Dana 06.03.2018 godine na portalu Faktor ba je objavljen link odnosno ekskluzivna izjava uživo Seada Kličića, Majora pripadnika 5 Korpusa Armije BiH iz Unsko Sanske županije, suradnika UZB i svih drugih potpisnica Rezolucije Branitelja u svim aktivnostima u svezi njene implementacije/provedbe.

Llink označen pod naslovom: Ko su koordinatori protesta, borci izmanipulirani u kojim izjavama Sead Klučić Major optužuje koordinaciju protesta FBiH kako su izmanipulirali branitelje iz USK preusmjerivši ih umjesto odlaska pred instituciju Parlamenta FBiH u Sarajevu na Vogošćansku petlju,gdje su branitelji iz te županije zbog loše koordinacije odustali od te blokade jer nisu željeli blokirati promet ljudi, roba i usluga jer se nisu borili protiv ove države već upravo za nju, i da ljudi mogu nesmetano prometovati a ne ih u tome blokirati.

Napomenuo je također kako nikada više ti Branitelji iz USK neće blokirati prometnice već će sve svoje zahtjeve tražiti u institucijama federalne vlasti. Na kraju je napomenuo kako je koordinacija protesta u FBiH podlegla pod utjecaj politike i dogodila se blokada prometnica što nije bio cilj Branitelja iz te županije. U njegovim izjavama ga podržavaju i drugi pripadnici 5 korpusa Armije BiH Nijaz Tutić pripadnik legendarne postrojbe Tigrovi.

UZB ŽZH je također u svojim podružnicama Grude, Posušje Široki Brijeg održala svoje izvanredne skupštine na kojima je većina članova tih podružnica donijela odluke kako se neće ići u blokiranje prometnica i graničnih prijelaza već će se prava tražiti u i pred institucijama zakonodavne i izvršne vlasti u FBiH. Njima se u tome priključila i UZB Posavske županije, UZB Podružnica Tomislavgrad, UZB Čitluk, kao i UZB ZDK sa svojim podružnicama.

Za blokadu graničnog prijelaza Bijača je bila UZB Podružnica Ljubuški i UZB/Borci BiH koji su svoje odluke i sproveli u djelo te su u nekoliko navrata blokirali prilazni put na auto put Bijača, gdje su uz taj put postavili šator u kojem borave od 28.02.2018 godine do danas.

Ovo priopćenje dajemo poradi obavještavanja svekolike javnosti i članova UZB diljem FBiH kaiomi svih drugih udruga potpisnica Rezolucije Branitelja u FBiH o aktivnostima koje su poduzele određene udruge proistekle iz Domovinskog rata u FBiH a javnost neka sama prosudi čije su metode bolje odnosno ispravnije u iznalaženju načina ka usvajanju točaka Rezolucije Branitelja u oba doma Parlamenta FBiH.

Video link možete pogledati ovdje.

Vlado Marušić, Predsjednik UZB ŽZH