Stanoviti Ivica Puljak 52-godišnji kandidat za Gradonačelnika Splita ispred stranke Centar se javno ogradio od pjevanja tzv.”ustaških pjesama” na svadbi u Splitu 27.kolovoza 1994. godine na kojoj je bio vjenčani kum. Njegova javna isprika ide ovako:Sramim se i tražim oprost što sam pjevao ustaške pjesme. A pjesma zbog koje se on građanima Splita ispričava je Spustila se gusta magla iznad Zagreba koji lijevi mainstream mediji u Hrvata nazivaju ustaškom pjesmom jer po njima veliča NDH i poglavnika Antu Pavelića.

Taj stanoviti Puljak, bezimeni i bezidejni lik na hrvatskoj političkoj sceni se idealno uklapa u lijevi politički spektar koji uništava i dekonstituira hrvatsku državu od završetka Domovinskog rata a usput se politički prostituira sa svakim tko mu na političkoj sceni onudi više. Tako se on može svrstati bok uz bok sitnog lopova kasetofona Kreše Beljaka, predsjednika slučajne države RH Zorana MIlanovića, veleizdajnika Stipu Mesića,Ivu Josipovića koji doživljava franjevački samostan i pobijene fratre 07.02.1945.na Širokom Brijegu kao legitiman vojni cilj. Isto tako može se komotno promatrati u kontekstu djelovanja vječitog i nezamjenljivog etno biznismena i politikanta Milorada Pupovca, mnogih povjesničara tipa Markovine, te novinara Klasića, Vedrane Rudan, Pofuka, Gerovca, Jergovića, direktorice Dokumente Vesne Teršelić, bivše ministrice inozemnih poslova Vesne Pusić, njenog brata Zorana, Radimira Čačića, Stazića, Bauka, Jovanovića, Grbina, Dalije Orešković, Katarine Peović,književnika zalivenog fekalijama Ante Tomića, te mnogih znanih i neznanih branitelja i simpatizera tzv.”antifašizma”u celofan zamotanog komunizma koji je najgori politički sustav u povijesti čovječanstva.

Kad bih si uzeo vremena i počeo nabrajati sve te sljedbenike sotone mislim kako bi mi trebala puna tri dana i tri noći po 24 sata. Naprosto je zanimljivo kako se svi navedeni takmiče tko će više ocrniti NDH, Ustaše Poglavnika Antu Pavelića, a svi obilato uzimaju iz proračuna RH hrvatske kune koja je također platežno sredstvo omražene im NDH. Njima ova sadašnja kuna ne smeta ali im smeta simbolika koju ona predstavlja. I svi su svojim izmetom zatrovali lijepu našu koja od njihovog smrada postade”lijeva naša”iako je nitko kao takvu nije sanjao ni zamišljao kada je krenuo u rat protiv zvijezde petokrake koja im apsolutno ne smeta.

I sada se stanoviti Puljak kandidat za gradonačelnika Grada Splita javno ispričava što je 1994. godine pjevao tzv.”ustašku pjesmu”Spustila se gusta magla iznad Zagreba, pjesma koju su u vrijeme Domovinskog rata u RH i BiH pjevali svi Branitelji HV-e u RH i HVO-e u obrani svoje države Hrvatske koja je bila napadnuta upravo od onih koji se danas stide navedene pjesme. A ta pjesma je tek simbolika koja je u vrijeme agresije na HRvatsku, i nakon nje značila pobjedu neovisne i suverene Hrvatske u nametnutom joj ratu i koja se trebala zvati NDH a tako se treba zvati i danas neovisno sviđalo se to nekome ili ne,pa čak i tom stanovitom Ivici Puljku kandidatu za Gradonačelnika Grada Splita na idućim lokalnim izborima u RH

No, taj Puljak i njegovi sljedbenici osuđuju tu pjesmu i sve što simbolizira na NDH,Poglavnika,i ustašku ikonografiju a da pri tome niti jednom svojom riječju ne spominju u celofan uvijeni komunizam ili antifašizam koji je Vijeće EU u nekoliko navrata svojim Rezolucijama osudilo kao totalitarni sustav kojega se trebaju odreći sve bivše socijalističke države a sada članice EU, uz napomenu kako sve trebaju izvršiti lustraciju u svojim državama što su konačno sve i učinile osim Slovenije i RH.

Kada se tom Puljaku pridodaju dvojica kandidata za Gradonačelnika Grada Splita Željko Kerum i Siniša Vuco čovjek se odista upita jesu li građani Splita skroz prolupali? Željko Kerum zajebava sve koga stigne jer je takav po prirodi i jer mu tako može biti. Namugao se na vrijeme, dok se luđak Siniša Vuco javno mokri usred Splita i priča nabuloze. Ovdje se jedan ispričava za pjevanje tzv.”ustaških”pjesama 1994.godine u vrijeme Domovinskog rata kada su mnogi hrvatski branitelji čak i nakon toga datuma sve do 22.04.1996.godine pa čak i nakon davali svoje živote i dijelove tijela u obrani suvereniteta hrvatskih prostora, pjevajući pjesme: Evo zore evo dana,evo Jure i Bobana, Spustila se gusta magla iznad Zagreba, Oj Ivica i Stipane, Ćavoglave, nadajući se i živeći za dan kada će s lica zemlje nestati zvijezda petokraka i sva simbolika koja se veže uz nju. Pjevanje tih pjesama nije bilo pozivanje vraćanja NDH i Ustaša već zapravo oživljavanje tisućljetnog sna o neovisno i suverenoj Hrvatskoj koja nam je 1995.godine ukradena a danas ponižena.
Javna isprika Puljkova zapravo govori o kakvoj je osobi riječ. Osobi koja u sebi nema niti H od hrvatstva koje javno prezentira građanima Splita u svojoj kampanji za Gradonačelnika toga grada, jer se stidi izvornosti koja je Hrvatsku držala uspravnu stoljećima. Koja je prkosila svim burama i neverama koje su je proganjale stoljećima. I takav lik se kandidira usred Splita za Gradonačelnika i preferira ući u drugi krug.
Ne znamo imena preostalih kandidata za gradonačelnika Splita osim Keruma i Vuce, ali ukoliko je Split spao na taj trolist kao najozbiljnije kandidate za Gradonačelnika onda je Split odista u velikoj gabuli i treba ga izbjegavati u svim našim planovima i turistički i poslovno. Zar nije moguće da Split nema kandidata koji će se javno ograditi i ispričati za sve partizansko-komunističke zločine u II svjetskom ratu, nakon njega, koji neće reći niti jednu riječ protiv Domovinskog rata, hrvatskih generala, Svete Katoličke i Apostolske crkve, koji će osuditi legalizaciju isto-spolnih zajednica i usvajanje djece u te zajednice kao protu Božje i protuprirodne tvorevine, zabraniti parade LGBTIQ ulicama Splita, osuditi abortuis, eutanaziju, legalizaciju ikakvih opojnih droga, osuditi IK(Istanbulsku konvenciju,Marakeški sporazum), javno pozvati građane Splita na masovne prosvjede protiv kreatora COVID ideologije ili PLANDEMIJE, te time postati kralj Splita, kralj hrvatskog naroda. Kralj istinskih navijača Hajduka,popularne Torcide.

Kralj koji se neće nikome nikada ispričavati ni za što izvorno hrvatsko a ni ono što se uz to hrvatsko veže. Sve hrvatske pjesme, sva hrvatska obilježja i simboliku koji su povijesno gledano utirali put modernoj hrvatskoj državi će pjevati punim plućima, puninom svog srca bez obzira što na to rekli neprijatelji hrvatske države koji Hrvatsku nisu željeli nikada. Kralj koji će znati osuditi jednako sve učinjene zločine ili one koje učini netko nad nekim i znati valorizirati te zločine, a ne jedne osuđivati i pribijati na stup srma a druge u širokom luku zaobilaziti. Takvog kralja Split treba tražiti i pronaći.
Kralja koji će navedenu trojicu kandidata za Gradonačelnika Splita otpuhnutu dahom svojih nosnica jer će mu jedra držati sami Bog, Otac i Stvoritelj svega svijeta. Svega živoga na ovoj zemlji.
Ukoliko takvu osobu Split ne traži i nema onda vam možemo poručiti slijedeće građani Splita:”Crveni se Splite!Srami se Splite!

Vlado Marušić/Braniteljski portal.ba