Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.), u suradnji s drugim Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, podnijela je Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku kaznenu prijavu protiv osumnjičenice Kristine Ikić Baniček, gradonačelnice Grada Siska, zbog počinjenja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju.

Osumnjičena je 22. lipnja 2023. tijekom obilježavanja Dana antifašističke borbe u Spomen – parku Brezovica svojim govorom, kao izaslanica predsjednika RH Zorana Milanovića, iznijela niz kleveta, laži i uvreda usmjerenih protiv Hrvatskog naroda, protiv Republike Hrvatske te poglavito protiv hrvatskih branitelja i stradalnika hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, navodi su u priopćenju Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.

U svom govoru, uz ostalo je istaknula: „Kakva je to država koja drži do sebe i nominalno slavi Dan antifašističke borbe istovremeno može biti pokrovitelj zuluma fašista i filoustaša koji pod krinkom komemoracije navodnim žrtvama Bleiburga zapravo slave i veličaju zločince i najgori kvislinški šljam koji je ikada obitavao u Hrvatskoj“, zatim da se u Bleiburgu pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora slavio „bal vampira“, da „Hrvati nisu normalni“, da Hrvatski sabor financira skupove na kojima se „veličaju okupatori naše zemlje i domaći izdajnici“ i tako dalje i tome slično.

Hrvatski branitelji na ove i ostale klevete i uvrede neće i ne žele šutjeti, poglavito kad o tim temama govore oni koji nisu sudjelovali u Domovinskome ratu i stvaranju Republike Hrvatske, a koji danas poput osumnjičene odlično žive baš zahvaljujući onima koji su se borili, stradali i ginuli za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.

S obzirom da je osumnjičena ovim inkriminiranim činom uvrijedila i mnoge druge, a ne samo hrvatske branitelje, neovisno o ovoj kaznenoj prijavi, podnijet ćemo i dodatnu posebnu i privatnu tužbu Općinskom kaznenom sudu u Sisku, tim prije jer Ikić veliča samo partizane kao svece i anđele, a da mi kud god krenemo nailazimo na jame koje su oni ispunili leševima hrvatskih ljudi, i to bez suda ubijajući ih kao životinje.

Čvrsto vjerujemo da će nas u ovome na sve moguće i prihvatljive načine podržati i drugi, kojima je dosta marginaliziranja, laganja i prešućivanja hrvatske povijesti i blaćenja ljudi koji su bili prvi kad je trebalo!.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)
Predsjednik: Mladen Pavković

Kamenjar.com