Bezbroj puta do sada od završetka Domovinskog rata u RH i BiH HRTV nas je neugodno iznenadila svojim prilozima koji su uglavnom bili „crveno“obojeni, a pod crvenim plaštem smatramo sve priloge koji odišu čežnjom za bivšim totalitarnim jugokumunističkim sustavom, neovisno jesu li taj plašt ogrnuli stranačke vođe HDZ, SDP ili bilo koje druge stranke na vlasti u RH, jer svi dolaze iz iste crvene kuhinje .

Svima njima su puna usta priloga(u nedostatku drugih svjesno ili nesvjesno), o Ustašama, starohrvatskom pozdravu ZDS, ćirilici u Vukovaru, blaćenju naše Svete Katoličke i Apostolske crkve, napadima na Branitelje koji se po njima neosnovano bogate i balahaju u odnosu na obične građane i radnike u Hrvatskoj, napadima na Domovinski rat i bjesomučnom lovu na istinske hrvatske generale i branitelje zbog tzv“zločina“protiv srpskih civila pa čak i agresora na RH, promoviranju Milorada Pupovca i njegovih srpsko-četničkih sljedbenika u udarnim terminima te TV, podržavanju prolaska i dolaska islamskih migranata-terorista kroz Hrvatsku, davanje udarnih termina gay paradama ili tzv“paradama ponosa“, sudskoj borbi isto spolnih parova za usvajanje djece, napadima na molitelje krunice na hrvatskim trgovima nazivajući ih pogrdnim imenom“klečavci“,da bi zadnje četiri godine ta MS medijska kuća na sva zvona promovirala tzv.“cjepivo“ ili zapravo pelc protiv tzv“virusa corone ili SARS-COV 2“, gdje su sve one koji misle i rade drugačije protiv tog narativa ili agende nazivali antivakserima, antimaskerima, neznalicama, bezveznjacima, nepismenjacima ,seljacima, ubojicama, latentnom opasnošću protiv svih onih koji poštuju tzv“struku.“

Struka koja je svojom stručnošću zatvorila ljude u kaveze, zatvore, nanijevši im nesagledive smrtne, materijalne, fizičke i psihičke posljedice od kojih će se malo njih ikada oporaviti a poglavito naši najmlađi naraštaji koje je ta struka u začetku njihovog života osudila na patnju koja će u godinama koje slijede samo rasti.

Sve je to u svojim udarnim terminima promovirala HRTV koja je po svojoj izvornosti trebala biti rasadnik i promotor katoličkih, vjerskih, nacionalnih i domoljubnih vrednota hrvatskog naroda od kojih je vrlo malo dobilo prostora u toj TV kući.

Često smo se znali iznenaditi do kakve krajnosti može ići ta TV kuća preko svojih urednika i novinara u njihovim prilozima, reportažama pa čak i u TV kvizovima od kojih je u zadnje vrijeme svojom negativnošću iskočio jedan kviz Potjera, urednika Joška Lokasa.

Taj kviz kreće u udarnom terminu HRTV negdje oko 18 i 10 sat svaku večer od ponedjeljka do petka, a i taj termin se ima smatrati udarnim terminom kada su praktično sve obitelji na okupu pa i naša najmlađa djeca.

U tom kvizu,od prije nekoliko dana jedno pod postavljenih pitanja natjecatelju bilo je“S kojom tenisačicom je bila u braku ta i ta tenisačica?“gdje su mu po konceptu tog kviza bila ponuđena tri odgovora, odnosno tri tenisačice.

Ja, dolje potpisani Vlado Marušić nisam mogao vjerovati svojim ušima. Naučio sam puno toga negativnog od HRTV ali da će se usuditi u udarnom terminu pred milijunima gledatelja među kojima ima mnogo malodobne djece postaviti takvo pitanje mi je bio udarac koji je mogao vrlo lako rezultirati smrću mog starog TV prijamnika.

Postaviti pitanje“koja tenisačica je bila u braku s drugom tenisačicom“ je izravan atak i udar na ustavno pravni poredak RH. Udar na sve ono za što su mnogi domoljubi, Branitelji i Hrvati kroz svoju povijest lili svoju krv ,znoj i suze.

Udar na vjerske, tradicionalne, kulturne, običajne, i sve druge vrednote hrvatskog naroda imajući u vidu kako je među Hrvatskim katoličkim pukom uvriježeno ne mišljenje već vječna i neprijeporna istina kako je brak isključivo ,trajna i neraskidiva zajednica muškarca i žene i nikako drugačije. Vrednota koja je našla mjesto i u Hrvatskom ustavu, koje su se dužni pridržavati svi Hrvati i ne Hrvati sviđalo im se to ili ne.

Sastavljači tog pitanje su u uredništvu HRTV našli istinskog suradnika koji im je dopustio pustiti takvo pitanje u eter čime su na sva zvona, više ne skrivajući se pustili zlog duha iz boce, samog vraga iskeženih zubi koji vreba malo vjerne a potom i lakovjerne ljude, a osobito našu djecu koji će sutra početi rabiti termine kako su odista isto spolne osobe u braku, umjesto da krenu svim raspoloživim oružjem i oruđem, vilama, grabljama, motikama i metlama ukoliko nemaju ništa drugo prikladno na sve one koji žele postaviti neki novi narativ ili agendu kako brak više nije neminovno zajednica muškarca i žene već i isto spolnih osoba. Sutra moguće i između ljudi i životinja ili pak stvari.

Jednom riječju prestrašno!

Prestrašno i nitko da se počeše iza uha.

Ipak biće nekome još prestrašnije i strašnije ukoliko je taj netko mogao reagirati na ovakve nasrtaje na ustavno-pravni poredak i samu srž i bitak hrvatskog bića a nije.

Netko će se drugi prema današnjoj Isusovoj prispodobi o mudrim i ludim djevicama morati zapitati zašto nije bdio kad je trebalo bdjeti. Zašto nije ponio dovoljno ulja za svoju svjetiljku kako bi dočekao mladoženju koji traži svoju mladu a ne mladog kako nas to HRTV u svom TV kvizu želi uvjeriti ali nikada, nikada u tome neće uspjeti tako nam Bog pomogao.

Vlado Marušić/Braniteljski portal.ba