Dok se na jednoj strani petstotinjak ‘hodača za život’ zalagalo za zabranu pobačaja, s druge su strane, predvođeni sisačkom gradonačelnicom i zeleno-lijevom koalicijom prosvjednici ‘hodali za slobodu’
U organizaciji udruge U ime obitelji u Sisku je ove subote po prvi puta organiziran Hod za život. Prema procjenama, pod sloganom “Za zaštitu svakoga života bez diskriminacije”, okupilo se oko 500 protivnika pobačaja. Među njima su bili predsjednica udruge Željka Markić, saborski zastupnici Nikola Grmoja i Željko Glasnović, kandidatkinja na HDZ-ovoj izbornoj listi Marijana Petir i biskup sisačko-moslavački Vlado Košić, javlja Novi list.

HOD ZA ŽIVOT NAJAVILI ZA 27. LIPNJA U ZAGREBU: Održat će se i u još sedam gradova, među kojima u tri nova, datume će uskoro objaviti

Hod za slobodu
No, istodobno je u organizaciji Platforme za reproduktivnu pravdu održan i protuprosvjed pod nazivom Hod za slobodu. Tom se skupu pridružila gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček koja je istaknula da pravi Sisak stoji na toj strani, dok su s druge strane “oni koji su došli autobusima za 200 kuna”.

“Ponosna sam na Sisak i Sisčane, koji ne dozvoljavaju da ih se vrati natrag u srednji vijek”, istaknula je gradonačelnica.

Stigla i zeleno-lijeva koalicija
Prosvjednicima koji su nosili parole “Zahtijevamo besplatan pobačaj”, “Grad pobjede zdravog razuma”, “Otpor ženo kapiju”, pridružili su se i članovi zeleno-lijeve koalicije na čelu s Platformom Možemo! koji su razvili ogroman transparent s porukom: “Hodaj do birališta, pobijedi fundamentalizam”.

Uredništvo braniteljskog portala.ba:

Tko podržava hod za život podržava i pravo svakog čovjeka na život i za apsolutnu zabranu abortusa.Svi oni koji sudjeluju u Hodu za život bilo gdje u RH ili inozemstvu će uvijek imati podršku braniteljskog portala.ba.i pratićemo sve njihove aktivnosti.Isto tako pozivamo sve čitatelje braniteljskog portala.ba da na idućim parlamentarnim izborima u RH daju svoje glasove današnjim sudionicima Hoda za život u Sisku ,kandidatima za hrvatski sabor jer su oni svijetlo koje Hrvatima treba u tami u koju nas vraćaju protivnici današnjeg Hoda za život u Sisku,RH i svijetu.Zajedno do Božje pobjede Branitelji i Bog vas blagoslovio.

Hrvatska danas.