Dana 21. rujna 1991.godine u pravoj „sačekuši“ od strane hrvatskih policajaca na povratku sa stranačkog skupa u Križevcima ubijen je Ante Paradžik dopredsjednik HSP RH, jedan od osnivača i Načelnik ratnog stožera HOS-a (hrvatskih obrambenih snaga).

Bio je domoljub koji je u više navrata kritizirao Predsjednika RH Franju Tuđmana zbog njegove politike kojom je u redovima HDZ ostavio sve vodeće Udbaše i Kosovce. Kao student bio je sudionik i hrvatskog proljeća 1971.godine.

BraniteljskiPortal.ba je u posjedu ekskluzivne snimke dijela njegovog govora od 21.rujna 1991.godine, i to upravo onoga dana kada je mučki iz zasjede ubijen od strane hrvatskih policajaca, koji su se pravdali kako im je javljeno da će na njihov punkt naići vozilo sa tzv “Martićevcima“.

Ti policajci su nakon toga ubojstva osuđeni, no sve ih je amnestirao dr.Franjo Tuđman.

Nekako nas ubojstvo Ante Paradžika podsjeća na kalvariju koju prolaze pripadnici HOS-a proteklih godina u RH, a poglavito na ovogodišnjoj 25. obljetnici Oluje u Kninu. Sve nas to nekako podsjeća na nešto de ja vu (već viđeno) na području RH, Slovenije, BiH, Srbije, gdje je po istoj špranci preobučena UDBA likvidirala svoje protivnike i sve one koji su im mogli ugroziti život i pozicije u vrijeme Domovinskog rata i nakon njega.

Poslušajte snimku i sami prosudite sami ima li u govoru mučki ubijenog Ante Paradžika išta lažno!!!

BraniteljskiPortal.ba