Zagreb, 10.6.2020 - Potpisan je koalicijski sporazum i predstavljena politička platforma pod nazivom "Desna liga“ koju čine političke stranke Neovisni za Hrvatsku, Hrvatska stranka prava i Generacija obnove. Na slici Bruna Esih (S)(Neovisni za Hrvatsku), Karlo Starčević (L)(Hrvatska stranka prava) i Frano Čirko (D)(Generacija obnove). Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Nakon završetka izbora za Sabor RH, HDZ koji je osvojio 66 mandata je bez problema dobio potrebnu većinu,njih 76, sklopivši sporazum(sasvim očekivano)s predstavnicima nacionalnih manjina(njih 8),te s HNS, Predraga Štromara i Reformistima,Radimira Čačića. Bez obzira na 16 mandata Domovinskog pokreta Miroslava Škore, te 9 mandata Mosta, HDZ je sastavio potrebitu većinu tako da mu ovi navedeni nisu potrebiti u sastavljanju Vlade. Najgore sotonske sluge iz skupina „Možemo,Stranke s imenom i prezimenom,te Fokus i Pametno“ovaj put nećemo spominjati bez obzira na njihove osvojene mandate jer ne zaslužuju niti jedno slovo a kamoli jedan redak ovih ulomaka, a sve uz razloga jer su najgore sjeme zla posijano nakon Domovinskog rata u RH, i sada bi ukoliko bi im se pružila mogućnost klali i ubijali Hrvate diljem RH i inozemstva kako su to činili njihovi pravni,ideološki i biološki prednici na Križnom putu nakon završetka II svjetskog rata a poglavito nakon tzv“oslobođenja Zagreba“08.svibnja 1945.godine kada su četnici preobučeni u partizane izvršili neviđene zločine u Zagrebu. Nekako mi se čini kako su Katarina Peović, Rada Borić, Tomislav Tomašević, Dalija Orešković, Mile Kekin, i druge vedete navedenih zločinačkih političkih udruženja krvni srodnici preobučenih četnika I ili II zakonskog nasljednog reda. No „kako siješ tako ćeš i žnjeti“davno je zapisano u Bibliji do koje ove sotonske sluge ne drže nimalo, a to će im se konačno razbiti  o zločinačku glavu.

Na ovim izborima neke političke stranke su doživjele potpuni fijasko,debakl i potop od kojih je SDP vodeći,te joj prijeti potpunu nestanak s političke scene što se konačno trebalo davno dogoditi da je  sprovedena lustracija u hrvatskom narodu,no zahvaljujući onoj čuvenoj Tuđmanovoj“pomirbi“to se nije dogodilo te su oni preživjeli,fizičko i institucionalno smaknuće,da bi godinama nakon završetka Domovinskog rata ojačali te nam svima pili krv poput vampira u svim sporama hrvatskog društva. Hvala Bogu i Njegovoj providnosti te su oni na ovim izborima započeli svoj nestanak s političke scene, koji će svoj najvjerojatniji definitivni kraj bez obzira tko im preuzme rukovodstvo doživjeti do narednih lokalnih izbora u RH. Dosta poznatih političkih osoba je na ovim izborim doživjelo neuspjeh od kojih valja izdvojiti Milana Bandića,aktualnog gradonačelnika Zagreba,Gordana Marasa, Željka Jovanovića, SDP, Culeja,Kovača,HDZ,te mnoge druge političke face koje smo imali prigodu gledati u Saboru RH godinama.

No,ovaj tekst ne nastaje kako bi naricao za navedenim imenima političara već kako bi ukazao na jednu drugu činjenicu tzv“političkog neuspjeha“stranke ili koalicije koja je trebala prije ikoga naći svoje mjesto u Saboru RH a oni su koalicija „Desna liga“koju čine NHR(Neovisni za Hrvatsku),HSP,i GO(Generacije obnove),koje predstavljaju Bruna Esih,Karlo Starčević i Frano Ćirko. Nakon već poznatog tzv.“političkog neuspjeha“predstavnica NHR Bruna Esih je izdala priopćenje na svom facebook profilu u kojemu je pokušala naći odgovore na 6/šest postavljenih pitanja a ona su:

1.Ako želiš ostati čovjek jesi li manje političar?

2.Po čemu mjerimo politički uspjeh od neuspjeha?

3.Što očekuje narod?

4.Kome smetamo?

5.NHR,Bruna Esih,politički štakori HDZ?

6.Tko su NHR-ovci,birači NHR-a i  jesmo li spremni odustati?

Premda je Bruna Esih savršeno, profilirano,do u tančine, nadahnuto, racionalno i krajnje ozbiljno pristupila tim pitanjima na koje je dala odgovor,na koje ja kao pisac ovih redaka nemam nikakvih primjedbi jer su nastale iz pera iskusne,iskrene i poštene duše, domoljuba, Katolika, intelektualca, ne karijeriste,na čemu joj mogu pozavidjeti mnogi muškarci,osvrnuti će se koliko mi to moje intelektualne mogućnosti dozvoljavaju i to ne kako bih pobijao njene stavove i razmišljanja već kako bi ih nadopunio ukoliko to uspijem, a na čemu mi Bruna Esih nadam se neće zamjeriti.

1.Ono što Esih iskreno priznaje je činjenica kako ona nikada nije mogla razlučiti ulogu ostajanja čovjeka u odnosu na političara,odnosno razdvojiti ljudsko od onog političkog u sebi. Dubokog sam mišljenja,zapravo uvjerenja kako  su rijetke osobe na političkoj sceni koje mogu zadržati svoju ljudskost ukoliko im se ukaže prigoda za političkim profitom,a Bruna Esih je upravo ta osoba. Ta nije ona naivna osoba jer se dugi niz godina bavi politikom,i mogla je procijeniti politički drugačije i prikloniti se nekome moćnijem na političkom nebu od nje ali ona to ne čini i zadržava sebe,svoju ljudskost i osobnost i radije pristaje biti tzv“politički gubitnik“nego dobitnik jer ne želi izgubiti sebe,a onaj tko izgubi sebe izgubio je i svoj život bespovratno.

2.Po čemu mjerimo politički uspjeh od neuspjeha?To je pitanje na koje svi političari pa čak i narod daju odgovor na samo jedan mogući način a on je:“Koliko si dobio mandata na nekim izborima,odnosno jesi li postao dio vlasti?I opet Bruna Esih svjesna te činjenice prihvaća neuspjeh na tzv“političkom polju“jer njena politička opcija nije ušla u Sabor RH, i pokušava pronaći odgovor zašto nije. Bez obzira na taj tzv.“politički neuspjeh“Bruna Esih je duboko svjesna kako ona i njeni suradnici nisu izgubili moralni kompas u sebi,i taj kompas će ako ne nju i njen suradnike voditi ka onoj RH koju njeni Hrvati žele stoljećima. Ako ju neće dočekati ona i njeni sadašnji pratitelji oni su utrli put generacijama koje dolaze koje će baštiniti njene staze. Ovdje bih mogao samo nadodati činjenicu kako je narod jako povodljiva skupina koja će za par Judinih škuda prodati  sebe i svoju obitelj te dati glas onima s kojima se ne slažu, a preko noći zaboraviti Esih u koju su vjerovali i kojoj su aplaudirali nakon njene pojave na političkoj sceni.

3.Konačno što očekuje narod?Narod je skupina pojedinaca,klimoglavaca koji se povijesno gledano klanjaju zlatnom teletu ukoliko s njima nije pastir koji ih dobro hrani,i ne nudi im sve što traže. Jako je zanimljivo istaći i činjenicu kako je narod u principu licemjeran jer je spreman na kompromise odnosno dati podršku onome tko mu više ponudi. A narodu može ponuditi bilo tko 100 KM pa taman on bio izdanak sotone,i dobi će glas naroda premda ga ni po čemu ne zaslužuje. Narod je jako povodljiv,i lako zaboravlja do jučer što je bilo. Mnogi iz tog istog naroda su malo vjerni pa stoga postaju jako lakovjerni pa nasjedaju na laži,polu informacije kojima ubijaju i ono malo duše što je ostalo u njima. Bruna Esih im je danas anđeo a sutra izdajica,premda se izdajice nalaze na drugoj strani,odnosno u drugom političkom jatu,jer cijelim svojim životom Bruna Esih jamči kako može biti sve ali izdajica nikada.

4.Bruna Esih konačno kao i svatko normalan se pita:“Kome smetamo“?Ona odgovor na to pitanje traži u laži i licemjerju kojima se rukovode mnogi,pa čak i njeni dojučerašnji politički suradnici. Ovdje ona navodi kako su Miroslav Škoro i Zlatko Hasanbegović koji bi ideološki trebali biti srodni njenim političkim projektom dobili političke  poene poglavito na pitanju abortusa premda su njihovi stavovi o tom pitanju identični stavu HDZ,dok je njen stav i stav Desne lige uvijek isti, a on je potpuna zabrana abortusa u svim slučajevima,čime je navedeni dvojac pokazao svoje pravo lice,ali ne smo oni već mnogi koji su surađivali s Esih a na izborima su joj okrenuli leđa zbog svojih sitnih političarskih interesa. I sada ona i njen politički projekt smetaju takvima jer ih  razobličuje do tjelesne sramote i razgolićenja. Ovdje se može samo nadodati kako Bruna Esih i njen politički projekt smeta slugama sotone poglavito jer sotona se užasno plaši ustrajnih i iskrenih ljudi,koji ne napuštaju stazu Božje ljubavi nikada,bez obzira na tzv“politički neuspjeh“,jer su neuništivi i neranjivi,a sve iz razloga što Bog iznimno poštuje i cijeni takve ovčice koje jesu naoko malobrojne,no njihovo stado se preko noći može umnožiti i postati kao nepregledne zvijezde na nebu te kao pijesak na morskoj obali.

5.Vezano za pitanje kako su NHR i Bruna Esih politički štakori HDZ koji su postavljeni kako bi ukrali koji glas Domovinskom pokretu je više smiješno nego istinito i na to pitanje se ne bi trebali osvrtati jer mi malobrojni koji vjerujemo u nju i njen projekt jako dobro znamo tko je ona i njen projekt,jer nitko kao ona i njen projekt nije radio sve na tome kako bi se duopol HDZ a poglavito SDP maknuo s političke scene zauvijek jer su nanijeli dosta jada hrvatskom narodu. Stoga spočitavati noj i njenom pokretu kako su politički štakori je samo još jedna laž u tvornici laži njenih političkih oponenta pa čak i  s područja tzv“desnice“Miroslava Škore koji s desnicom za razliku od nje nemaju ništa,i što će vrijeme uskoro pokazati.

6.Tko su NHR-ovci,birači NHR,i jesmo li spremni odustati?pitanje je na koje Bruna Esih daje odgovor koji ne treba posebno razlagati. Ona i njeni malobrojni suradnici nikada neće odustati. Oni su stado malo ali odabrano pred kojima je svijetla budućnost u kojoj neće biti mjesta za političke prevrtljivce,karijeriste,uhljebe,lažove,prijetvorne osobe koje jedno rade  drugo misle,za one koji kupe političke poene na istinskim vjerskim i domoljubnim vrednotama da bi kada se dočepaju vlasti pokazali svoje pravo lice koje nije ni nalik na ono od prije izbora,od kojih je zoran primjeraka Zlatko Hasanbegović,kojeg Bruna Esih niti u jednom kontekstu ne spominje jer je izuzetno časna i vjerna žena koja premda sve o njemu zna šuti čime pokazuje svoj iznimno jak karakter.

Bruna Esih predstavlja onu istinsku domoljubnu i Katoličku Hrvatsku za koju su generacije Hrvata ginuli želeći je slobodnu i suverenu od bilo kojeg osvajača,Hrvatsku u kojoj   se mora  sprovesti lustracija,riješiti pljačka u privatizaciji,zaštititi život od začeća do naravne smrti,te naša Sveta katolička i Apostolska crkva i Domovinski rat. Stoga Bruna Esih i svi oni koji joj se priklone imaju svijetlu budućnost i perspektivu bez obzira što su se mjesta u Saboru dočepali oni koji joj nisu ni do koljena. Pisac ovih redaka joj se davno priklonio a vi koji isto mislite možete također. Najbolje je odmah. Ne poziva vas Bruna Esih i moja malenkost već srce i duša Hrvatska koja diše i kuca jednako. Stoga je Bruna Esih Venera,odnosno najsjajnija zvijezda Danica u hrvatskom narodu i nju moramo slijediti kako ne bismo zalutali.

Vlado Marušić/Braniteljski portal