Katolički aktivist Vice Batarelo pozvao je sve muškarce da dođu na subotnju molitvu na trgovima.

“Ove subote, 7. listopada, na blagdan Gospe od Krunice, održava se Svjetska javna molitva krunice u kojoj sudjeluje 40-ak zemalja svijeta, među njima i Hrvatska. Bit će to ujedno i prva godišnjica javne molitve krunice muškaraca u Hrvatskoj.

Kao obični katolik vjernik i Hrvat pozivam sve hrabre (muževe) da nam se i ove subote pridruže na molitvi krunice na Trgu bana Jelačića u Zagrebu u 8.30 sati, kao i u mnogim drugim hrvatskim gradovima. Blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice poznat je i kao blagdan Gospe od pobjede – tog je dana 1571. u slavnoj bitki kod Lepanta ujedinjena kršćanska vojska (60 000 mornara) s barem 10 000 hrvatskih mornara, pobijedila turske muslimanske snage.

Molitva krunice kojom javno iskazujemo štovanje Svemogućem Bogu postala je ‘kontroverzna’ te je sustavno napadaju lijeve snage, neprijatelji svete Katoličke Crkve i oni koji se srame javno iskazati svoju vjeru. To znači da smo na dobrom putu!Javna molitva je naše pravo kao katolika i hrvatskih državljana, a podržava je i službena Crkva, što je bilo vidljivo i kada se sisački biskup mons. Vlado Košić ovog ljeta u Zagrebu pridružio moliteljima.

Hrvatska je bila i mora ostati katolička zemlja, s vjernicima i ljudima koji se mole i traže zagovor Kraljice Hrvata i Majke Božje da njezin Sin i naš Gospodin Isus Krist bude naš kralj i da nam njegovo učenje i moral (vidljiv kroz crkveni nauk) budu smjerokaz u obnovi domovine.Zato su muževi pozvani da usred svijeta brane svoju obitelj, nerođenu djecu, javni moral, domovinu i Crkvu.

Naša mala žrtva na koljenima i trpljenje javnih napada pomažu u duhovnoj obnovi cijele domovine koja je započela baš u središnjoj točki Hrvatske, na glavnom trgu glavnog hrvatskog grada. Okupimo se i ove subote na trgovima naših gradova i ne plašimo se provokativnih galamdžija i kukavica, nego hrabro iskažimo svoju pripadnost Bogu i Crkvi. Vidimo se na trgovima”, ističe Vice Batarelo.


Braniteljski portal