prethodnom sastanku s predstavnicima UZB kako će on poštivati sve odluke koje predstavnici UZB postignu na Odjelu za Branitelje i Domovinski rat pri HNS-u pa tako i ove zahtjeve, uz napomenu kako očekuje od svojih suradnika Mladena Begića i Slavka Marina da u roku od dan-dva prouče predočene zahtjeve predstavnika UZB u pismenom obliku koje će on u suglasju s njima nakon što oni usuglase stavove sa svojim odjelima za Branitelje bez ikakvih problema potpisati.

Poštovani Branitelji!

I na današnjem sastanku predstavnici UZB su načinili još jedan krupan korak ka usvajanju svih točaka Rezolucije Branitelja u oba Doma Parlamenta FBiH. Današnji sastanak naših predstavnika s dr. Draganom Čovićem i njegovim najvažnijim predstavnicima za Braniteljska pitanja otvoren je konačno put da se sve točke Rezolucije Branitelja po hitnoj i žurnoj proceduri upute u parlamentarnu raspravu u oba Doma Parlamenta FBiH.

Imajući u vidu kako je na današnjem sastanku postignuto suglasje o svim točkama naših zahtjeva koje smo u pisanom obliku predali predsjedniku HDZ BiH dr.Draganu Čoviću i njegovim suradnicima Mladenu Begiću i Slavku Marinu, dok ostaje samo tehničko pitanje usuglašavanja stavova u Odjelima za Branitelje i Domovinski rat pri HNS-u i u HDZ BiH, to je potpuno jasno kako ćemo imati i za dan-dva ovjerene i potpisane naše zahtjeve i od strane dr.Dragana Čovića, a nakon tog očekujemo žurno uvrštavanje instituta Braniteljskog dodatka u parlamentarnu raspravu u oba Doma Parlamenta FBiH, kao i drugih točaka rezolucije Branitelja u ovoj kalendarskoj 2017 godini gdje smo i sada kao i bezbroj puta do sada dokazali kako smo vjerodostojni jer se događa upravo ono što smo vam svih ovih godina i nagovještavali na našim skupštinama i u našim priopćenjima.

A nagovještavali smo vam unatoč svim objektivnim i realnim poteškoćama s kojima smo se na tisuće puta suočavali kako čvrsto vjerujemo kako su sve točke Rezolucije Branitelja zakonite, realne, moguće i provedive, a današnji sastanak je po našem skromnom mišljenju završni čin ove predstave koja se primiče svom kraju, imajući u vidu kako su naše zahtjeve danas prihvatili najviši predstavnici HDZ BiH dr. Dragan Čović i njegovi suradnici za Braniteljska pitanja Mladen Begić i Slavko Marin, a HDZ BiH je član vladajuće koalicije u FBiH što daje jednu puno veću dimenziju prema usvajanju svih točaka Rezolucije Branitelja u oba Doma Parlamenta FBiH, na ogromno zadovoljstvo razvojačenih Branitelja bez ikakvih prava po osnovu sudjelovanja u Domovinskom ratu iz borbenog sektora, a ujedno najčasnijih sinova države BiH.

Zajedno do pobjede i Bog vas blagoslovio Branitelji!

UZB/Borci BiH